Заев ветува двојазичност за сите градови во Македонија

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Bitter-Sweet, 17 септември 2016.

1. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Па незнам која репрезентација ја има бодрено бидејќи натпреварот се играше во Албанија и мислам дека тој не е бил таму, ама препоставувам дека ја има бодрено Македонија.
    Проблемот е што човекот е контрадикторен, оди на бодри албански клубови заедно со албански навивачи, а потоа ја бодри Македонија, и Албанците од Албанија ни покажаа колку не сакаат со тоа што ја исвиркаа македонската химна.

На Rama, PaLaVa и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  2. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    6.069
    8 страни на темата испишавте, очи ќе си извадите за Груевски и Заев. Ама кога двајца се караат третиот користи (во случајов Албанците).
    Ако продолжиме така во наредните 10-25 години не само што Албанскиот ќе биде службен јазик туку и ќе бидеме дел од Република Илирида ;)

На Rama, realGirl, Dust и 6 други им се допаѓа ова.
  3. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Последен пат кога видов Шкендија е Македонски тим, со Македонски играчи и секретар Македонец.

На crimson, Dust и Jasta им се допаѓа ова.
  4. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.742
    Допаѓања:
    7.551
    Заев кажа дека голманот на Шкендија е Струмичанец.
    И нели е нормално да навива:hai:

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Jasta

Jasta Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2016
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    370
    Што сте се фатиле за Шкендија мендија бе? Зарем двојазичноста не е тука? Уште да си се официјалицира само. Пола Скопје е со споменици, а да не зборувам за што се дешава кичево и кичевските села, ако не сте поминале одаамна. Прашање на време е само кога западна македонија нема веќе да е наша. Само треба да се помирите. Заев се сликал со албанско знаме. Па и Едо Маајка и Марчело имаат заедничка песна.
    Говорот на Грујо во сарај?
    Хехехе

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2014
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    4.093
    Мора ли секоја тема да се тупи? Јас на овие нема да гласам бидејќи дури во февруари ќе полнам 18,така да во 2017 ќе има и локални,а тогаш ќе бидам полнолетна,ама можеби нема ни да излезам на гласање кој знае. Тој што си е за ВМРО нека си гласа за СДСМ, а тој што си е за СДСМ нека си гласа за СДСМ и готово. Јас не сум партиски определена,ама си кажав зошто не можам да бидам за СДСМ,како што вие што сте за СДСМ од слични причини не можете да бидете за ВМРО. Секој нека си гласа за кого сака и крај. Ниту се мешам во изборот на другите,ниту сакам да ми се мешаат.

Последна измена: 18 септември 2016
  7. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.491
    Допаѓања:
    43.263
    Поздрав до спинерите! :hai:

Хфг.jpg

На Priroden, Someonespecial, blackwave и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    A sto the zasmea tebe za referendum so Grujo? Pomina propagandata koga nacionalizmot bese Na crna lista, se vrati pak Na belata so vrskjanje Na prvobitnata definicija, ljubov I posvetenost Na svojata zemja, a ne pakost Na drug, zaklucok taa finta ne pominuva:) Ako so vo tek znaes deka I Sam Zaev rece deka ne I'm prilegalo toa.

9. Dabria

Dabria Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.226
    И после американциве се жалат немале избор за кого да гласаат - морале помало зло да бираат од Трамп и Хилари. А пусти македончиња... Грујо и Заев, ептен јак избор. Додека се расправате кој од нив е подобар државава само тоне и тоне...

На Someonespecial, Rama, Dust и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Не е точно, Шкендија само територијално се наоѓа во Македонија и затоа ја претставува нашата држава кога игра во Европа, и не се гледа дали некој е македонски или албански според играчите туку според навивачите кои го бодрат тимот, а Шкендија е бодрена исклучливо од албански навивачи, и само 4 од 27 играчи се Македонци али тоа не е битно, бидејќи и Вардар во ракомет има само 3-ца Македонци па сепак сите велат дека тоа е македонски тим бидејќи навивачите се Македонци.
    И ако Шкендија е македонски тим зошто тогаш сајтот им е на албански јазик??.
    http://www.kfshkendija.com/
    KF Shkëndija was formed on 27 August 1979 by Albanians from Tetovo. The purpose of forming the club was so that the Albanians throughout Yugoslavia could unite in supporting a club for Albanians. FK Shkëndija was frowned upon by Yugoslav officials as it was thought the club would awaken nationalist feeling among the Albanians of Yugoslavia.

На Rama, PaLaVa, Victorian и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Па ако со Заев нема да можело да се направи референдум и така ќе го дал името, со Грујо ич нема да може да се направи, ќе го даде името и нема да ни каже. Тоа ми беше смешно.
    Аха, значи ако тим од Америка на пример има повеќе навивачи кои навиваат за него од Русија, тој е Руски тим?
    Шкендија е тим од Македонија, во Европски натпревари ја претставува Македонија, исто како Вардар и Работнички. Нема врска какви играчи играат точно, само ти кажав дека има Македонци и во управата на Шкендија. Ако гледаме така тогаш и навивачите на Вардар на секој начин искажуваа омраза и секакви навреди кон ФФМ, дали тоа значи дека не се Македонци? За јазикот што да ти кажам не знам.

12. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Врз основа на што беше смешно ??? мене ми е врз основа на последниот референдум организиран од нивна страна, а во овој случај не гледам такво нешто.

13. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Врз основа на тоа што преку телефон се договара за загради и придавки, а на телевизија вика дека името не го давале. Врз основа на тоа е смешно, лаже дека не се договара и преговара, а уствари тајно си работи. Ете врз основа на тоа.

На iloveyou29 и Gosh им се допаѓа ова.
  14. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Секогаш прво се договара и преговара, а потоа тоа се знесува во јавност, тоа не е новина што ќе беше со државите ако мн разговори одат на јавна говорница, лудило, нема да се знае кој пие кој плаќа. Како тоа лаже ??? Кога сето тоа е изнесено во јавност и е кажано дека за се ќе се оди на референдум. Не ти ја разбирам логиката.

15. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.029
    Па Заев не ги бара гласовите од тие 11 играчи и тој еден селектор.Туку од нивните навивачи,чие име е Балисти.Балистите биле војници во 2-ра Светска Војна кои низ Западна Македонија извришиле неброени масакри и силувања над Македонците.
    Цел живот идам на стадиони,и најмногу сум бил на Вардар-Шкендија и Тетекс-Шкендија кога играле.И во Тетово и во Скопје,милион пати сум бил.Знаеш што им пеат истите тие навивачи на Шкендија-Балистите на навивачите на Тетекс и Вардар(Комити и Војводи)? Ќе ги цитирам: ,,Карпалак'',,Вејце'',,Смилковско Езеро'' итн итн.Што се случи на Карпалак и Вејце 2001ва знаеш? Што се случи на Смилковско Езеро?
    А нивната верзија на песната Македонско девојче.Која оди: ,,Македонско девојче к...... голема,нема нема не ќе се роди,поголемо к.....че од Македонче''.

Ова ти го кажав затоа што треба да знаеш од кого бара гласови.Шкендија(во превод Искра мислам дека значеше) не ми смета како клуб воопшто,но нејзините навивачи се оние кои на нас Македонците ни мислат зло и ни посакуваат смрт.
    Он тражи од овие луѓе гласови,не тражи од некои....... Егиѓани од Охрид.

Знаеш која беше УЧК во 2001ва? Знаеш кој бил Џемо Хаса и што им правел на Македонците во Западна Македонија во 2-ра Светска Војна? A Заев беше на оваа утакмица..
    Пак ќе кажам,ете Заев од кого тражи гласови.Од оние кои ни посакуваат смрт и зло..
    Што викаш,не е добро да се биде патриот и националист? Добро :)

На blueeparadise, Rama, PaLaVa и 4 други им се допаѓа ова.
  16. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Добро сега, може да се правиме будали ако сакаш. Лаже така што вика дека нема преговори, не сака да преговара со Грците и дека нема никогаш да го смени името, нема ни референдум да распише затоа што не сакал да го менува името. А вистината е не само што преговарал тајно со Гркот во Скопје, туку и му удоволувал со тоа што ќе попуштел и ќе ставеле тоа што ќе се договорат, заграда, придавка што и да е. "Мораме да попуштиме малку" тоа му беа зборовите. Како тоа да попушти, а ваму на тв вика нема шанси попуштање. Не е лага тоа?

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  17. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    21.476
    Кој оди бре по два пати на одмор се слушаш шо збораш?
    Јас не познавам такви, скоро сите од мое блиско опкружување одат едвај по еднаш дали во Охрид, дали Грција и Албанија колку децата нивни да видат море.И покрај тоа што се плука влечкањето на домати и пиперки од тука, и јадењето леб и паштета 7 дена, и тие се луѓе, и тие лупале цела година за едни мизерни 200 евра и инат ги фаќа зошто да не одат и тие да видат што е море.
    И ние 2 години со ред немаме отидено на море што земаме по солидно за разлика од другите(не се фалам не сакам да бидам погрешно разбрана, напротив) али не се стига, многу потреби а малку пари и одморот годишен од 7-10 дена станува луксуз, луксуз еј..Моите братучеди цел живот немаат отидено на море, цел живот, а имаат по 16 години.
    Јас не знам кај гледате богаташи, освен секако га*олижачи на партијата и си се нашле на убаво место и цицаат пари, или мал дел оние кои со труд заработиле нешто.
    Малку оф топик, али стварно се изнервирав.

На Rama, iloveyou29, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Sashko1992

Sashko1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2016
    Пораки:
    1.114
    Допаѓања:
    1.524
    Зборувам за тимовите и навивачите во рамките на една држава, и Реал Мадрид можеби има повеќе навивачи во Кина отколку во Шпанија ама тоа е шпански тим бидејќи навивачите од Шпанија кои навиваат за него се Шпанци, а ако во Америка има тим за кој навиваат Руси кои живеат во Америка тогаш тој тим е Руски и само територијално се наоѓа во Америка.
    Шкендија е албански тим од Македонија, незнам зошто дискутираме воопшто за ова кога на сите им е јасно, доволно е само ова да го прочиташ: KF Shkëndija was formed on 27 August 1979 by Albanians from Tetovo.
    А навивачите на Вардар како и на секој друг клуб можат да искажат незадоволство, и тоа не е поврзано со националноста на луѓето кои ја водат ФФМ.

19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.746
    Допаѓања:
    141.656
    Imam cuvstvo deka vrvot na VMRO DPMNE go plakaat Zaev za da trese vakvi raboti. Normalen i razumen covek ova ne bi go napravil.

Ili pa si go prodal gazot na albancite. Kako i da e, sto i da veti, albanec osven ovoj Muhi i Nora nema da go glasa nego.

Zaev e vo strasna zaguba sega. VMRO da kutat do izbori srga ke pobedat. Zaev veke gi presudi izborite. Kako sto Trajkovski gi dobi na vremeto so edna recenica taka ovoj gi izgubi vo edna recenica.

На PaLaVa, fallenangel, Dust и 2 други им се допаѓа ова.
  20. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Знаеш моментално на колку Албанци им е дојдено до војна? На николку. Само оние кои сеуште живеат во минатото се палат на големи Албании, Солунско поле, Пирин и Егеј. Тоа нема да се случи никогаш, ниту Скопје и Тетово ќе се дел од Албанија, ниту Прилеп и Битола ќе се двојазични.

На Gosh и baba Rada им се допаѓа ова.