Заев најави прослава во 15 градови низ Македонија

Дискусија во 'Политика и настани' започната од baba Rada, 13 јули 2018.

1. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Дали на прославата вечер ќе има гратис пиење!?

(Да знам дали со кола да идам)

ПС
    Ма какво идење, шанси нема...а тие што ќе одат вечер, ќе ни раскажуваат.;):wasntme:

На Rama, carangigia, Kolumbo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Eve, Cipras gi pozdravi severnoMaledoncite i im go objasni povodot za slavenje, pojasno od ova - zdravje:

"They insist that the agreement with Greece accepts a Macedonian nation and language. They are cheating, knowing very well that there is no recognition of a Macedonian nation anywhere in the deal. There is recognition of citizenship. # Parliament" https://twitter.com/atsipras/status/1014894429931495424

Nekoi se smeskaa, koga (pred mozebi godina dena) napisav deka od narod ke staneme "gragjani", nekakvi si novopeceni severnoMakedonci. Za zal nivnata smea ne izleze na arno. Ke bide uste "poveselo", dokolku pomine referendumot.

На Rama, Cka, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    1.456
    Добро бе вие што си фантазирате дека ке станеме членки на еу и нато, сериозни сте или толку ве хипнотизирале до даске ? Не, ја мислам дебело сте подмачкани да трубите у секоја тема едни те исти :tmi:

Дај Боже вечер да заврне па да нема ништо од циркузијадава. Башка ова е опипавање на пулс да се види излезеност колку се за и против,ама нема да им успее на предавниците.

Ајде сега пријавете ми го мислењето пошто друга работа си немате:bug:

На Rama, LovelyGirl3, Harper и 13 други им се допаѓа ова.
  4. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Мене не ми е јасно како нема пари за операции за спас на млади животи односно на лица кои им се повеќе потребни од тие средства . Парите од прославата можеле да се искористат за тоа и сметам дека попаметна и подобра варијанта е . Подобро отколку да се фрлат парите во ветер. Можеби и не размислувам правилно . Кој знае. :^)

На Bitter-Sweet, Rama, angelche16 и 10 други им се допаѓа ова.
  5. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.190
    Допаѓања:
    13.619
    Се решија во државава што нечини до Нато стасавме (facepalm)

На Bitter-Sweet, Rama, CaraMia и 3 други им се допаѓа ова.
  6. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.095

Не го нареков така цел форум, туку политичарите

7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Жал ми е што таков песимизам постои, а и разбирам од каде доаѓа.

Сеуште верувам во НАТО и ЕУ интеграциите. Верувам во тој политички систем на обединување, откако знам за себеси, и се надевам дека ќе стасаме до членство, не само со промена на име (како што мислите дека мислам), туку и со реформирано општество.

Се надевам дека сите ќе работиме на подобрување на ситуацијата, почнувајќи од нас и како ги вршиме работите, дали со корумпирање и врски или по закон.

Треба да имате во превид дека, секој од нас треба да си ја преземе одговорноста за состојбата во државава, а не да се изолираме од проблемите и да префрламе вина и одговорност на неколкумина.. како што впрочем било секогаш до сега. Груевски и ДПМНЕ не се на власт, но начиност на функционирање на тој систем на не(вредности), не е сменет. Сеуште е се' 'затнато' со сплетки и шеми од мнозинството на граѓаните на РМ. Да беше само до власта, 2000 нека се, ќе ги избркавме тие што не чинат и се' ќе цутеше. Но не е... Затоа и има ваков систем на искривени вредности, оти мнозинството го поддржува и одржува во живот.

Прославава е најмал проблем... исто како било која мината прослава за Денот на Европа која ја правевме, иако не сме членки на ЕУ.

На referentka, LollySky, AIT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.198
    Да беше народот задоволен од Рада, ќе ја изгласаше за премиерка во 2008. Ама не беше.

На Rama, Kolumbo, Плавуша123 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Знам. Многу е лесно да се искриви сликата која ја има народот, поради внатрешните игри помеѓу партиите и во самите нив.

10. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.198
    Не е многу лесно, но е изводливо (како во 2016. кога сдс преку континуирана црна медиумска пропаганда чиј отстапен простор беше предвиден во Пржино, придобија извесна бројка неопределени гласачи). Во 2008. сепак не беше тоа случај. Рада е компромитиран кадар близок до Б.Ц и народот во 2008. тоа добро го знаеше. Шеќерка е една од директно одговорните за неуспесите на нејзината партија 10 години по ред.

На zuto, Rama и Плавуша123 им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Па 2016, не беше 'црна медиумска пропаганда'. Испадна, дека се' за што обвинувала опозицијата, било точно. Дека се прислушкувало, крадело, местеле избори итн.
    Се согласувам дека голем дел од вината за долгогодишното потфрлање на СДСМ како партија, лежи и во нив самите и нивните внатре-партиски глупости. Шеќеринска е кадар за технички работи и логистика. Ако ја ставиш да тера конкретни проекти, ќе ги истера без проблем. Плус, има искуство и многу знаење за дипломатија и меѓународни односи и е еден (или беше), еден од најдобрите луѓе за ЕУ интеграции и ЕУ право. Тоа никој не може да го оспори.

За да има вистински 'мир', во врска со сите минати влади, најдобро би било, откако ќе се стабилизира со реформите и ЕУ и НАТО интеграциите, да се направи ревизија на целата работа на сите влади до сега. Ако се сака, се може. Финансиски криминал не застарува.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.484
    Допаѓања:
    13.727
    Ме разочараа. Што ќе слават, што некој ги уценил дека ќе ги прими во НАТО под услов да сменат име. Тоа ли е за славење? Лошо. Депримирачки. Гласавме да биде подобро, а не бетер. Младиот свет ќе си оди, од оваа дупка нема спас.

На Rama, Kolumbo, CaraMia и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Не сум во тек, ама да не има некој пресметано колку "тамари" ќе опфати проектчево?

"Ко да не сум одовде не, јас никому не припаѓам, стојам отстрана и посматрам и во ништо повеќе не верувам..."
    Ојјј Ристоо веруваш баце веруваш у зајеф и нато алијанса |(

На zuto, Rama, Kolumbo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    48.343
    Ова се врти низ фб.. :| инаку слабо посетеност на забавава
    Воопшто народ немало..
    Screenshot_2018-07-15-00-45-04.png

На Rama, Harper, IM.TMKQ и 9 други им се допаѓа ова.
  15. CaraMia

CaraMia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    18.659
    За поцртаново си во право за Шеќерка без проблем истера работа љубовникот на другарка и да го стави/стават министер за здравство. Инаку дека таа или било кој друг од СДСМ биле успешни во област дипломатија ми е најголема смешка. Тие се однесуваат како да се на аукција за името,идентитетот,национаслноста...така да кој даде повеќе добива се.
    Нема лабаво со СДСМ и Рада:D
    Тогаш кога беа тие на власт се продаде телекомот,евн така да последно за продажба остана имево. Сега кога се повторно на власт прават чистка со се останато ама немаат дефиниран попуст,одат на аукциска распродажба колку може повеќе да се наплати се останато на распродажба. А на народот ќе му мачкаат очи дека за негово добро е се што прават,па прослави па чуда,па што ли не:rofl:
    А и пенкало бакнување заборавив да спомнам дека е за доброто на народот.

Последна измена: 15 јули 2018
    На Rama и Kolumbo им се допаѓа ова.
  16. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.663
    Кој дебакл беше ова. :rofl: :rofl: :rofl:
    Волку многу народ нема ни на концерт на Цеца. 8)
    Дали ја испеа песната зошто си ме мајко родила? :rofl:

На Rama, Abeja, Prijatelot и 3 други им се допаѓа ова.
  17. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    Рики, абе како идеше текстов? :emo:

На Rama, Abeja, CaraMia и 3 други им се допаѓа ова.
  18. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.198
    Пружањето доверба и пофалбите на сметка на стари лисици од мк политичка сцена, доволно сведочи дека последниот параграф ти се состои од празни флоскули. :)

Тоа што го набројуваш и за кое тогашната опозиција, т.е. сдс обвинуваа, самите го правеле, го прават и ќе го прават, затоа немаат кредибилитет, ниту морален интегритет да посочуваат со прст. Од почетокот на политичката криза во 2015 ми беше лицемерно нивното залагање за правда, па глумењето шок и згрозеност на нивните симпатизери од тоа што го чуле во разговорите. Бомбите и сјо во мои очи ќе станат релевантни кога ќе се објават снимки за криминалот извршен од другата страна сите години и ќе се постапува по тој криминал, оти знаеме дека го има во огромни размери. На ова општество не му е од корист селективна правда која преминува во политички прогон и која служи како материјал за уцени. Никако нема да го извлече на прав пат.

На Rama, CaraMia, Joi и 3 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.667
    На прославава немаше ништо бесплатно.
    Штета.
    Некои се научени сендвич и сокче да добиваат:)
    Немаше урлање,знамиња,пароли,извикувања слогани..
    Си беше културно и мирно.
    ...и никој никого со стап не натера да дојде на забава:|.
    Немаше списоци исто.
    Немаше закани.

Едноставно беше -забава за сите.

Последна измена: 15 јули 2018
    На WildMk, JuLleE, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.124
    Абе што убаво си ја оправдувате ситната бројка на посетеност. :rofl:

Забава за сите, а сите дома или на други забави. :rofl:

На Tanjamm, zuto, Bitter-Sweet и 11 други им се допаѓа ова.