Не те разбирам баш. Ако ти правиш роденден во сабота во игротека, на пример, он ќе прави саботата пред тебе?
Кога ќе види колку кошта и како се организира кога ќе треба на се да мисли не се секирај нема да го прави веќе
Најдобро би било да сте двајцата на роденденот, но ако не се согласувате за тоа, тогаш остави оваа година он нека го организира со децата од училиште.
Истото мислење го делам. Нека го пушти детето кај таткото за да му слави роденден, и он сам ќе види дека планирањето за тоа е тешко и кошта, и веќе нема ни да му текне да го побара детето за да му слави роденден.
tocno taka, kako i do sega ako jas pravam vo sabota roj pravi sabota pred ili dve nedeli pred seedno ovaa godina deteto e kaj mene ako ovaa godina go istavam slednata e kaj nego pod default sekako pak ke pravi… od inat ko i do sega i pari ke pozajmi aka ke nasteti i ke se izivjava so mene nie 6 godini ne funkcionirame ni ko mrtvi, ni pod razno ne ide u predvid jas nemozam da go gledam nego ne rodenden da slavam so nego.. poprvo bi se ubila
@Leo-nora животот на детето не е ваша играчка! И двајцата инает си терат и си играте со детето. Не знам во какви сте односи со него ама кога имате дете кое го чувате заедно мора да разговарате како двајца возрасни.. Роденденот е на детето и битно е тоа да се осети среќно, да се изигра со другарчињата, а не ден кој треба вие двајца да се докажувате кој е подобар родител! Ете годинава тој нека организира, исто родител е колку и ти.. Детето не треба да трпи тоа што вие не се согласувате.
ovaa godina ko so kazav deteto e kaj mene ako ivaa godina dozvolam da slavi toj slednata e kaj nego toj neka da dozvoli da slavi kaj mene tuku pod default sekako pak mu slavi. Koga e mojot red?
Единствено ти останува ти да си го тераш своето, да си организираш, прати си покани по родителите, или нека ги раздели детето по децата и тоа е тоа. За жал, он може како сака да прави, ти само се нервираш за нешто над кое немаш контрола. Испрати ги ти поканите порано, нема некое решение што би можела овде да направиш или да му забраниш кога на негов ден секако негово е што ќе прави. Можеш да му кажеш дека за детето е надобро така и така, ако не се разбира на него е тоа. Ќе порасне детето и секако ќе ја согледа ситуацијата.
Nemozam da vi objasnam kolku mi e smaceno od nego, bel den nemam videno poslednite 6 godini. Nemozam nikako da se objasnam deka covekot me voznemiriva, sekoa notifikacija od nego mi stvara nemir. Ne postojat zborovi koi mozam da gi dolovam za da vi ja objasnam aituacijata vo koja se naogam. So godini se boram i nemozam veke da iDrzam
Ден за ден Леонора . Не си го преокупирај мозокот беспотребно. Ако така решил ,тој секоја година ќе го прави истото, независно чиј ред е да организира роденден. Немаш контрола врз него. Но имај врз себе. Што ќе ти смени тебе ако едноставно го оставиш да го организира овој роденден ? Ти кажав и поназад. Гледај на светлата страна, пренамени ги средствата да го изненадиш детето. Сврти ја ситуацијата во ваша полза. Не гледај на ова како недостаток. Не паѓај на негово ниво. После 6год треба да ти се смирени страстите, вие одамна не сте пар. Премногу тензија има ... ќе му го уништите роденденот на детето. Ќе го посрамотите пред другарчињата.
Проблемот е до двајцата, не е само до него. Без разлика што детето по решение е кај тебе, остави да го организира тој, за следната година има време. И две години по ред да инсистира, јас би оставила. Не му го доуништувајте животот на детето со вакви работи.
no zosto jas da deluvam kako nesposobna majka koja nemoze da organiIra rodendn pa go prepusta na drugiot roditel koj ni ranec za na ucilite ne kupil ni edna tetratka. A za da se pokaze pred drugite prv e. jas nemam li medak da slavam rodenden. Kako ato sekoja nedela go nosam deteto kaj istite tia drugarcinja i ne e odeleni deteto od nisto. A toj so prst ne mrdnal za nieden rodendwn. I sega zagriEniot tatko saka da slavi rodenden na deteto.
Јас пак имам тотално спротивен проблем, ниту еден роденден нема организирано, на ниту еден нема дојдено иако бил поканет, ниту честитал, ниту подарок купил... може затоа ја гледам твојата ситуација од поинаков агол.
Цел пост ти е, јас славам, он слави. Чекај малце. Детето слави роденден, вие сте небитни на тој ден. Детето сака дечиња, игра, поклони, игротека. Не му е гајле кој плаќа. Сакал он да плаќа да поканува? Ако. Детето да е среќно. Ти прави после со твоите роднини на друго место. Ние сме во брак па куо родендени правиме. Еден со децата, еден со нашето друштво, еден со бабите, еден сами тројцата у кафана дека ни е традиција, сабајле со мафин и свеќичка... Денот е на детето. Како е среќно детето?! Кога ти ги гледаш твоите роднини или неговите? Ич не му е гајле. Сака деца и игра. У твојот после се е јас јас јас и он он он. Кога е среќата на детето у прашање, само голташ оно да е среќно. Нема што ти да имаш права за детски роденден. Детето е единствено кое има право за неговиот роденден. А вие двајцата имате обврска да е среќно. Нема што да се покажувате пред родителите кој е подобар родител. Комплексите на психолог не у училница. Уште да им пишеш на родителите, бившиот ќе прави роденден не одете. Одма ќе им речат на децата луди се тие не се дружете со него. Од самопромоција ќе го уништете детето
Ти прашај го детето како сака и со кого сака да слави, па води се според тоа. Не е битно што сакате ти и бившиот твој. Среќата на детето треба да ви е приоритет.
Mesecno bi mu plakala koga so prst ne bi mrdal, deka sekoe negovo mrdanje stvara nemir na mene i na lugeto okolu mene. Deka sekoe negovo pojavuvanje bez razlika dali za zemanje na deteto vo denovite uli koga ke dobijam notifikacija zivotot mi e pekol
Без разлика, и тој е родител. Досега ти си организирала, нека организира сега тој со децата од школо. Тоа не те прави помалку способна. Ова не е натпревар, разберете.
deteto veke si kaza deka ne saka drugarcinjata da mu odat tamu, no toj ne go svaka toa. I po nez koj pat vi napomenivam deka se pravi od inat a ne deka nesto e wow toa za nego
Скроз ти ја разбирам фрустрацијата, но нема да излезеш неспособна мајка. Чим сака он да му слави роденден, нека му слави де. Пушти го детето. Чувај ги ти твоите пари и купи му нешто на детенцето шо ќе се радува многу. Излези со другарките побогу, здивни малку. Не е целта цел живот да тераш инат со него, туку треба да разбереш дека овие ситуации се во твоја полза и треба да ги користиш како такви. Излези, рашети се, оди кљј шо не си била, оди стави си ботокс или шознам, шо сакаш купи си, или купи му на детето.... тоа шо оваа година нема да слави со тебе не те прави неспособна мајка. Така е кај разведените, еднаш со едниот, еднаш со другиот, и нема шо инат да тераш. Опушти си ја душата малку.
Не е проблем родендот, вие немате расчистено меѓу вас. Сеуште има многу омраза и тензии. А не се малку 6години. Ќе се поболиш ако не му простиш и не си простиш за да се ослободиш од сите фрустрации и негативни емоции. И не знам зошто ти е гајле што ќе мислат луѓето, секако нешто ќе мислат ,било како било. Не си неспособна ако си го чуваш разумот и мирот и твојот и на детето. Напротив. Еве и догодина и секоја година кога е твој ред тој ќе му организира роденден предвреме , и што ќе правиш ?