Сo мoјaтa првa љубoв се зaпoзнaв преку фб. И oдевме 5 гoд. А сo другиoт истo се зaпoзнaвме преку фб, се сретнaвме oдевме 3 месецa и тoa беше се. Си имa преднoсти и недoстaтoци oвa нo aкo се сaкa се се мoже.
Јас како средношколец со едно девојче се запознав случајно на mIRC па после се аднавме на MSN Мessenger на времето, после недела се договоривме да се најдеме пред олимписки базен на скалите каде што и се мувавме а подоцна и одевме бевме во врска 4 месеци и раскинавме како што започнавме ноќе преку MSN (Windows Live Меssenger).
Јас моментално со еден се запознав на тиндер, ми изгледа ок дечко од истиот град мој и многу ми е познат ама ми е страв да излезам со него совет
Неколку пати сум се запознавал преку интернет, ми успевало да се договориме за излегување само на кафе и муабети, мување, врска. Но по подолготрајни допишувања и запознавања на нет.
Тиндер низ цел свет се користи само со една намера, која скоро сите ја знаете. Ако сеуште не си сигурна, тогаш одложувај се додека не го запознаеш човекот од внатре и да видиш кои му се намерите од таа средба или што планира со тебе.
Најмногу се плашам од тоа да не се допадниме еден со друг и физички и психички, и за џабе да биде тоа што сме пишувале и што сме се запознавале во детали со недели или месеци
Па како би знаела ако не излезеш? Имаш проблем со самодовербата малце, се плашиш, опушти се, и да не се допадните не е крај на свет, ќе се најди друг.
Ќе се разочарам ако не му се допаднам, многу сум осетлива на тоа, можеби е до самодовербата незнам ама стварно можеби е чудно ама многу ќе ми падне тешко ако не му се допаднам ќе мислам дека со мене нешто не е во ред а сакам да се видиме но многу се плашам од тоа...
Нема зошто да се плашиш, пробај и тоа е прашање на вкус, и како што реков не е крај на светот и ако не си одговарате. Пробај, ако не пробаш нема да знаеш. Со среќа!
Или ќе собереш храброст и самодоверба и ќе отидеш да се видите, или ќе седиш дома во кревет, замислувајќи си како би било доколку се сретнавте. Измеѓу нема. Или имаш храброст или немаш.
Па,не брзај.Пробај да разбереш повеќе за него пред да се видите. Видете се на место кое тебе ти е одлично познато. Ако ептен ти е страв замоли другар/другарка да дојде со тебе и да седне во ваша близина,да посматра.
Не е се така лесно како што изгледа, јас ќе паднам во депресија ако не му се допаднам физички ионака сум склона кон тоа
Ич да не се секираш јас ти гарантирам дека ќе ти рече дека си и поубава од што те замислувал пошто гарант и тој како и сите нема доволно верба во себе и си вика себеси абе оваа ако се заинтересирала за ваква фаца ко мене гарант е некоја никаква. И оп му улетуваш ти лепотица каква што можел само да сонува. Да ми веруваш, да излезеш и на ова да мислиш ако те фати трема или се премислуваш.