Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Запознавање и љубов преку интернет

Дискусија во 'Врски' започната од LAVICA81, 16 јануари 2010.

1. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    9.096
    Не !

На stetoskop и buba4e89 им се допаѓа ова.
  2. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    19.551
    Зошто не ?

3. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.666
    Допаѓања:
    6.242
    Затоа што ти си создаваш лажна слика за него, по твоја мера и затоа мислиш дека си заљубена. Во таа твоја слика тој е совршен. Зошто ти си го направила со твојата фантазија таков, совршен. Реалноста може да биде сосема нешто друго. Освести се. Не дозволувај да те лаже твојата фантазија. Мисли трезвено. Не си заљубена, само сакаш да дознаеш повеќе за него.

На Belgin1, Tanjamm, spacegirl92 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.105
    Допаѓања:
    163.625
    Да, се разбира :) И тоа е вид комуникација, во која може да се споделат многу заеднички нешта, интереси, искуства, да се покаже емпатија, интелигенција - посебно во подолг период допишување... па така и да се развијат чувства.
    А идеализирање и фантазија се случува и кога од почеток луѓе се запознаваат во живо, само вака е поширока предрасуда. Времето би покажало ениуеј. Ама дека е нешто ненормално, па и несекојдневно во денешно време - нонсенс.

На nevermet18, Emy867, Justicija и 2 други им се допаѓа ова.
  5. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Си се заљубила во тој дел од себе што тој ти го прикажал. 90% се шансите дека имаш погрешна слика за него, дека ќе се разочараш и ќе си паднеш на газ, многу помали се дека твојата слика за него е реална. Не избрзувај, дај си време да го запознаеш поубаво.

На Milobebence, Justicija и stetoskop им се допаѓа ова.
  6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Кај мене 100% се беше исто како што очекував. Сликата која ми ја создаде за себе беше реална и истото се испостави и во живо. Така да нема правила.

@Justicija не би рекла заљубена, но дека се вродиле некои почетни чувства, тоа да. Ти оставил впечаток, прикажал нешто што ти го бараш. Ако така продолжи и во живо, тогаш уште при првите состаноци ќе знаеш дали заљубеноста ќе се зајакнува. :)

Последна измена: 14 април 2019
    На nevermet18, Milobebence, Justicija и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.814
    Допаѓања:
    23.384
    Нормално е.

На Justicija и Someonespecial им се допаѓа ова.
  8. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    9.096
    Истото што ти го кажа @kolovoz ќе ти го кажев и јас, баш од таа причина.
    Плус на интернет секој може да се претстави како сака.
    Не верувам дека си заљубена, само ти има станато навика секојдневното допишување, имаш развиено некој чувства што не мора да значи дека си се заљубила.
    Најдобро ќе го знаеш тоа кога ќе се видите, можеби ќе биде исто како што си го замислила па тогаш ќе почнеш да се заљубуваш вистински.

На Milobebence, Justicija, kolovoz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. neo

neo Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    163
    Интернетот е добар за воспоставување на првиот контакт, се разбира потоа мора да следува запознавање во живо, а не да се одогловнекува средбата за да не си го губите времето. А и да се разочарате од личноста кога ќе се сретнете, не е крај на светот. Едно искуство плус, не знам од каде тие предрасуди за запознавање преку интернет, демек ако е поинаку не може да следува разочарување.

На ThiccFit, sj *O*, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.034
    Допаѓања:
    55.342
    Нормално е. :)
    Се имаш заљубено во личноста каква ти се претставил, иако може или не да е исто со реалноста. Не е ништо ненормално, сите си имаме одредена претстава за личности што ги знаеме само преку нет.

Јас имав "пеперутки" уште кога се допишувавме со дм, пред да се видиме. И не се разочарав воопшто кога се видовме, значи реално ми се претставил.
    На Инстаграм се запознавме инаку (иако од исто место сме не го знаев баш). :)

На IM.TMKQ и Someonespecial им се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.632
    Допаѓања:
    18.946
    Зошто категорично не? Јас првата љубов ја запознав на интернет и после долги години се видовме во живо. Претходно само еднаш на скајп и само на слики, и пак ми беше доволно за да ја видам убавината што ја поседува т.е карактерот и душата. :)

Секако постои ризик, ама сепак..

На Pea и Justicija им се допаѓа ова.
  12. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.698
    Не ми е потребен интернет за ова.:lol:

На tinka-mace, MarigoldA, neo и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.105
    Допаѓања:
    163.625
    Низ светот има куп парови во врска, па и брак - кои на почеток се запознале на разни апликации, ги споило место за обична дискусија пример за бенд, серија и слично. Секако не е океј пред да се запознаеш, во умот да се сметаш како да си веќе во врска и да се опседнуваш, ама за симпатија и заљубеност од која сѐ почнува - не треба човек ни да се прашува дали е нормално во 21 век. :)

Каква гаранција имате дека не правите лажна слика кога ќе развиете чувства, на пример, за некој колега од факултет? За мене еве гарантирам дека било кој од малкуте машки колеги што ме гледаат во живо секој ден 4 години, би имал сосема утната претстава :D, за разлика од тоа што го пишувам тука или го споделувам со некој што особено ќе се поврзам во длабок и долг муабет со некој на ваков начин.
    Имам скроз тесен круг на поблиски пријатели, и можам слободно да речам дека од останатите, добри две третини од луѓето што ме познаваат лично во животов имаат барем некомплетна слика за мене. Немаат поим за моите чувства и дилеми, семејни проблеми, видувања за религии и политики итн.
    Ама нели, битно знаете со 100% сигурност дека личноста изгледа така, има толку и толку години, живее таму и таму како што знаете за него. :D

Луѓето уште во глобала повеќе се стремат да веруваат во филмска љубов на прв поглед со потчукнување и кревање книги што ќе му паднат на другиот при истото, отколку ова - да се заљубиш примарно поради долг квалитетен разговор со некого, само што не е пред тебе.
    Жални се вакви предрасуди...

На sj *O*, Emy867, Justicija и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Snowflake97

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    9.096
    Па добро и јас сум запознала доста луѓе од интернет, дел од нив биле какви што биле и додека сме пишувале, дел тотална спротивност од тоа каков впечаток ми оставиле додека само сме пишувале.
    Мене лично некако не ми е логично да се заљубиш во некој без да го видиш и запознаеш во живо.

Исто и јас пред една година така долго пишував со еден дечко, и многу ми се свиѓаше, дури мислев дека почнувам да се 'заљубувам', кога излеговме беше како сосема друга личност, не беше толку комуникативен и опуштен како додека пишувавме, само 'дремеше' и многу се разочарав некако после тоа, ми се изгуби цела желба да имам нешто со него. Од тогаш до ден денес сеуште комуницираме и излегуваме понекогаш, но му реков подобро да останеме само другари.

15. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.361
    Допаѓања:
    13.340
    Јас маж ми го запознав на тиндер. Претходната долга врска на времето на мирц. И двајцата ми испаднаа комшии ама официјално биле запознавање на интернет.

И пре би да се запознаам на нет со некого отколку во диско да ми го праќа другар му: " На дечконо онде му се свиѓаш..."

Секогаш бидете безбедни. Не знаете какви будали има од другата страна. Ама само затоа што сте се запознале на интернет не значи дека некој некого ќе злоупотреби. Битно е дали ќе кликнете во живо. Преку тастатура нема љубов.

На ThiccFit, sj *O*, Emy867 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.632
    Допаѓања:
    18.946

Mozebi ne si barala takov, prvata sredba brv takov pa nikomu nisto, ushte pointeresen i bev :D

17. DenaM

DenaM Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    234
    ne veruvam I samo ke kazam pazete I bidete mnogu mnogu vnimatelni posto sekakvi budali ima na net neznaete so koj zboruvate I koj stoi od drugata strana, I jas kako nekoj od tuka mislev deka ima sekade dobri I po nekoj zalutan ko mene ama ne, od iskustvo ova go kazuvam imav dolgo vreme problemi so covek od net. I bi vi preporacala vo zivo. sepak decko od net ne se bara.

18. Кирил.ск

Кирил.ск Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2017
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    22
    Можна е и може да има HAPPY END!!!

19. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.480
    Допаѓања:
    15.617
    И запознавање и се останато8),што да не! ;)

20. Imanny

Imanny Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2019
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    11
    Zdravo
    Ne znaev kaj da pisham pa vi se obrakjam tuka.
    Moze li nekoj da mi objasni kako se koristi mirc ? Nikogash nemam ni slushnato za toa a devojki imam problem. Vekje nekolku pati me dodavaat lugje na fb i mi velat deka se znaeme od mirc, odnosno nekoj tqmu se prestavuva vo moe ime i zbori sekakvi gluposti. Izvinete na dolgiot post