mIRC или Internet Relay Chat (IRC) е програма за допишување. Создадена е во 1995 година од страна на Мардам Беј Калд. На мирц постојат многу опслужувачи на којшто може да се допишува. Еден од најстарите опслужувачи е EFnet. Мирц беше најпопуларен од 2001 до 2007 година.
Ej sto me potseti na vremeto od mirc toa bese pred 20godini Mircot bilo pred 20 godini..vo denesno vreme tesko da postoi
Lugeto shto me dodavaat na fb mi vikaat deka tamu nekoe devojce se prestavuvalo vo moe ime i dava moj fb a pritoa i zbori sekakvi gluposti.
Ајј како ме потсети, сега ќе си инсталирам мирцот има камбек, а? Инаку, треба да ти го кажат каналот каде се збори и да се приклучиш баш на тој, иначе ќе си дремеш безврска. Исто така и да го најдеш корисникот не можеш ништо да дознаеш за нив освен ако не ти каже доброволно. Со среќа П.С ако се чувствуваш вознемирено, а би требало, бидејќи ова ми има примеси како Јавна соба, не се мисли воопшто и пријави во полиција, посебно ако ти ѕвонат и на телефон, значи некој таму споделува твои лични податоци.
Da spodeluvaat moi informacii bidejki tie shto me dodavaat znaat kade rabotam i kade ziveeam. Inaku kako da instaliram mirc ? Kako se koristi toa ?
Џабе ако не знаеш кој сервер се користи и кој канал. * и јас се засилив вчера да инсталирам, ама ми текна на ова и не го инсталирав
Пишува на кои оперативни системи работи. Да не пробуваш од телефон? Само од компјутер/лаптоп функционира, и само windows
Pojma neam, normalno nikoj od tie shto me dodavaat ne sakaat da kazat nikakva informacija. Nekoi se razbiraat od zbor dodeka drugi se zakanuvaat. Sepak kje prijavam vo policija ali me machi toa shto znam deka nema nishto da se prevzeme.
Единствено што знам е како се преставува на мирц односно ник Друго ништо И никој неќе да каже го држат како јавна тајна, молам преколнувам, нудам пари али се џабе Ова со интернетов стварно отиде во погрешна насока