Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Запознавање со родителите на дечкото, но и со вашите

Дискусија во 'Врски' започната од rossonerka, 14 октомври 2010.

1. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    1.186
    Зависи ти како се чувствуваш. Јас за мене можам да кажам дека е рано за такви запознавања, а и некако тоа инсистирање што го прават ми е малку чудно. Ако сметаш пак, дека тоа му е ептен битно, оди и запознај се. Или седнете некаде на кафе, не мора да е дома. Така и ти нема да чувствуваш притисок.

2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.882
    Допаѓања:
    33.338
    Малце сте во врска за ваков чекор, според мене, но ако си спремна ти да одиш кај него, оди. Не верувам дека мајка му има некоја лоша намера со тоа инсистирање, можеби и е само мерак да те запознае, како и секој родител да му е мило и среќен за неговото дете.
    До тебе зависи, јас би почекала малце повеќе.

3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.020
    Допаѓања:
    12.382
    Не може да те брза ако ти не сакаш. Не е воопшто срамота да одбиеш.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  4. poi

poi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    2.397
    Кога мислите дека е време дечко ми повеќе да се запознае со моите?

Одиме 3 години и јас едвај чекам онака да стане поозбилна работата и од мојава страна, ама се плашам да и спомнам на мајка ми. :x Да напоменам дека јас со неговите одлични се знам уште одамна. Би сакале заедничка иднина, но не за брзо.

5. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    848
    Допаѓања:
    4.253

Тоа зависи од само од тебе . Лично јас не би го запознала секој посериозен дечко со мајка ми и татко ми, глупо ми е да им однесам еден, после некоја година друг ... Треба да сум сигурна прилично многу дека тој е тој, за да ги запознаам.
    Не треба да се плашиш од мајка ти. Туку да седнеш и да разговараш отворено, слушај мамо вака и вака е работата што мислиш ти , така ќе си на чисто.
    Јас сум била по ручеци кај двајца мои бивши, а тие никогаш кај мене. Со едниот сум била и на одмор и 10 год врска со прекини.
    Моите беа со став дека не сакат да се запознават со моите партнери се додека не сум сигурна дека ќе им биде зет.
    Но работите се променија со последниот дечко. Татко ми кој е доста строг човек изрази желба да го упознае и го викаше на ручек ( јас нормално шокирана)

Така да се зависи .

На warrior, poi, nevermet18 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. FlowerMarija

FlowerMarija Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    124
    Здраво девојки треба да ги запознаеме моите родители со родителите на дечко ми. Дали има некое правило ние да одиме кај нив или тие да дојдат кај нас ? Што мислите каде би било соодветно место да ги запознаеме ? Јас имам многу трема за ова хихихи.

7. tinkerbell22

tinkerbell22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    3.254
    Моите родители го знаеа дечко ми (сопругот) така од муабет бидејки живееме во мал град и сите се познаваме кога идеше од пред зграда да ме земе,од муабет што зборував за него но се додека не ме запроси не се запознаа во живо ниту пак дојде кај мене .Утредента од кога ме запроси неговите родители дојдоа кај нас да се запознаат и да си честитаат .Не одевме по никакви правила и адети кој прв треба да дојде дали да се запознаеме пред или потоа.Нема правила за тоа.Како си одлучивме ние така и си направивме.

Последна измена: 7 август 2024
    На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  8. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    124
    Не сакам да ги запознаеме после просидба. Јас сум тип на личност што сака блискост и со моите и со неговите родители. Двете фамилии сакаат да се запознаат и ние исто така. Исто така не би практикувале адети за вакво нешто. Само сакав да споделите искуства каде се запознавте и како. Ти благодарам на одговорот :D

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tinkerbell22

tinkerbell22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    3.254
    Да,исто и јас ..ама ние сме од мало место и се знае секок со секој. Мајка му ме поздравуваше по тел,ми праќаше по него колачи на работа , сок од калинки и вишни домашен...тие се тие мали нешта. И сега еве 4 години во брак и не поминува ден да не пијам кафе со свекрвата. Така да ,запознајте се ако мислите дека така треба,нема ништо лошо во тоа..Може да излезете некаде на кафе или во домашна атмосфера онака опуштено.

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  10. FlowerMarija

Се зачлени на:
    2 мај 2024
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    124
    Многу полесно ти било. Секогаш ми праќа нешто и јас секако, точно така. Со кој ќе се радуваат ако не со среќата на децата. Не знам дали да ги извадиме некаде надвор, ние да одиме или тие да дојдат хахаха.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.623
    Допаѓања:
    18.882
    Jas mojata devojka ja odnesov doma i site janprifatija maksimalno, duri pojce od mene ja sakaa ao se vika, tatko mi i kupuvashe vlechki, i gi toplese patikite cizmite. Duri i macoro ja prifati i si sedese duri i lezese so nea, za cudo posto ne e mnogu meraklija na lujge. Prekrasen period mi beshe toj del od zivotot, ne deka ne sto bi mi smenilo ako ne ja prifatat moite ako jas sum odlucil da bidam so nekoja ama ova ko dopolnitelna radost mi beshe. :)

Jas od druga strana orlichno bev prifaten od edna moja bivsha od nejzinite ama kratko traeshe, seto beshe onaka nabrzina ne nacekaa pa morashe da se zapoznaeme itn, ama ostaviv dobar vpecatok.

Obichno preferiram da ne se brza okolu ovie raboti ama se slucuvaat i raboti kako na primer jas so se zapoznav so roditelite na edna od moite bivshi

На Medea., Mumoftwo30, Herrera и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Duska.M

Duska.M Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    21
    Во мое време немаше како сега да одиш кај дечкото дома или недај боже тој кај тебе па сами во соба до ниедно време...
    Тогаш излегувавме, шетавме по корзо, во некоја слаткарница, и сите љубовни активности претежно се одвиваа во кола, ако имаш среќа типот да има некоја крнтија, во мојот град немаше дискотеки, имаше само 2-3 „кафичи“ ако имаш пари ок, ако не ќе бараш некое ќоше да се бакнете и тоа е тоа. Запознавањето со родителите беше кога веќе врската ќе станеше озбилна, малтене пред веридба, потоа родителите на момчето доаѓаат кај девојката... Не сум баш од она време кога немало интимизација пред брак, но тоа беше лајт варијанта за разлика од она што денес се случува.

13. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.460
    Допаѓања:
    5.447
    Да, и снег имаше порано многу беше убаво. Сега е хаос на тема интимизација, да.
    А и утре викаат снег ќе имало, ќе видиме...:?:

На FridaodaMk, Mumoftwo30, lia22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    951
    Пред да се запознам со неговите родители се плашев дека нема да ме прифатат затоа што сум Албанка а тука има доста меѓуетничка омраза , но одлично ме прифатија и се беше супер а сега се уште е супер:)