Zdravo na site Iskreno samo sto se registrirav na sajtot i bi sakal da slusnam drugi mislenja.Veke ima nekolku meseci kako se razvedov i mozam da kazam za pocetok deka ne mie zal bidejki ako nema sozivot i razbiranje so partnerot nee vo red da se zivee zivot na sila,da zivees za drugi ludje da si go unistuvas zivotot,bidejki zivotot na denesno vreme e mnogu kratok ne znaeme sto ke se sluci utre,jas si izlegov od kukata i ja ostaviv na zenata i sekako imam dve deca koi si gi gledam postojano,se sto im treba im davam i finansiski se obezbedeni,i edno mie vazno sto decata go prifatija razvodot i ne me obvinuvaat,sekako im posvetuvam maksimalno vreme kolku mozam iako sum zafaten so privaten biznis koj isto taka mi zema vreme,i srga neznam ni samiot sto da pravam ponataka si imam druga kuka kaj ziveam sam i funkcioniram perfektno,iako zenite mislat deka mazite nemozat sami da funkcioniraat no tuka gresat no nee vo red da se zivee sam mnogu mi velat da si najdam nekoja srodna dusa,no jas ne bi sakal da se zaletam pak nee samo da bides so nekoja licnost da se kaze da si vo vrska samo,iako znam deka ima mnogu napateni i razvedeni zeni koi isto taka baraat srodna dusa no ednostavno izgubiv vera vo nasiot narod,pominav polovina svet i sekade e porazlicno od tuka zatoa sto site te gledaat samo materijalno i od nekakva korist,ednostavno ludje sto gi imam ispraveno na noze mi zabija noz vo grbot i me premnogu razocaraa,pa glavnoto prasanje e kade se tie normalni i napateni zeni kaj se imaat skrieno i dali tie ednostavno se plasat isto kako mene da zapocnat nova vrska,neznam temava nema kraj mozam da pisuvam do utre no ete ostavam na vas da podelite mislenje so mene
А зошто мора да е напатена душа Па можеби некоја би прифатила да биде со тебе и што не била во брак Дај си време на себе, не мора после неколку месеци да брзаш одма од брак во врска. Среди си мисли и чувства. Се запознаваат луге секојдневно, не на сила да се бара.
Jas ne se brzam i ne baram nisto,bas toa go pravam momentalno si sreduvam misli,a temava ja otvoriv da slusnam mislenje samo,a mozam da steknam prijateli tuka i da se druzime a za se drugo ima vreme
Па не знам од тука колку ќе стекнеш, ама можеби, еве некои и врски читам успеваат од овде. Ти посакувам среќа
Ti blagodaram na tebe i na drugite clenovi za ubavite zborovi i misli,no da vi kazam deka nee samo da se zapocne vrska so nekogo,ako pomedju dvete licnosti nema privlecnost i sekako slicnost na karakteri i razbiranje ednostavno ako nema hemija,nee vredno da se trosi vremeto,nekogas e podobro da si sam otkolku da si vo vrska ispolneta so raspravii i problemi,jas ednostavno sakam da kazam ako se najde osoba koja ke vidi kakva sum licnost i ako si odgovarame bi mozelo da se proba nesto ako ne ne bi trosel vreme nj na taa licnost...
Za takvo nesto nema potreba od brzanje se ke si dojde samo po sebe,inaku taa duxovita najvazno e da ima srce i dusa da e na prvo mesto licnost i covek sto za zal se poveke i poveke se gubat takvite licnosti zboram i za maskite i za zenskite
Причините за неуспешен брак (развод) се различни. Довербата не е секогаш услов за нефункционален однос (од мое искуство). Секој греши. Лекциите се учат од искуството. Ако не сме успеале со некој, не значи дека треба да се повлечеме и да дозволиме песимистички мисли да не водат низ секојдневието. Времето е репер за не/компатибилност со одредена личност, доколку знаеме што бараме и што можеме да дадеме во една врска. Среќата ја наоѓаме каде што ќе ја создадеме. Никој не ја добива во одредена форма и чувство.
Немаш потреба да се форсираш за да најдеш некоја личност, има време, прво "одмори" од бракот што го имаш зад себе, па после со тек на време кога и самиот ќе чувствуваш потреба да имаш личност покрај себе ќе ја најдеш сродната душа.
Додадии му време на времето, нека помине подолго време па твоите вистински чуства и желби ке излезат на површина, сега си уште под стрес и имаш голем гнев, не брзај чилллл се ке биде во ред...многу работи ке се сменат посебно после една, две да нажам и 3 години.