Во врска со тоа што го пишав. На девојката и беше неколку пати кажано со каков кретен си има работа. Ама она на никој не веруваше. А испушти шанси за да биде со други. Западна во депресија. Не и беше лесно после 10 годишна врска.
Тешко е верувам ама во денешно време за жал ништо не е невообичаено и за се изгледа е нормално. Јас останав запрепастена по една случка на сестра од блиска другарка. Жената породена пред 6 месеци дознава дека мажот има 2годишно дете со друга е од тогаш реков значи човек за да не биде урнат уништен разочаран мора на се да е спремен зашто во денешно време се е нормално
nee 100 procenti sum sigurna i od sig info deka se gledal so nejze nekade 3 nedeli, btw on e totalno neseriozen covek za da bi sakal brak na ovie godini( ima 24), jas mislam deka sepka taa valjda e trudna... iskreno, ne veruvam deka tolku mozes da zapoznaes nekoja za 3 nedeli, za da stapis vo brak, osobeno ne na 24 godini....
Иронична е девојката. Како и да е... продолжи понатаму, заслужуваш подобро. Мислам.. можам да замислам колку ти е тешко, ама секакви луѓе и ситуации има, сфати го ова како составен дел од животот. Ќе бидеш добро, а он ќе се кае, ама касно.
И јас се омажив на 24 години. Јас сум убедена дека таа е трудна. Инаку, зошто би ја земал за толку кратко време. Нема логика.
Е како за 3 недели ќе дознае дека е трудна? Ова е нешто што трае многу подолго само што успешно било криено од девојчево..
Не ме разбра. Она била трудна подолго време, па не се кажувало. Како во примерот што го наведов. Врската сигурно траела подолго време.
Мене не ми е чудно, бидејќи другарка имаше врска од 5 год, раскина со тој најде друг овој ја запроси за помалце од еден месец и еве сега свадба ќе прават, не знам како се нафаќаат така и избрзуваат па после се разведувале, баш можеш да процениш дека некој ти одговара карактерно за 20 дена како не.
Еднаш, психолог ми кажуваше за honeymoon phase што се јавува откако ќе прекинеш една врска и брзо-брзо ќе влеташ у другата. Мислам, нормално, сите врски ја имаат фазата на меден месец ама кај тие што раскинале и веднаш се мажат/женат со друг е посебно изразена. Пошто мозокот ти е толку оптеретен со проблемите од претходната врска, во новата врска се' ти е свежо и интересно и си заслепен, не ги гледаш баш реално работите и новиот партнер ти се чини совршен и идеален. (иако не е, како никој од нас што не е). Па така веднаш се одлучуваш на happily ever after... Мене не ме чуди да се зеле после 20 дена, ама ич не ме чуди ни да се гледал во тајност со друга.
Од прв ден останала трудна, на 10ти дена дознала дека е трудна, а на 20ти ден ја запросил До членката што ја отворила темата: Батали ги. Продолжи си со животот, пошто не вреди ни да им се замараш, ни да се секираш што прават.
Ти кажа Стоунд, иронична сум, но не на твоја сметка, туку на негова. Никогаш не престанувам да се изненадувам колку сме ние луѓето неповерливи и злобни, како случајот со дечко ти. Во кратки црти, да не замарам. Му дошло време за женење на типот, (биолошкиот часовник за потомство), и решил да не бира туку само да ја одигра својата улога на маж и иден татко. Тебе да те запросеше наместо неа, ќе прифатеше знаејќи дека двете ве користел? Имај предвид дека неа тек сега ќе ја изневерува и лаже откако ќе стапат во брак. Биди среќна, ти направил услуга што се тргнал од патот. Милион посто ќе најдеш подобар, тоа е факт, не утеха.
Woww.. Мајко мила, што се гази по оваа Земја Инаку кај е @prevarena да си каже што како е? Дојде, отвори нова тема, пиша една реченица и дим да ја њама
Јаооо што се изначитав. Колку само биле чести ваквиве срања. Секој втор на две столици седи. Мајко па ја среќничка сум. Да си го чувам најубаво мојов и да не го пуштам.
Draga toa ne e vazno kolku vreme se gledal toj so nea ili potocno so dvete, ti za zal nemozis da bidis vo nisto sigurna. Treba da ja gledas situacijata od drug agol,fakt e deka covekot i 2te ve pravel budali dali e toa 2 nedeli 20 dena ili 2 godini na kraj kraeva ne e bitno,biten e samiot cin sto go napravi,i prestani da gi analiziras. Spored mene imas sreka sto si izlegla od takva vrska so nekoj koj ocigledno na prvo mesto nema nikakvo postovanje sprema tebe i ne te saka plus se gleda so nekoj drug. So taja sto se veril spored mene,taa e za zalenje, da se veris so covek sto go znaes tolku kratok period e smesno,a ako znaela i za tebe toa pokazuva kolku e samo eftina i kolku se pocituva samata sebesi stom odi so nekoj koj e zafaten ili samo sto raskinal. Posakaj im sve najdobro i pusti karmata da si go napravi svoeto.Vo zivotot sve se vraka sve se plaka toa e fakt.
Порано (како дете кога слушав) ова хорор приказни беа. Како се гледал со две, па со едната се верил а другата дознала на денот на веридбата од други луѓе...па од тогаш малку ко да се мрднала или 3 години од дома не излегла или заминала во странство и се омажила за старец или еве до ден денешен немажена е или... Денеска чудно е со две ако не се гледа истовремено
Ќе да не се 20 дена. Највероватно идел и со тебе и со незе повеќе време. Највероватно таа му била претходно и пред тебе а ти после како втора алтернатива.. Свашта има по светов.
Со тебе се гледал да си ги искористи ергенските денови до максимум и кога дошол моментот си ја земал неа а сигурно е дека не се во прашање само 20 дена. Можеби се знаеле од претходно долго време, во секој случај не е поради тебе, ти си била само "side bitch"
7 години врска со секојдневно гледање, одење по дома, упознаено роднини пријатели, викедни, одмори се со ред. Типот доаѓа кај девојкава на работа во петок да ја види зошто ќе одел на пат викендот. Недела вечер, пријателка и кажува дека вчера праел свадба. Е ова е мојот пример што го знам. Така да... ова не се 20 дена и оп веридба. Мора да се знаеле подолго, или, биле некогаш порано заедно. Не може да е туку така.