Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Запросување по 20 дена во врска! Која е причината?

Дискусија во 'Врски' започната од prevarena, 29 октомври 2019.

1. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.038
    Допаѓања:
    55.359
    Јас познавам такви што се зеле веднаш по запознавање, но нивната цел беше што побргу да стапат во брак за да не останат стар ерген и мома. Плус преку пријатели, ги запознале. Има и такви, каде има согласност од двете страни и тоа е тоа.

Но овој случај е различен. Типот си одел со двете паралелно, и сигурно подолго од 20 дена со другата само што не се знаело. Сега, можно е да ја има забременато но не мора да значи.

Идиот е. Кога со твојата 'среќа' свесно повредуваш и лажиш друга личност тогаш тоа е себичност. Можел фино лепо да и раскини на првата па што сака да си прави со која сака. На две столици не се седи.

На hermosa, Ugly Duckling, piksooki и 3 други им се допаѓа ова.
  2. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    На другар мој,неговите родители се земале за 1 ден,денеска се запознаваат,другиот ден се зимаат,беа во брак 15 години,мораа ради х причини да се разведат.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    19.551
    Да се самоцитирам , ако ова ми се случи во 2017 год , верувале или не нешто слично ми се случи крајот на 2019 год само што овој морон ми беше другар цел живот и демек цел живот ме сакал и чекал за на крај ме откачи за друга и за 2 месеци се ожена !!
    Којзнае можеби некоја карма плаќам од минатите животи или стварно сум магнет за идиоти ...тоа е

На Elf, sj *O*, ЕденЧлен и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    А бевте заедно или не те ни дочека момаков?

5. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    19.551
    Со кој ? Со овој "вториот"?
    Секако дека бевме заедно година и нешто

6. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Мајко мила.
    Едноставно можеби сте имале погрешни перцепции за насоката во која посакувате да ви оди врската. Тој алудирал на брак и семејство, ти можеби првично на кариера и финансиска стабилност и тојето.

На страна од овој случај, се почесто слушам за вакви завршници и вакви нови почетоци. Жално е, а мислам дека истава ситуација говори за еден многу подлабок, општествен проблем.
    Ретко кој има трпение, кој е спремен за компромис, кој сака да ‘остане’ и да се избори до крај за нештото кое го сака... Најлесно е да се каже ‘ок, ако нејќеш ти, има која ќе сака, адиос’, да свртиш грб, пикнеш пенис у рерна и напраиш дете.

После имаме бракови кои се валидни само на хартија, неверства, постови у ‘Снаи и свекрви - проблеми’, се нема поддршка од мажот, дете расте у дисфункционална фамилија, итн., итн..

На Elf, sj *O*, ЕденЧлен и 2 други им се допаѓа ова.
  7. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.701
    Запросување по 20 дена во врска! Која е причината?

-Бременост, неуспешен абортус, заостанато мислење од страна на невестата дека со тој што си го имала "првиот пат" треба да ти е сопруг, брзање од страна на ергенот за да земе "ергенлак", "голема љубов". Незнам др.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    19.551
    Точно така (y)
    Двајцата сакаа да ме променат но не да ме прифатат .Бидејќи јас не сакав брак и деца , сакав само партнерство , најчесто и во двата случаеви се сомневаа дека имам друг заради тој мој став и на некој начин ми се одмаздиа ...тој првиот за 3 години 3 деца и има начукано
    Бдвеј не биле за мене , така било пишано , се живее и без нив :)

На Elf, honey.11, ЕденЧлен и 2 други им се допаѓа ова.
  9. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.313
    Да си здрава и жива,едноставно не биле деф за тебе.А никој не ти се одмаздил тебе,тие сами си пресудиле,тој што ти е пишан ке си го најдеш,кога најмалце очекуваш :)

На Justicija и hermosa им се допаѓа ова.
  10. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.516
    Допаѓања:
    9.209
    Не мора да значи дека ќе се рзведат може ќе си се погодат и ќе им е убаво. Има некои и со години се заедно па доаѓа до развод после една година брак.

Не се гаранција годините поминати заедно. Човекот се менува и дали е месец или десет години не знаеме што носи животот понатаму.

На hermosa, marchi-cool и edna_malecka им се допаѓа ова.
  11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.512
    Допаѓања:
    10.573
    Некои едноставно сакаат брак на било кој начин само да се оженат/омажат.
    Јас кога ги слушам чудно ми е ама секој за себе.
    Јас имав бивши кој по еден месец врска почна да крои планови како ќе се земеме и сакал татко да станува. Избегав трчајки колку ме нозете држеа :rofl:, јас прва година на факултет :drunk:.
    Со маж ми 7 години врска, со факултети и работа, па ги разгледавме сите опции за финансии, стан, веќе и многу добро се знаевме па тогаш решивме за брак.
    Не дека секогаш и тоа е сигурност, ама јас не би играла на прва карта брак по неколку месеци врска, ни во лудило :shake:

На nevermet18 и Осе им се допаѓа ова.