За кого ќе гласате?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Gosh, 9 декември 2016.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.726
    Допаѓања:
    10.241
    Јас моите „гачки и приканСки“ ги аргументирав со општопознати факти, за кои ти не понуди контра-аргументи, туку само се изнасмеа и го повтори твоето неаргументирано обвинување. Ако ти поставам дополнителни прашања и аргументи во таа насока, искуството ми вели дека пак ноторно ќе ја повторуваш истата работа, се разбира без аргументи. Тоа е начинот на пропаганда на партиските слепи послушници, кои најчесто не ни знаат што значат термините кои што ги користат во обвинвуањето. (како „федерализација“ на пример).

На Gosh, Bender Rodriguez, sia.bella и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.022
    Има добар процент на излезеност, жално само тоа што сите пензионери излегле а младината сеуште не е толку излезена....

Како и да е уште 3 саата ќе ја биде работата.

После доаѓа тешкиот дел , кога ќе се бројат гласовите , тој корумпираниот дел на чело со Бонева што мрсни работи ќе прават е прашање.

На biGirl, Jason123, sia.bella и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    Остај ти сеа печатни грешки две мислења пишуваш за печатните грешки и тоа како пишуваш од моб,зошто? Затоа што незнаеш што да кажеш? Ајде сеа и мене ли ќе ме вреѓаш,уствари зошто ме цитираш не ти се обратив директно тебе. Ајде да дебатираме ако сметаш дека можеш :) одговори им на членките погоре што те повикаа на дебата со аргументи и дебата на НИВО (ако тоа го можеш) без вреѓање и без повторување на две три реченици како папагал без да дадеш соодветно објаснување за нив. :)

На blackwave му/ѝ се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.226
    Допаѓања:
    67.733
    Ајде смирете ја топката. Што ви текна сега да се расправате откако речиси е завршено гласањето не знам. Ама знам дека ќе има банови вака ако се продолжи. :)

На koritsaki, theowndemon, Bender Rodriguez и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Јас разбирам некој да е поддржувач и љубител на одредена партија и нејзината идеологија.
    Ама луѓе од првобитното ВМРО не е останато ништо. Па вие најверните Вмровци треба да бидете најмногу против оваа мафијашка гарнитура која ја управува партијата. Ви го посрамотија името, и се она за што сите претходници се залагале..
    Стварно не ми е јасно.

На Rama, Gosh, Bender Rodriguez и 4 други им се допаѓа ова.
  6. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.684
    Допаѓања:
    7.507
    Да си ми жива и здрава:hug:

На Rama, Nigredo Odor и Yowannty им се допаѓа ова.
  7. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.022
    Нема регистрирани поголеми ициденти... само оние помали заканувања, екстра гласачки ливчиња , менување пенкала , одзимање на лични карти, бришење од гласачко место или преместување на друго место .... обични ситници...

На Gosh, Bender Rodriguez, Jason123 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Прво, за да гласаш за вмро треба тотално да се деградираш самиот себе и да гласаш за убијци, насилници, арамии!
    Што е федерализација во споредба со ова?
    Јас на факултет учев албански како редовен предмет и тоа во нашата мила татковина!
    Здравството го упропастија, судството, образованието, килтурата, економијата......
    Неистомислениците завршуваат како Младенов!
    Вие морате да врескате и да ги поддржуваате, морате да ставите превез на очи за сите овие работи, иако сте свесни за се морате да се убедувате во нешто, во кое и самите не верувате!
    Зошто? Зошто газовите ви се толкави и сте ги дале под кирија, сакале нејќеле мора да носите гласови и да гласате за нив!

На sparklie, Rama, Gosh и 16 други им се допаѓа ова.
  9. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.223
    Допаѓања:
    50.812
    Мислите само ВМРО се насилници, убијци, арамии и СДСМ не се нешто поарни.
    Е*але си мамето сите.

На Rama, blueeparadise, koritsaki и 3 други им се допаѓа ова.
  10. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.436
    Па убаво ги слушавме на снимките, или верувате дека се монтирани?
    Уствари знаете дека се вистински, но мора да се борите самите со себе и да се убедите дека се фејк и дека Бранко е крив за се!

На Rama и Gosh им се допаѓа ова.
  11. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.223
    Допаѓања:
    50.812
    Јас не сум за никоја партија. Никој од нив ништо арно ми немаат направено.
    Само знам дека и Бранко е крив за многу работи како и Грујо, ама највеќе од Бранко имам почуствувано на свој грб. Така да што и да ветуваат и да прават никогаш нема да гласам за СДСМ.

На LadyInTheDark му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.090
    Допаѓања:
    14.886
    За вмро :)

На koritsaki, LadyInTheDark, shz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168

На кој избирачки список е Бранко???
    Само јас не го видов нигде? :?:

На Gosh, biGirl, Yowannty и 2 други им се допаѓа ова.
  14. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.223
    Допаѓања:
    50.812
    @Jason123 Па кој е рекол дека Бранко го има на избирачкиот список? не се сеќавам дека спомнав избирачки список во постов :wasntme:

15. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168

Како може Бранко да ти биде причина да не гласаш за СДСМ, кога со години не фигурира во партијата?
    Гласај го Стево Пендаровски тогаш, не е член на ниедна партија. ;)

На Rama, anichka94, prominent и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Pinky97

Pinky97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    447
    А каква врска воопшто има Бранко? Колку што знам тој веќе не се занимава со политика така да... ? What's the point?

На theowndemon, biGirl, anaja1 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.806
    Епа тоа е тоа себично размислување што го потенцирав предходно. Мене дпмНЕ ништо лошо не ми направиле затоа ќе ги гласам.
    Сега Бранко не е тука, која е логиката да не ги гласаш СДСМ пак ? Само немој да ми кажеш дека и Заев е негова школа. Затоа што сите дпмНЕовци викаат за СДСМ треба нови ликови да има и кој да го стават пак ќе кажете: Ааааа исти сеее .. исти сеее .. (facepalm)

Иако многу лошо ти направиле, само што не си свесна. Ама кога ќе ги осетиш, немој да си одиш од Македонија.

Како и да е, до сега не видов ниту една сочна аргументација само некои празни флоскули не очекувам некоја добра реплика. Не си ги троши мислењата. (facepalm)

На Gosh, blackwave, andromedae и 6 други им се допаѓа ова.
  18. dust.in.the.wind

dust.in.the.wind Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    10
    Шутка не ти бега Николаа Николааа !!!! Готови стеееее !!!!

На steffriss, blackwave, Nigredo Odor и 5 други им се допаѓа ова.
  19. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.223
    Допаѓања:
    50.812
    @Читател @Jason123 @Pinky97 Па што ако не фигурира повеќе во партијата мислете си седи на страна и си нема гајле. Несакам да се расправам бидејки лошо ќе биде.

20. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.757
    Да се доизјаснам...Не ми е воопшто гаље ради тоа што неможам да пишувам во таа тема,колку што ми е гаље ради тоа што сте злобни..Како прво и основно многу е јасно дека јас неможам против 362727 кои ме нападнале(ниту пак се замарав да ви ги читам постовите бидејќи бев со намера да објаснувам некому што како и зошто а најмалку па да му судам за кого да гласа) Но овде за жал така е доколку не задеваш никој ќе се најде некој што ќе те нападне тебе.И не ви е јасно зошто бунтував? Па нормално кој не би се навредил да е на мое место.Како што го цитирав мојот прв пост пишав поради што и како си гласав за ВМРО и што ви боде тоа на вас очи за кого ќе гласам јас?Не ја гледате гредата(таа што сите ве малтретира ве убедува за кого да гласате и ајде сие тие што сте од иста партија со нејзе,нормално е дека ќе цитирате од кај нејзе а кој е крив не гледате) туку сите се нафрливте по сламката при толкава греда која ви смета пред очи.Чисто јас со првиот пост никого ни наведов ни цитирав некого..А од друга страна и воопшто не се замарам со партии,јас како дете можам слободно да кажам дека не сум од ниедна партија туку како што наведов во првипт пост чисто си гласав за македонија,бидејќи вмро сметам(како и сите)дека не ја дава својата држава.А и самата гледам како е состојбата надвор и на училиште,некои си дојдени од страна(нормално албанци) си прават се што ќе посакаат,вреѓаат(од типот "да ви се мочам во македонското сите ќе ве убијам не па уште да ве гласам,за вмро да гласам") ,чести тепачки,а доколку наш отиде кај нив нема жив да се врати! Се имаат заканувано,а за нив ако де што сакаат нека ни прават уште нека добијат власт и тогаш тој што не влага на ниеден час ќе има 5,а ние нашите ќе имаме ,со тоа што ќе вработат албанци по училиштата..Исто така многу мина од нашите што беа против вмро сега на цела табла во училиште со големи букви нагласија ВМРО.Исто така, зошто спомениците на вмро што го обележуваат нашиот род се изшлакани со бои од страна на сдсм? Зар треба нашите борци доказ за нашето потекло да се заборави?Епа затоа после ќе бидеме наречени и албанци,турци,грци како што ќе им текне..Жално за загинатите кои се бореле за достојност на нашата Македонија и нашите права,затоа што сега лесно некои би ја дале(но нема да де деси тоа бидејќи ке победи Груевски како и секогаш) А за крадамии и арамии ( и тоа дека нудат лажни вработувања од двете страни)има и од двете партии и чисто не сум толку за ниедна партија а најмалку па за тоа да се замарам.Ако е за тоа можев комотно да повлечам едно цртиче и да пишам:-За подобар живот странЦтво! Можно е и да си заминам кај дечко ми странство,но потеклото никогаш нема да си го погазувам од секогаш и сегде гордо ќе велам дека сум Македонка иако Македонија наша е мала држава ама е создадена со многу крв и погубени човечки животи,значи имаме малку но ни е заслужено тоа малку,со заслуга! Ете ова беше објаснување лично за мене поради што и како си гласав за вмро и ни давам некому совет ниту ме интересира за кој ќе гласа,негово право ама и моево право несакам да биде осудувано!

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.