За кого ќе гласате?

Discussion in 'Политика и настани' started by Gosh, Dec 9, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Со која партија би коалицирала Левицата?

2. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

1.Аеродром,Кисела Вода,Карпош,Центар,Сопиште,дел од Чаир,Студеничани,Сарај и Македонски Брод;
    2.Гази Баба,Бутел,Ѓорче Петров,Шутка,Арачиново,Липково,дел од Куманово,дел од Старо Нагоричане и Чучер Сандево;
    3.Штип,Велес,Кратово,Кочани,Крива Паланка,Свети Николе,Виница,Берово,Делчево,Пехчево,Македонска Каменица,Пробиштип,Зелениково,Илинден,Петровец,Градско,Лозово,Зрновци,Карбинци,дел од Куманово,дел од Старо Нагоричане,Чашка и Чешиново-Облешево;
    4.Од Прилеп до Струмица и дел од Битола и Кривогаштани;
    5.Поголемиот дел од Битола,Охрид со околината(вклучувајќи ја и Дебарца),дел од Кичево,Ресен,Демир Хисар,Крушево,Долнени,Вевчани,дел од Кривогаштани,Струга,Пласница,Центар Жупа и дел од Дебар;
    6.Тетово и околината,Гостивар и околината,дел од Кичево и Маврово;
    7.Странство

Порано како што видов на нет имало 9 избоени единици и тоа 7 беше за тие што живеат во Европа и во некои африкански држави,8 за Северна и Јужна Америка и 9 за Австралија и Кина.

Monna.Monna likes this.
  3. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Официјалниот став им е дека се против коалиција со било кого. Би коалицирале со СДСМ само ако нивниот пратеник/пратеници се потребни за да се добие мнозинство над ДПМНЕ.

crimson, P.S.love, referentka and 7 others like this.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

ВМРО во никој случај. Со СДСМ не се мирисаат со дебела причина ама ако мора.. би со нив.

Victorian, theowndemon and sanjaeva like this.
  5. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Како беше онаа, сите наопаку, ја терсене :lol: Па така во ден на предизборен молк баш за првпат ќе шкртнам тука нешто за политика :D

Воопшто не сум љубител на политиката, ова ми се први избори откако сум полнолетна и се мислев и дали да излезам да гласам (до пред некое скоро време и бев убедена дека нема).
    Од двеве големи партии (да не речам апла дека ги хејтам :D) нема некој политичар што сум го почитувала и што ми е вреден да го гласам... па мојот глас најверојатно ќе оди за оние од кои во последно време слушам и читам (за мене) аргументирани и интелигентни ставови што ме воодушевија, за првпат од страна на некоја политичка партија.
    11, т.е. Левица :hai:

6. Cka

Cka Форумски идол

Се изјаснија дека ќе коалицираат со сдс. Ама не ми е јасно нова партија од 100тина члена, на 2 дена пред избори имаат ФРАКЦИЈА бе, и тоа со иронично име, Единство. Не можат 100 души да се договорат меѓу себе, загреови. Сепак ги почитувам бидејќи колку толку се одвоија од сдс, кажаа дека се баш она граѓанство, не се претопија комплет со сдс како шарените и не ги ставија сдс на листа туку сами решија. Е сеа што нема да имаат ниту еден пратеник и што и да имаат еден пак ќе биде под диригентсво на сдс... заебаа работа за нив.

referentka and sanjaeva like this.
  7. blackwave

blackwave Популарен член

Сакав да гласам за Левица, додека не видов каква циркуз-партија се. Јавно се расправаат на Фејсбук како мали деца, ставаат скриншотови од приватни меилови, се закануваат меѓусебно дека "овој" или "оној" ќе бил избркан од партијата... Траги-комедии, детски работи, според мене. Плус, слушнав некои нивни интерни глупости, со што заклучив дека сеуште не се зрела партија и не го заслужуваат мојот глас.
    Со оглед на тоа, ќе гласам за СДСМ. Можеби ни тие не се сјајни, но дефинитивно сум за промена на актуелнава бандитска власт, составена од криминалци, лопови, и убијци на деца. Нé изедоа веќе 10 години, доста е.

Last edited: Dec 10, 2016
    Goody, ZAHRA, baba Rada and 1 other person like this.
  8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

:sweat: Ух се препотив додека ги отворив тие 500 спојлери... :sweat: :sweat: си реков кој знае кого си го скрила во спојлерите ]:)

P.S.love, Dabria, Victorian and 4 others like this.
  9. kim.k

kim.k Популарен член

Сдсм

10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Доволни беа оние препукувања кој што пишал на Фејсбук и кој кого оговарал, па сега со темава уште толку ќе се испокарате. :rofl:

11. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

@blackwave

Точно.

Членовите од Левица се мошне интелигентни, но недоволно зрели за да водат партија. Кога зборувам за зрелост не мислам на нивните години, (би било навистина нефер да етикетирам некого кого лично не познавам), меѓутоа од она што го забележав на социјалните мрежи не можам да кажам дека се во зенитот на својата способност да би воделе партија токму поради меѓусебните препукувања и контрадикторности. Единствена предност им е што што мал но квалитетен дел од нив се претставници на ниско економската граѓанска класа. Тоа се неколкумина членови кои минале низ некои животни непријатности поради нестабилноста на финансиски план и покрај стекнатото солидно образование, и знаат како е да си парично тенок, па можеби тоа ќе им послужи како репер за да се изборат за работничката класа во моментот кога ќе добијат пратеничко место. Не дека другиве нема, но за неколкумина од нив имам поголема сигурност.

Димитар Апасиев, е дефинитивно човек кој заслужува да биде пратеник во Собрание, и искрено се надевам дека ќе добие прилика да се претстави во вистинско светло. :nod:

Сакам уште еднаш да потенцирам зошто мислам дека треба да го дадам својот глас за опозицијата.
    Прво, затоа што знам дека мнозинството ќе гласа за нив, токму поради фактот дека тие се единствената партија која во моментов има потенцијал да го урне ланецот на ДПМНЕ. Мојот глас оди кај нив повеќе од инат и незадоволство поради украдените пари, и разумската размисла дека не треба повеќе да им се дозволи да крадат, и да ги ништожат сите можни општествени сфери, отколку поради согласност со нивната пропаганда.
    Играат на иста карта, со ,,сплотеност и единство" кое никогаш не постоело, а нема ниту да постои. За крадење од СДСМ не му ја мислам толку, бидејќи ВЕМЕРО за сето тоа се погрижи пред време, со тоа што ги исцрпи сите можни извори, и испразни сефовите, па на овие ќе им треба време да смислат начин за ревидирање и повторување на делата. :D

Да се разбирав во економија, можеби ќе можев да коментирам и околу тоа колку се остварливи плановите за враќање на парите, и економскиот прогрес кој Заев го изложи во 24. Така да, доколку има економисти овде на форумов кои го слушале интервјуто и можат да потврдат слободно нека се изјаснат.

Повторно прашувам, што рече Заев околу случајот за Смилковското езеро, ќе ги објави резултатите без оглед на тоа дали ќе победи или не?

Last edited: Dec 10, 2016
  12. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Кај ми е анкетата?!

13. peperutche21

peperutche21 Популарен член

ВМРО се разбира, не за некој што сака да ја подели Македонија :@

Bitter-Sweet likes this.
  14. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Па боље да живеам у двојазична држава ( јес да веќе живееме ), отколку да гласам за некој кој амнестира терористи, ги става за министри за ОДБРАНА, не им дава никакви права и работа на резервистите, уште помалку на војниците, и плус организира терористички акции и убиства за да остане на власт!

Абе Грујо малце е за вас, и Хитлер е малце!

15. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Да да, ВМРО баш ја обединија Македонија, со најголем број изградени исламски верски објекти, највисока меѓуетничка тензија, како и соработка со Турција. (y)

Работава му доаѓа не по врат, него по шија. :)

16. Dabria

Dabria Истакнат член

Не сакам да се мешам во политика ама ич, криво ми е што е до тој степен навлезена во нашето секојдневие, Но не можам да се воздржам а да не прокоментирам.
    За било кого би гласала, освен за ВМРО(и веќе го направив тоа). Како гласач од дијаспората се изјаснувам дека ако падне ВМРО сум спремна да се вратам во Македонија.

calliope, Adi888, biGirl and 4 others like this.
  17. teddytea

teddytea Активен член

Па иди исели се во Косово ако сакаш двојазична држава. Омажи се (ако сеуште не си мажена) со Албанец и децата нека ти учат Албански па ќе се сеќаваш на Македонскиот јазик навраќајки се тука на форумов...ако и него не го направат двојазичен во некое идно државно уредување за кое ти се залагаш.. @Gosh

18. N0NamE

N0NamE Популарен член

Za Ali Ahmeti:muscle::muscle::muscle:(y)

19. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

И тој е член на ВМРО... За пари и тендери само.

20. N0NamE

N0NamE Популарен член

Ubo

КикиМаус likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.