За кого ќе гласате?

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Gosh, 9 декември 2016.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

Членката колку убаво ја доловила цела моментална ситуација за земјава, и ти се фати за еден глуп ФЕВРУАРИ???? (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)
    Не оценуваме овде правопис, сосема друга е темава овде ако не си запозната.
    Ама тебе толку многу те здоболи вистината што не можеше да се воздржиш, а да не цитираш па макар и за еден глупав феБруари (facepalm)
    Со лупа бараше правописни грешки, пошто се е ова вистина што го пиша...па јуначко срце не издржа, а да не цитира.

Никако на филолошки да не се запишува? (facepalm)(facepalm)
    Прво и основно која си ти да и кажуваш каде да оди, а каде НИКАКО да не се запишува?
    Цел пост и го цитираше на девојката за да и кажеш дека наместо В пишала Б (facepalm) Стварно?

(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

@Jason123 џабе објаснуваш, џабе се трудиш...се фатиле за таа глупава двојазичност ко слеп за стап.
    Не се свесни кутрите дека веќе ПОСТОИ таа двојазичност...не се свесни дека нивниот крал Никола потпиша веќе двојазичност....
    Жал ми е, ама батали ги не губи нерви, ни зборови...

На iloveyou29, calliope, Someonespecial и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.700
    Пошо мнозината гледате само меѓу 1 и 2, затоа Македонија ќе остане ваква кутра, неухранета земјичка која никој не ја зема во предвид. Ќе уживам во малолетноста и на точна 18ка, ко за роденден ќе си се почастам со авионска карта и ќе се вратам кога ќе прекинете да дозволувате ИДИОТИ да ви ги перат мозоците.

На Someonespecial, Adi888, Bender Rodriguez и 3 други им се допаѓа ова.
  3. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    12.724
    Затоа и пишав морам малку оф топик.Не сум јас никоја за да и кажувам, само и дадов совет бидејќи гледам дека девојчето основни работи не знае за нашиов јазик ама битно политиката си ја води. Не ме боли ништо од тоа што го пиша, ништо не е вистина и не ни коментирам ништо за тоа, туку за тоа што прво ми падна в очи. И да, која си па ти мене да ми кажуваш за што јас ќе коментирам? Олабави малку. Ако сакам и за една запирка ќе и се запнам ;)

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168

Тие се опциите. Нема 3.
    И жално и глупо е што се поделија, затоа што знам многу паметни луѓе што ќе гласаат за Левица, знам исто паметни луѓе што ќе гласаат за коалицијата на Стојанче, потоа Павле Трајанов, а така само се расцепкуваат гласовите на повеќе страни, наместо сите да се обединеа против режимот. Реално, нема шанси за победа никој од нив, затоа и битката е помеѓу СДСМ и ВМРО. Верувам дека во втор круг сите споменати ќе бидат на иста страна.

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Кои основни работи не ги знае? Дека една буква погрешила?
    Може во брзање така пишала, како може ти одма да судиш дали некој се разбира во правопис или не?
    Запни и се и за запирка, и за точка, и за што сакаш ама во соодветна тема...Овде се зборува за нешто друго
    ;);););););););)
    Ако те интересира политика повели искоментирај нешто, ако не, тогаш не се глупирајте со вакви постови за правопис пошто патетични се ;)

На okcenzi, Baby-bubu, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  6. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.145
    Допаѓања:
    14.447
    Да ама со таа двојазичност која ја најавува Заев ние пополека ќе сиго изгубиме идентитетот и ќе станеме малцинство во сопствената држава.Се знае дека него му е само до власт ништо повеќе,заради таа власт и држава продава.На крвта на моите предци нема да дозволам да се градат албанизирани кантони,ниту пак сакам јас да морам да го користам тој јазик под присила,ниту младата популација присилно да го учи во школо.Немам намера да навредам никого,но дали нашиве македонци кои го поддржуваат Заев се свесни што прават? Очигледно е: некој трча за фотеља и крадење пари,додека надвор луѓето ќе играат реприза на 2001.Ах,да имам моќ макар само на кратко,јавно на плоштад ќе ги бесам болните умови.

На okcenzi, realGirl, baba Rada и 3 други им се допаѓа ова.
  7. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    12.724
    Значи сакав само да и кажам да знае за нареден пат. И нема врска тоа дека таа пишувала против ВМРО, само ја забележав грешката токму во овој пост и ја исправив. Да го напишеше и некој што е за ВМРО повторно би го исправила. И фала ти на дозволата за коментар која не ти ја побарав ;););););)

8. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    За во паρламент не ме интеρесиρа κаκо збоρат за на знаците пρочитај си го јазиκот на κој ρазбиρаш ама сега κе бидеме пρимоρани да го збоρуваме Албансκиот јазиκ тоа го мислам со своја глава а дали господин Заев го мисли или Соρос диκтиρа он κажува а не мисли има доста аρгументи имај пρијатна вечеρ

На okcenzi, baba Rada, Bitter-Sweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Не те интересира?
    Мене ме интересира, затоа што сме приморани да го слушаме на секој пренос на седница, имаат свој посебен канал на МТВ национална телевизија со годиниии, приморани сме да го читаме по знаци, и ова се само најпрости примери дека не ќе е Заев `кривецот` за двојазичноста (ако стане премиер), туку дека таа двојазичност пријателе одамна ја живееме, сакале да признаеме или не. И мене ме боли исто колку тебе, само пореално гледам на работите.
    Пријатна вечер и тебе

Цела среќа што немаш.

На Rama, Pinky97, JollyGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Читател

Читател Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2015
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    5.806
    Одам по ред на твоето мислење.

Заев не најавува ништо такво, само лошо си го примина спинот на дпмНЕ, Сител и сите останати медиуми затоа што и така се под нивна контрола. Се плашиш да не останеме малцинство ? Ние малцинство во последниве 10 години стануваме заради безперспективната политика која се води и сите млади си заминуваат од тука. Тоа што велиш дека се знаело тоа дека Заев се борел само за власт и ништо повеќе е типична флоскула, не знам дали гледаш ама дпмнеовциве не им се напушта столица, ја уништуваат државава од секој можен аспект ама поради добрата и моќна пропаганда не можеш да дишеш и се гушиш од лажни информации. До сега со тоа што се случи до сега ако се чесни и коректни од дпмНЕ сите требаше оставка да си дадат, а после кажи ми кој бил алчен за власт. Со тоа што го направи Заев со објавување на вистината сам си ја стави главата во торба и по цена на негов живот.
    Да не беше политикава со доза на иронија ќе ти кажам дека немаше ни да знаеш што "кантон" значи. Ако ти цени ја крвта на твоите предци, инаку никој нема присилно да воведе албански јазик, тоа Заев во ниту една изјава на го споменал истото, ама покрај сечените, лепените, монтираните и нецелосни спинови на власта ти добиваш таква перспектива. Законот е веќе потпишан за двојазичност не знам што се лупаш во гради толку со тоа.
    И да, се надевам дека ќе имаш таква моќ па да ги обесиш сите болни умови, со задоволство ќе гледам како висат од Груевски до Јанкуловска. (highfive)

На Rama, Jason123, Baby-bubu и 3 други им се допаѓа ова.
  11. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.145
    Допаѓања:
    14.447
    Без разлика каква е пропагандата на вмро-дпмне,јас си кажав што мислам.Од моја перспектива работите ми изгледаат така,што не значи дека тоа е испрано од вмро-дпмне,или дека е погрешно или точно.На изборите има гласачко ливче и секој може да одлучи,овде можеме до утре да се убедуваме кој е во право.Можам да кажам само нека победи подобриот.Не сакам да заострувам односи со никој член на форумот.Поздрав :D

12. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.198
    Glasajte za kogo sakate, nikoj od ovie nema da ve spasi. Vie ste vo kjor-sokak, zasega i vo bliska (barem) idnina.

На okcenzi, Rama, SeaMermaid и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Албанскиот јазик не е лош јазик, бидејќи не постои такво нешто како лош јазик, но разликата е што преку јазикот ние доживуваме експанзија на културата и традицијата кои се обидуваат да бидат наметнати, а во тоа најмногу успева медиумската нишка. Сега таквата инфилтрација ќе биде во уште поголеми размери застапена, без оглед на тоа која партија ќе добие власт. Во ред е да бидеш широкоград космополит, и да прифаќаш различност, но со критичка мисла. Ако од другата страна кај мнозината од етникумот нема почит и мера до каде (а нема), нема ниту основа за градење соживот.

Последна измена: 11 декември 2016
    На Читател, Rama и zhap4e им се допаѓа ова.
  14. blackwave

blackwave Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2014
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    1.819
    Девојче, за да запнеш за запирка, прво треба да научиш да ја употребуваш.

На iloveyou29 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lovely97

lovely97 Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2016
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    9.088
    Гласав за 4.

Мене лично ништо нема да ми смени, мајка ми пак ќе работи во продавница, а пак татко ми пак ќе бара леб во Германија, бидејќи веќе 23 години работи во странство бидејќи на времето немал книшка за да го вработат во Македонија. Тој од нашава Македонија нема да земе пензија, бидејќи овде нема стаж, а зошто?
    Затоа што не трчал да и лиже со извињење г***т на партиите, за корка леб.

Имаме едни пријатели, човекот е од ВМРО, моите биле кај нив на гости и овие им викале да гласаат за ВМРО, а зошто? Бидејќи ако се смени власта тој или ќе го напуштат, или пак ќе му ја сменат позицијата сега што ја работи. А што има ние да му помагаме за тој да остане на работи. Дали они ни имат помогнато на нас, со тоа што јас и сестра ми сме израснале само со мајка, бидејќи татко ми цело време е по странство за да заработи за леб. Ниту не видел како сме израснале, како сме прооделе, како сме славеле родендени без еден родител.

Не сум ни за тие, ни за тие. Но имаме доста пропатено од страната на ВМРО-ДПМНЕ, така да они лично мојот глас не го заслужуваат, а гласав за СДСМ со надеж за подобро утро, за мене, за сестра ми и за сите млади кои што заминаа, да видат нешто добро во нашава Македонија и да се вратат.

Познавам безброј млади сограѓани, кои заминале со надеж дека ќе им помогнат на родителите, а пред се на нив самите. Во Македонија останаа само пензионерите кои се радуваат што им се качуваат пензиите за околу 100 денари(незнам колку точно), бесплатни ово, бесплатно оно, па до кога? На нас младите е иднината, ние имаме план за живот, ние созреваме и се учеме да станеме самостојни, а не оние кои се пред умирачка да не речам.

Уште колку долго ќе треба родителите да се гледаат со нивните ќерки и синови преку скајп, преку фејсбук. Наместо на БАДНИК да си бидат сите заедно на маса, тие дома и лаптопот пред нив и на скајп нивните деца(познавам лични братучеди кои се во Америка и на БАДНИК им е најтешко, на скајп).

ВМРО владее веќе околу 8-10 години(не знам точно), колку млади се иселија во овој временски период? Колку луѓе загинаа? Не велам дека во времето на СДСМ не се иселувале луѓето, или дека немало никој загинат. Но да збореме реално во време на ВМРО бројката се има зголемо значително многу повеќе, за разлика од времето на СДСМ.

Па натам вие си знаете за кого сакате да гласате, дали имате роднини во другите краеви кои се гледате на скајп, не знам и колку ви е тешко. Но јас имам и тоа многу блиски роднини, меѓу кои и татко ми, и лично знам колку е тешко.

Имам уште многу за кажување, но ајде нека остане на ова.

На Gosh, iloveyou29, Priroden и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Како стојат работите, Али Ахмети има големи шанси да биде премиер.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Со кои гласови?

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Ако ниедна партија нема мнозинство од 61 пратеник, најголемата албанска ќе формира влада, така е според договорот.

На JollyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Нема да дозволат да дојде до тоа... Ако треба ќе напраат инциденти или пак ќе има гласање за некој месец, битно не му дозолуваат.

Ајде облечете го костумот и излезете.
    Кажете да не се повтори Тамара.
    Да не се повтори Мартин.
    Да не се повтори Куманово.
    Да не се повтори Смилковско езеро.
    Кажете СТОП на глупостите...
    И од вашиот глас зависи дали ќе ги поддржите криминаците, или ќе им завртите грб.

На Gosh, iloveyou29, P.S.love и 9 други им се допаѓа ова.
  20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.801
    Допаѓања:
    80.552
    Некаде имало далавери. :bandit: :devil:

На blackwave, baba Rada и SeaMermaid им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.