Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Зборување сам со себе

Дискусија во 'Психологија' започната од Angelinkka, 8 април 2013.

1. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    19.657
    Po doma koga ke se iznerviram nesto si zboram sama so sebe. :)

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    550
    Тоа е нормално,нормално е да збориме сами со себе

3. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Зборувањето сам со себе на глас вака од страна ми изгледа многу налудничаво но веројатно самите личности го прават несвесно и не се во состојба да се контролираат. Кога сме кај смеењето додека сме сами, кое некои го спомнале, сметам дека е многу по природна појава во момент кога на ум ќе ни падне некоја смешна случка. Баш ова ми се случи скоро во автобус, надвор видов нешто кое ме подсети на еден многу смешен виц што во моментот не можев да се воздржам па се направив дека разговарам на тел. за да се насмеам на раат а да не ме прогласат за психо. :D:D:D

4. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Ми текна на нешто кога ја видов темава :D.
    На глас да зборам не, обично си размислувам во себе, обично кога ќе згрешам, па си се критикувам сама себе. :D
    Дедо ми покоен отишол на лекар....
    Му рекол на докторот дека на неколку пати му се случило да си промрмори со себе на глас. Докторов му вратил : "Друг пат со таа будала да не разговараш". :rofl:
    Многу се смеев кога ми кажуваше. Беше доста паметен човек, далеку од забеганост.
    Но ете се случува. Ми се случило да промрморам на некој друг што е далеку за да не влезам во конфликт, да не ме чуе нормално.
    Инаку низ неколку земји каде што бев последни 2/3год. за жал сретнав многууу луѓе што си збореа сами со себе, се гледаше дека имаат психички проблем, страв да го фати човек. :x

На kikkki и Vitaly им се допаѓа ова.
  5. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    МоЖ имале од тие слушалките ко телефон шо се а ти не си ги приметила, мож збореле на телефон:rofl::rofl::rofl::call::rofl:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    550
    Сигурно имале слушалки

7. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    @ceca-1 @Neophodna не... Беа улични луѓе што скоро се загубиле.
    Тоа го приметила и другарка што живее во истата земја. Ги има и кај нас, но многу помалце. И јас на слушаклки збора. :D

На kikkki, ceca-1 и Vitaly им се допаѓа ова.
  8. Marija)

Marija) Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    907
    Сама со себе зборувам..кога ми треба совет од експерт 8)

На Tetrapak и mariz им се допаѓа ова.
  9. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    550
    И ја за една помислив дека збори сама со себе после сватив дека збори на слушалки

На Marija) му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Marija)

Marija) Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2018
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    907
    Мада тоа вас не треба да ви биде гајле..што другите прават..али ајде тоа е Балканот :D

На hermosa, КикиМаус и Briar Rose им се допаѓа ова.
  11. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Јас си зборувам сама со себе кога нема со кого да зборувам, кога сум изнервирана, кога сум станала тој ден на десна нога и само зброувам никој не може тогаш да ме прекине дури и и на час ми се има слуќенно да зборувам и ме бркале наставниците ради тоа.. еднашка ми се случи така наставничката ме примети дека зборувам ама не знаеше дека зборувам сама со себе и оваа ме избрка и јас и викам дее човек не може да си ја олесни душата на раат тогаш наставничката полуде малце повеќе од што требаше и ме однесе кај психологот со сила и незнам зошто цело време употребувам И :rofl::rofl::lol::*

На David.wp17 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Многу често ми се случува.Живеам сама ,така да не ми е проблем кога сум дома.
    Напротив,ми помага често.Дури и навика ми е.
    Можда и луда сум.:rofl:

На Ники., КикиМаус, Someonespecial и 6 други им се допаѓа ова.
  13. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    3.326
    Same here :D

aeaWCBp.gif

На eliesaab, КикиМаус, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.470
    Има разлика од тоа 1) да си збораш сам со себе, и 2) да мислиш дека збораш со некој кога уствари збораш сам со себе. :D

На edna_malecka, Someonespecial, КикиМаус и 2 други им се допаѓа ова.
  15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Мислам дека од сега ќе почнам по две кафиња да варам...за мене и за мене:coffee::coffee:
    Во последно време зборам сама со себе, се карам, правам фаци, се лупам по глава...велат дека будалиот прави моабет сам со себе...ама нели е исто, а зборам сама во себе тивко или сама со себе гласно:wasntme:
    А тек кога ќе забрљам нешто, лелелелеееееееееееееееееее....партал се правам:@

На Ники. му/ѝ се допаѓа ова.
  16. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Не само што зборувам сама со себе , понекогаш знаеме и да се скараме :rofl::rofl::rofl: .

Се шегувам :| . Знам да си брмчам понекогаш , да се испцујам ако сум ук**ала нешто , ама ми поминува :D .

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  17. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Ми е чудно бидејќи се случува да го слушнам татко ми како си зборува самиот со себе(и некако ми станува непријатно) многу често почна да се случува така како да си кажува нешто... Дали ова е проблем што мислите (тој многу тешко се отвара или пак има некоја мака), не знам што да мислам...

18. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Ако си блиска со татко ти , разговарај со него , прашај го дали нешто го мачи и дали би сакал да сподели со тебе .

Инаку , сите понекогаш си " брмчиме " со себе си ( мене најчесто ми се случува кога сум многу , мноогу лута и нервозна , најчесто на сама себе ) и мислам дека понњкогаш и не е така лошо сам себе да се испцуеш на пример , особено ако си направила нешто а последицата е лоша , многу лоша .

На GirlWithACat му/ѝ се допаѓа ова.
  19. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Понекогаш ми треба совет од експерт, па морам да си направам муабет сама со себе :)

Шала на страна, се случува понекогаш да си кажам некој збор ,,сама на себе'', обично кога сум под влијание на силни емоции и кога сум сосема сама.
    Но, мислам дека не е страшно ако човек е свесен дека не зборува со некој друг во моментот :lol:

На sunshinebabe му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lollipop_123

Lollipop_123 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2019
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.742
    Чето зборувам самата со себе, но само ако сум сама дома. Доколку има уште некој присутен си зборувам ама во себе. Порано често ми се дешаваше и на улица да се занесам и да си шепотам (facepalm)(facepalm), сега и да се занесам имам мадка па не се примеќа.:rofl::rofl: