Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Земојотреси во Чиле

Дискусија во 'Политика и настани' започната од RainBow, 4 март 2010.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.439
    Допаѓања:
    68.662
    Прееска со другарките баш ја коментиравме зачестеноста на земјотресите. Во Чиле имаше повторно земјотрес. Една другарка пак искоментира дека секогаш имало земјотреси, но по ситуацијата со Хаити и напнатоста околу крајот на светот, повеќе ги објавуваат вестите за земјотресите ширум светот. Дали мислите дека и нас би можела да не снајде истата судбина со сите овие врне=и или пак од некоја друга причина?

2. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.596
    Допаѓања:
    146.151
    Имајќи во предвид дека сме во трусно подрачје, секако дека може да има земјотрес. Очигледно има некои интензивни тектонски движења, и тоа е тоа. Не се оптоварувам со тоа - ако треба да има - ќе има.

Мене повеќе ме загрижуваат глобалното затоплување, загадувањето и слично.

Искрено, може ќе звучам малку морбидно, ама отекогаш ме воодушевувале природните појави пред кои човекот е немоќен.

Ме плаши однсувањето на луѓето во Чиле и Хаити - неред и грабежи во таква катастрофа. Луѓево страшни се...
    Инаку секогаш донирам средства кога ма земјотреси - во знак на благодарност за 63та, и надеж дека ако ни треба, ќе ни помогнат и нас.

3. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.225
    Допаѓања:
    167.486
    Мене ме плаши пак немоќта на човекот во однос на вакви природни катастрофи.И деновиве постојано се ужаснувам од случувањата во светов.Предвидувањата се остваруваат,а тоа ежи.Нејсе...
    Језив е фактот што после овој силен земјотрес земјата е поместена од својата оска за 8 сантиментри,а денот е скратен за 1,28 милисекунди.Можеби изгледа малку,но можете замислите повеќе такви случувања,може за милион години ќе допринесат за менување на половите на светот.
    Не е нова оваа појава,но затоа денес имаме медиуми кои факинг многу ти го дисторзираат секојдневието,дури и мачно ми паѓа кога ќе си помислам.Порано исто се случувало,но информираноста била премала.
    Инаку Ариел,неодамна читав по интернетов дека научниците кои го промовирале глобалното затоплување признале дека е најголемата лага и била една од начините за перење на пари.Дека и тоа е дел од игрите на природата.Но,не сум сигурна за останатите објаснувања и верноста на статијата,но занимливо во секој случај.Бар нема да се грижиш секој пат кога ќе употребувас дезодоранс во боцичка. :lol:
    Пак ќе кажам,најголем страв ми е немоќта во случајов.

4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.596
    Допаѓања:
    146.151
    Во последно време за толку работи во кои сум верувала излезе дека можеби и не биле точни, што станав неверојатен скептик. Американците не се симнале на месечината 69та, свинскиот грип не бил свински, затоплувањето не било глобално... ја сакам вистината!

5. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.929
    Баш прочитав на идивиди .. ќе имало и нешто у албанија , србија .. сегде има земјотреси .. еве и турција сеа.. цело време негде.. Би можело вакво нешто и овде да се случи? страв ми е :)

6. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    4.848
    Како што кажа ариел,нема што тука.Ако треба да има - и ќе има.Немоќни сме ние. :(

7. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.901
    Ако има нека има тука сме немокни.... :) :)

8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.016
    сум плашливка и паничар за вакви работи...но едноставно не можеме да влијаеме на овие работи :(
    се си се тешам дека нас нема да не зафати вакво нешто

9. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.749
    Допаѓања:
    4.848
    Ахаха сноу и јас..

10. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Е сега се наплашив, него што сте прочитале. Како тоа глобалното затоплување е измислица?

11. Macedonian.Horse

Macedonian.Horse Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    44
    И јас мислам дека глобалното затоплување е исмислица, па сега ако се сеќавате зимата кажуваа и за глобално заладување дека имало а не глобално затоплување дека студена беше зимата хаххахаха, тоа се чисти измислици да се стави во паника и страв населениено, тоа во одредени периоди се случува да има потопли години и постудени и порано ги имало како и сега.

12. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    556

И јас!! ПРИРОДАТА Е СУРОВА И ПОЈАКА ОД ЛУЃЕТО! :nod: :nod: :worried:

13. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на: