Кога си дал точно пари, а таа трча по тебе дека фалат 10 ден, се враќаш да дадеш и без збор само ти мафта дека уствари точно си дал- без извинете без ништо
... случка од школо. Бевме седнати на големиот одмор да јадеме, седевме на едни степеници и немаше место луѓето да минат бидејќи цел простор беше зафатен и еве иде една тетка целата нервозна и одма стануваме сите и таа поминува, после тоа иде една баба и ние станавме нели за да помине и ова бабата ни вика "седете си не мора да станете, ама ставете ташните под г**** да не измрзнете" Добро, бабо.
Кога во зима по дома носиш елек и калчуни кои ги сплетила мајка ти Кога на свадба играш и мафташ некоја салфета со тебе
Кога ти доаѓаат гости и ги носиш во КФЦ и место да нарачаат од таму си носат леб, маслинки, мајонез во кесичка, печени компири во пластика и вода
Знаеш дека си македонец кога на аеродромот ги имаш најголемите куфери Кога животот ти претстои од гледањето на кафе
..во домот имаш календар со Светци и ако си девојка,и имаш 20 години а не си мажена,тогаш си стара мома.
Кога сите чекаат ред на лекар, а ти влегуваш преку ред со изговор "Само да прашам нешто". Кога се "ценкаш" на пазар за 5 денари. Кога им титкаш на тие што се на претплата за да ти се јават. Кога дома имаш фиксен телефон кој никој не го користи ама твоите не го исклучуваат пошто тој е за секој случај.
Koga bliskite rodnini od mashki rod te prashuvaat- A ucitelkata mlada e? ( ova od koleno na koleno se prenesuva.....pred edno 100 god . koga bev malecka site vujkovci i cickovci me prashuvaa, a sega kjerka mi e na red.....za greota sme)
јаваш Mагаре со очила за сонце :geek: и збориш на мобилен телефон со камера. Спојлер Го имам видено фраерот