Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Зоран Заев - нов лидер на СДСМ

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Plavusa.17, 2 јуни 2013.

1. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Ама признај те насмеа едно 5 пати по ред кога го слушаше, мора да имаш и некој ваков за да те насмее, а мислам сакаше друго да кажи, како и да е поарно полноглавец ко Амди одколку празноглавец ко Заев :lol:

2. TIGRICA123

TIGRICA123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    43
    Знаеш што е полноглавец? Идна жаба.
    Друго ова мене не ме насмеа во никој случај, само ми потврди некои работи. Ако Заев е празноглавец, а Амди Бајрам паметен лик тогаш незнам што да ти кажам-преиспитајси ја логиката своја. Мене овие ликови не ми се споредуваат. Ова што го видов на видото е за тажачка на живо и плачење и кукање. Дозволуваме еден ваков дегенерик да го брука македонскиот народ и држава.
    Ке си го пикне морковот кај што нетреба, па после ке офка и нема да знеа што го снашло. Прочитајте ги коментарите на видото и после видите што мисли Македонија за ова, а не само јас. Амди ке си ја мава изгледа повторно главата од ѕид како некогаш.

На makedonkamak и bubamara12345 им се допаѓа ова.
  3. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Ама ти ги спореди на почеток, јас те дополнав.
    Викаш дека Амди ништо не му можи на Заев.
    Лидер со лидер само можи да си се ку*чи, да си го мери нели? :lol:
    Груевски и Заев се во игра.
    Амди сепак ги претставува само ,,црнците'' во Македонија :D

4. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Г-ѓице те жалам многу незнам На Бранко се палевте на зборување имал убав говор „Оратор бил“ а на оваа сиротица Заев на што се палат младите СДсмовки не знае ни да збори ни да оди ..Замо треска глупости како има уште глупави кои го сакаат сдсм таа партија нека се растури веќе и нека се формира достојна опозициска партија која ќе се обиде да го симне грујо и да понуди работа и дела само со тоа се иде на власт...Да знаеш и ќе се чешаат каде што сакаат а ти ќе остарш и еден ден ќе немаш стаж...

5. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Некој видел арно од една власт, некој од друга, трет од ниедна... Ама не требаат да се гледаат само личните интереси, туку објективно да се размислува, ако планирате вашите деца и внуци да имаат убав живот во оваа држава. :!:

На TheKiketoo, makedonkamak и bubamara12345 им се допаѓа ова.
  6. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    Што има ти мене да ме жалиш ? :fubar: :fubar: Жалисе сам, оти си слеп при очи. Ти прво и основно ни самиот незнаеш што си напишал и која ти е поентата на твојата реплика. Кој како се палел тие филмови на пазар да ги кажуваш. НемAш што да се фатиш и оп Бранкоооооооооооо. Од каде пак ти знаеш јас која сум и како ќе остарам. Благодарениеи на тебе и на твојот Га*олижач Грујо младите од Македонија не ја гледаат сопствента иднина во држават и масовно емигрираат. Од што им е убав животот и од што имаат сите плати и работни места. Работните места тука ги држат неписмени лица кои незнаат да се потпишат и на работа одат да се прошетаат и да видат како се средени и модерни. Жалосно, но вистинито. Тешисе ти колку сакаш, ама има и паметни луѓе кои со своја глава размислуваат и реално гледат на состојбата во државата. Не чекаат Пајо Паторот да им каже како да мислат и што да прават. Едно треба да знеаш дека НИЕДНА ВЛАСТ НЕ Е ВЕЧНА. Ова што е сега пласирано на македонскиот народ и држава е само обичен облик на диктатура. Оди мачкај им очи на тие што не разбираат, мене не ми оправај правдини. ИЧ да не те боли главата за мене. Со оглед на твојот стил на пишување и изразување, а те читам по темите се гледа до кој степен си ти за жалење. Па -пааааа.

На Kaley, makedonkamak и TIGRICA123 им се допаѓа ова.
  7. TIGRICA123

TIGRICA123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    43
    Не подлегнувајте на провокации, едносатвно не вреди. Видовме денес се што се случуваше.
    Диктатурата, фалсификатот, присилбата, поткупот и сите можни незаконски, недемократски работи и овој пат ке победат. Тешко на државата. Касно ке биди за некои работи некогаш.

На Kaley, Viki693, makedonkamak и 2 други им се допаѓа ова.
  8. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Нема никој да цитирам, секој си има свое мислење во темава и секој има право да ја брани својата страна!

Она што денес се случи, тоа што господионот Заев ги бојкотира изборите не знам како не беше свесен или како никој не го подучи дека ваквото сценарио било применето во 1994 со тоа што тогашната влас(СДСМ) го испокраде целиот државен имот и дека истот може да се сличи и со оваа власт!

Ајде тоа настрана, туку не му е жал за луѓето што гласале и сега да ги остави на цедило ни угоре ни удолу кон никаде се!

И јас би му препорачала: Господине Заев каков и да беше исходот од изборите секоја победа или загуба треба достојно да ја примите и да секогаш треба да го гледате интересот на партијата, а не вашите лични интереси и да место да бидете како прав премиер на една од париите вие се понашате како некое детиште размазено бегате од пораз!

9. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Нас родените 1993-1994 не интересира иднината, а не што било тогаш, кога сме се родиле, ова не оди вака без разлика кои се на власт мора да се воведи ред, кој ќе надрља не не интересира. Заев најпаметно е да си оди, на овие луѓе очигледно им требаат пари и леб, а не слобода и втора опција, трета, четврта опција, бидејќи ако им требаше немаше да гласаат ни за тебе, ни за Груевски туку ќе чекаа трета и четврта опција.

10. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Заев и Шеќеринска,СМЕСТА да си одат од партијата!!!!!!!!
    А да...со нив и тие на листите за пратеници.
    ПА ШТО ГИ ТЕРАВТЕ ЛУЃЕТО ДА ГЛАСААТ И ТЕРАВТЕ КАМПАЊА ДО КРАЈ АКО ИЗБОРИТЕ СЕ НАМЕСТЕНИ!?
    Е многу ми е ќејф што НИКОЈ НЕ ГО ДОБИ МОЈОТ ГЛАС, ЗОШТО НЕ ГО ЗАСЛУЖИЛ!

11. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Струмица :o Ах Зоране Зоранее... И во Струмица веќе не ве сакаат :D Очекувано, Зоран Заев се откажа. Не ги признава изборите. Каде сте СДСМовчиња?

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    [​IMG] еве ги заедно со неутралците. :x :x :x

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ivy89

Ivy89 Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2014
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    1.056
    Ај ќе се приклучам и јас не дека сум за тие или за другите, од никој ништо несакам!
    Незнам ни кој победил а и не ме занима, само гледам дека државава ич ама ич не напреднува, ако сум грешка нека сум дај боже да сум, ама со градење споменици и ред други тракатанци, додека има луѓе што едвај месец за месец преживуваат... кусо да им е и на вмро и на сдсм ...
    тие си имаат доволно, тоа што бунтуваат пред избори се се тоа само маски...
    народот страдал и ќе страда......

не расправајте се, не вреди ;)

На bubamara12345, Viki693 и makedonkamak им се допаѓа ова.
  14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.588
    Еј Зоки наеба
    Струмица те заебаааа .... :rofl: :rofl: :rofl:
    Кај се криеш Зоки бре
    нема циркус без тебе.
    Баш си плачко Зоки ти,
    сам си се натрти...

Ќе се појавиш, или да продолжам? :rofl: :rofl: :rofl:

Каква инспирација за поезија е човеков, не е свесен. :D

http://www.youtube.com/watch?v=8_gJKDy0LuA

На ADOKI, Elissa, Cka и 5 други им се допаѓа ова.
  15. discofilman

discofilman Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    107
    Еве што напишав пред гласањето и сеуште стојам на оваа изјава.Единствено би додал дека Заев иако загуби во Струмица со околу 970 гласа по ниедна цена нема да дозволи и се ќе направи да остане градоначалник бидејки директно му зависи целиот семеен бизнис вклучувајки го кланот Заеви од општината.Доаѓање на Васил Пишев како иден градоначалник на Струмица ќе значи катаклизма за него и неговиот бизнис бидејки сите тендери за 24 часа ќе ги снема.Како ќе создаде вештачки гласови од страна и правење вештачки граѓани на Струмица со помош на лични карти допрва ќе му ја мисли бидејки за да дадеш лична карта на некого треба да има стан односно живеалиште во местото за да може да гласа на избори.

16. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.588
    Де ма бејби, кај виде тука вреѓање на зајко, ова е само актуелен политички настан поврзан со Заев.
    Факт е дека Заев побегна од резултатите и после избори му текна дека не ги признава. Вчера што не му текна тоа да го каже, па уште техничка влада. Е да бе, а музичка желба да не сака? Ете му погоре.
    Се сокрија во глувчешка дупка, никаде ги нема, наместо да си поднесе оставка, тој бега.
    "...или да продолжам"- е негов изум, песната е веќе испеана, но потребно и е модифицирање според реалните потреби.

На ADOKI и missfortuna им се допаѓа ова.
  17. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Ќе видиме ОБСЕ и остнатите странци што имаат да кажат ЕУ, и останати комисии и странски набљудувачи, важно што мислат младите ете погоре ја виде сликата ретвитана е многу пати лакувана е многу и уште многу ќе биде. Па вие радувајте се, аплаудирајте, јас ова го очекував, ама сега се повеќе ме плашат последиците на толку активна албанска дијаспора, гарант нешто дебело е ветено.

На bubamara12345 и makedonkamak им се допаѓа ова.
  18. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    ДОСТА! Не може да го бараш гласот на народот пред избори,ако веќе си знаел дека "утакмицата" е наместена и после одеднаш ПУ ПУ НЕ ВАЖИ. не сум љубител на актуелната гарнитура, ниту на опозицијата, ама ова дно од глупости на опозицијата веќе е доста! Првин со листите се избрукаа,извадија анонимуси па по два дена корегираа,па после "у очи божиќ" вадеа снимки и глупости, па повикуваа на "битка" до крај...и одма по "утакмицата" е ај не ја признаваме :envy:
    Е не може така.Факт е дека се е поткупено и има пустец и фантомски гласачи, ама треба да се работи за тоа да се докаже, а не да се плаче!

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.256
    Допаѓања:
    157.532
    Нејсе, овој Заев јас не знам што очекуваше. Иванов и тој ми се едно та исто, безидејни мекотели суштествија, со тоа што Заев сељачки знае онака пошено да се испука без врска на своја рака, а Иванов пустиот од што му кажуваат што да каже, еднаш ќе почне да мисли сам, ете некоја досетка да каже и ќе се истрокира, глупост ќе истреска.
    Без концепт и идеја, кај тоа па барем да ја поседува изглумениот слух за народот на ВМРО па ај...
    Тек допрва ќе се случуваат глупостите, врзете си ги појасите, па ако можете спакувајте си ги и куферите. Зошто и како сто пати е пишано, овде некои ликови не разбираат, па е непотребно да набројуваме зошто, а па кога ќе им поставиш прашање ти го игнорираат и не ти одговараат зошто нели, толку знаат.

За Пендаровски штета, затоа што човекот поседува политичка харизма и ги познава работите,знае како да биде лидер,ама лидер на поинтелектуалниот дел од народот, ама мнозинството за жал не е, па не го ни разбира што зборува. А за да бидеш прифатен од мнозинството, треба да се прилагодиш на неговиот речник и начин на размислување колку што можеш повеќе, како што тоа го прави ВМРО, тоа е еден од базичните финти во политичкиот маркетинг, ете до толку поим немаат кај тераат.
    Тој ќе беше балансот помеѓу двете страни. Од друга страна пак дотичната му партија не му даде добра подлога, изгубена во просторот и времето. Сега само ќе се гушиме.

Денес не излегов да гласам од една причина, ме мрзеше, знаев што ќе се деси,а и изборот не ми се допадна ете така,башка тазе ми се изманикирани ноктиве,така де...
    Заборавив да кажам дека во претходниот круг на избори, обично не има сите од фамилија на еден список нели по адреса, сега бевме расштркани, како и уште две семејства од нашево маало, па по цело училиште не бркаа каде сме, по сите изборни единици прошетав додека ме најдоа.
    Смешното беше што на гости кај другарка мајка и гледа тв и пцуе по веќе очигледните победници, а кажува дека гласала за нив. Ја прашувам зошто? Ми вика зошто морам, претходниот пат не гласав за нив, ми се заканија, уште некоја година пред пензија, што ќе правам ај кажи? Е што да ти кажам еве не знам.

На TheKiketoo, H.e.L.e.N и babyblond им се допаѓа ова.
  20. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584

А да те прашам, виде ти некој политичар да му застане бизнисот кога се мени влада (со исклучок на Велија оти јадеше г....и целта беше да се затвори А1) , они си се мењаваат само на столиците, бизнисот си го тераат едни со други, а народот е тој што страда....ПАРИТЕ ИМААТ СИЛА, ПАРИТЕ ИМААТ МОЌ......

Тендерите ке си врват а газдите ке се мењаваат само.

И на крај значи недемократски избори е само ако има ќотек, а тоа другото што сите го гледаме е богами тоа се се демократски притисоци....
    И да додадам, верував во Стево и ми се допаѓа како политичар кој застапува граѓанска опција, да беше кандидат и од ВМРО пак за него ќе гласав, штета за МК што не избра достоинствен претседател, ама не кај нас во ДЕМОКРАТСКА ЗЕМЈА се гласа ПАРТИСКИ..... за парламентарните гласав за мала партија сметам дека парламентот треба да биде разнолик а не "еднопартиски" ....

На Ivy89, ADOKI и bubamara12345 им се допаѓа ова.