Форумџика на годината

Зошто жените остануваат во лоши врски или брак?

Дискусија во 'Врски' започната од Bitter-Sweet, 8 јануари 2021.

1. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.029
    леле цц па побегни зошто трпиш не си должна .какви родители имаш страшно

2. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.405
    Допаѓања:
    16.962
    Ова се шалиш,така?

3. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.029
    Не се шегува девојката навистина е така .ако е вистина треба да и помогнеме да се спаси

4. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.405
    Допаѓања:
    16.962
    Епа тоа прашувам,дали е вистина?

5. Najs :)

Najs :) Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2021
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    29
    Вистина е :)

6. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.405
    Допаѓања:
    16.962
    Тоа се нарекува киднапирање.Со сила кога некој те одвлекува од дома.И ти не проба да си отидеш,да се спасиш?Стварно не ми е јасно.

7. Najs :)

Се зачлени на:
    16 јануари 2021
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    29
    Дури сум во Македонија нема да можам ништо да направам

8. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.029
    Можеш да избегаш да најдеш раб да си најдеш спас се е можно ако се сака

На Najs :) му/ѝ се допаѓа ова.
  9. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.400
    Допаѓања:
    60.023
    Како бе ова?

Дај пиши ја цела приказна, има еден куп правници овде на форум ќе те посоветуваат. Како така, не наведнувај глава, кажи ни што се случило.

10. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.029
    На шпанска серија ова не е емитувано како што раскажува досега.и треба помош да сфати дека не треба да трпи

11. Najs :)

Се зачлени на:
    16 јануари 2021
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    29
    Фала, ама нема потреба .
    Ништо посебно. Еве на кратко:
    Имав 18 години се запознаеме . Тоа се зајубил во мене , а јас него не го сакав бидејќи сакав друг тогаш . И он добива се со сака имат врски моќни се . Така и со мене се договориле дома со мојте и мене ме омажија со него иако јас него не го сакав ( имав причини и ми беше забрането од двете страни да се противам морав да прифанам ) и ме преселија во заеднички стан одма по тоа со него. Помеѓу нас ни си направиме договор ( за да си добијам на време ) да одиме демек чекор по чекор (он да не ме тера да работам работи со не ги сакам а ја пак глупости да не правам ), да не се случе нешто со не треба ми беше сето тоа. И само спијме заедно ништо повеќе тоа е тоа .

12. Najs :)

Се зачлени на:
    16 јануари 2021
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    29
    Нема да го трпам уште долго

13. Amaris

Amaris Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.025
    Финансиска зависност, страв од осаменост, срам од што ќе речат другите, немање поддршка па и лоша едукација уште од детство мислам дека се најголемите причини за тоа што го гледаме и слушаме, а дел од нас за жал и поминуваме низ тоа. Како што кажаа и другите членки па да не се повторувам и јас тука.

Еве тука ќе напишам за дел од тоа. Идејата не е да се жалам, но можеби некој ќе препознае нешто, некои карактеристики и можеби ќе му помогне.
    Еве лично мене ми се случи да врската во која бев стане екстремно токсична, на почеток беше поинаку, но за жал не ги приметив знаците што ги даваше тој, сакаше да ме одвои од пријателите, му сметаше да разговаварам дури и со фамилијата, постојано ме препрашуваше што сум разговарала, кога излегував со другарките ме тераше да му праќам слика да види со кого сум итн. Потоа откако почнавме да живееме заедно, јас откажав од местото од каде живеев претходно тој почна уште повеќе, ми го проверуваше телефонот, со кого сум разговарала и што, почна со секакви навреди за моите пријатели, па и малку по малку и мене почна да ме навредува. Почна да ги зема и да ги користи моите работи (од типот на лаптоп, перница, чорапи, итн) без да ме праша, тоа знаејќи дека нема повеќе каде да одам бидејќи не само што бев во друга држава туку и за жал тогаш не земав доволно висока плата да можам да изнајмам стан сама. Секако дека ми сметаше сето тоа и се обидував да му објаснам, но тоа доведе до полоша ситуација, почна да бара да ми ги прегледува банкарските сметки, и да знае за сите пари што ги имам и бараше да му купувам поклони, да го частам, да плаќаме се пола-пола дури и за работи кои јас не ги користев/јадев. За среќа имав сметка за кога тој не знаеше така што си оставав пари на страна постојано, за да си купам нешто за мене или за итни случаи. Кога ќе се пожалев зошто морам да плаќам или да купувам поклони ми викаше дека тоа било нормално, мајка му така го учела, да дава се што има а не да штеди, па така требало и мене да ме едуцира и ако не сум правела како што ми велел тој ќе ме избркал од станот (живеевме под кирија, плаќавме по пола). Тогаш веќе решив да си заминам, кога тој ќе оди во посета кај мајка му јас да се иселам брзо брзо, без да знае бидејќи се плашев дека нема да ме остави да си ги земам сопствените работи. Се договорив со пријатели што имав таму, најдов место каде да се сместам, но тогаш се појави прекрасната корона и веќе не можев да мрднам, местото кое го најдов брзо го издале на други, бевме во карантин без можност да излегуваме освен по потреба за храна. Тогаш искрено се тргна и на полошо, двајцата почнавме да работиме од дома и што и да правев ништо не чинеше, се му сметаше, психичкото малтретирање стана и полошо, почна да ме навредува повеќе, исто и мојата фамилија, моите пријатели, не можев ни да зборувам со никого затоа што му сметаше. Некогаш знаеше да ме стега за рака нога, нос демек на зафрканција ама беше болно. Знаеше дека немав каде да одам во моментот и сакаше да се иживува со мене.
    Искрено, имав среќа и си заминав во прва прилика па така се оттргнав од него, инаку ќе беше страшно.

На eliesaab, Mikha4, MeowMeow и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Lily. 04

Lily. 04 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2021
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    583
    Najcesto vo brak ostanuvaat poradi deca, poradi okolinata(koj shto. Bi kazal).
    Poradi nedostig od Samodoverba.
    I strav dali moze da se zastane Sami Na noze.

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.