Зошто луѓето повеќе го коментираат моралот кај женскиот пол отколку кај машкиот?

Дискусија во 'Психологија' започната од hellocity, 3 ноември 2020.

1. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.978
    Допаѓања:
    9.771
    Од злоба. Злобата зазема толку многу облици и ова е еден од нив. Обично прости луѓе од што немаат попаметна работа, пикираат некоја личност, ако имаат друштво уште подобро, и ќе ја покажат со прст, ќе пробаат да ја исмеат и омаловажат по некоја основа. Таа е "шемата". Ем знае дека за машко ако збори поголема е веројатноста после забите да ги собира, па "удри" по рандом жена.

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.620
    Допаѓања:
    9.105
    Поради ДНК материјалот од кој сме создадени, таму јасно пишува дека "жена је за мадраца, не за мудраца" (прарафразирам, на хрватски сум ја чула пословицава). И затоа Каролина Гочева до вчера беше стара мома, а Владо Јаневски најпосакуван ерген. Како пример ги земав, ама ептен еклатантен пример за тоа како нив македонштината ги доживува.

На hermosa и Tanjamm им се допаѓа ова.
  3. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.171
    Zaradi mazinjata prosti vo mk, i obichno se ozboruva za zenite koi tie ne gi dobile zaradi ovie ili onie pricini. Zena koja e sposobna i silna sama da odi vo zivotot bez nekoe nesposobno maze da ja vregja doma i da ja omalovazuva deka '' rucekot ne ti e solen, nisto ne znajs od domakinski raboti hahah'' se osobeno na meta. I losho to e shto i zenite koi se vo brak gi napagjaat ovie slobodnite' 'da bese vo red se so nea ke bese mazena dosega, sigurno nesto i fali. I dodeka vo Edna Germanija privatni te firmi se vodeni od zeni - i toa e normalno, kaj nas sme peshterski luge. I da, primerot so karolina e tocen.

На mode-kristina, MeowMeow, hermosa и 2 други им се допаѓа ова.