Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Зошто на некои луѓе им е полесно да најдат богат партнер, отколку нешто сами да направат?

Дискусија во 'Брак' започната од hellocity, 26 ноември 2018.

1. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Значи сакаш да кажеш дека ниеднаш не си видела 50 годишна жена што личи на 35-40?

А факт е дека се во помал број, исхраната, стресот и физичката активност кај нас си го прават своето. Две баби имам на иста возраст, личат ко 10 години разлика. Па и дедовците.

Затоа што бев офтопик, а веќе имам мислење дадено за темава, ќе си кажам пак. Ако маж освоил девојка со частење пијачки, купување скапа облека и телефони и секакво друго финансиско издржување, не треба да биде изненаден ако таа е со него само ради тоа. Крај краева, свесни си се и двајцата што прават.
    Јас никогаш не би сакала да бидам со некој само затоа што имам подобра иднина од овој аспект. Па дури ни на дечко ми не му давам да ме части кафе безпотребно.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  2. candy.cane

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Па ни во Америка просечна жена не се споредува со Џеј Ло. А не е дека на неа не и се приметуваат годините.
    Не верувам дека си ги видела сите луѓе во државава, не знам која ти е поентата со последната реченица.

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    На Џенифер тоа и е работа да биде дотерана и средена во секое време , а врсниците нејзини тука не можеш да ги споредиш со неа бидејки како може една домаќинка што прави ручек ,ја чисти куката ,си ги чува внучињата да се облекува и средува како Џенифер?
    Џенифер си има и готвачи , и помошнички и приватни фитнес тренери и тако даље ,бидејки професијата бара таа секогаш да биде скоцкана , а повеќето жени тука немаат време до на кафе да отидат камоли секој ден на фризер да одат ...тоа е вистината

На Tanjamm и candy.cane им се допаѓа ова.
  4. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.731
    Допаѓања:
    9.251
    Каква врска има Америка сега, јас не живеам во Америка.

Си напишав дека мене ретко кој ми е убав и дека то се претежно луѓе од телевизија како и дека телевизијата разубавува т.е. дава слика поубава од реалната. Не е лошо да прочитате мислења пред да пишувате реплики. Зар треба да се објаснувам за моите вкусови. Ова ко да те тераат некој да ти е дечко, ти им викаш мене не ми е убав, тие убав е, лол.

Последна измена: 20 април 2020
  5. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.731
    Допаѓања:
    9.251
    Ќе се цитирам самата себе од пред една страна
    Мене иначе не ми се атрактивни старите луѓе, младост е младост, и то го напишав назад.

6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.998
    Допаѓања:
    12.702
    Сакав да кажам дека и нашите тетки кога навреме би почнале да користат креми за брчки, и не би мислеле како да го преживеат месецот, кога би вежбале редовно, ќе бидат секс бомби, зошто да не?

Гледав интервју на Елена живот со стил со Дорис Драговиќ. Дорис си има брчки, но сепак е убава жена, а Елена е деформирана од операции.

На candy.cane и Justicija им се допаѓа ова.
  7. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.731
    Допаѓања:
    9.251
    Јас мислам дека луѓе во години треба да имаат други приоритети :) Не е то да се биде секс бомба најважно во животот и дотогаш треба да сфатиле. Се појќе постари жени се појавуваат кои како да се натпреваруваат со младите девојки, то е малце тажно гледано од страна. Младоста не се враќа.

На Mikha4 и Tanjamm им се допаѓа ова.
  8. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    А според тебе кој период е младост а кој старост?

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.731
    Допаѓања:
    9.251
    Ko ќе го издај веќе изгледот, ко ќе се збрчка кожата то е то. Мене не ми е мило шо го пишувам ова зошто сите ќе остариме.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  10. candy.cane

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    На некои на 25 веќе им се збрчкува кожата.

На Herrera и Tanjamm им се допаѓа ова.
  11. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.731
    Допаѓања:
    9.251
    Шо збориш бе, на некои.
    Битно ко ќе немаме друга работа нешто контра да пишиме за некој 0.01 процент.

Твојата баба може да изгледа 10 години помладо, но сигурно не изгледа како 20-30 годишна, лол.

Последна измена од модератор: 23 април 2020
  12. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.095
    Допаѓања:
    26.941
    Гени. Ако имале стресен живот до 30 нема да имаат брчки?
    Убава жена ја прави ставот и манирите, понашањето. Не ја прави тоа дали има стомачни или брчки.
    А, за мажите што ги привлекува е дискутабилно. Само оние неизживеаните на 60 години сакаат младо месо.

На Tanjamm и candy.cane им се допаѓа ова.
  13. candy.cane

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Изгуглај и ќе видиш дека во 20тите може да се појават брчки, а на 25 е прилучно честа појава.
    Не контрирам пишувам тоа што сум видела со свои очи или истражила.
    А ти ако веќе си зборуваш на слепо, можеш барем културна да си. "Бе"

Читаш не дочитуваш :)

Океј сите жени после 40 се збрчкани и грди, кај нас нема одржани жени.
    Јас не знам што зборам ама ти секоја жена (општо човек) во Македонија го знаеш.

14. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.731
    Допаѓања:
    9.251
    Хахаха

Судејќи по се што имам прочитано на форумов, култура имам на претек во споредба со тебе или некои други тука, ама научив да не ја покажувам со тој шо не заслужил. Ќе ми извртува муабети таа мене и ќе ме просветлува за нешта што сто пати ги имам процесирано и после посебен третман бара.

Ти ко некој шо демек дочитува и не пишува на слепо, кој дел од мене ретко кој ми е убав и за вкусови не дискутирам не ти е јасен?

Последна измена: 20 април 2020
  15. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Imav drugarka na koja i bese zacrtano deka nejziniot decko pr na 20 god,treba da ima rabota, da.ima kola,da ja vozi do doma i da ja zema,
    Da ja nosi po restorani, pa se zamarase kolku plata zemal...
    Od koga go ispita toa se se nafati da odi so nego,(i bese sram da se seta so nego zasto bil 7 god postar),pa zasto koga on ja brkase da ja fati...ona go pustase tatkoi da mu se zakanuva...tia bea parodii...
    Za po 2 3 god da i stane.maz!
    Jas toa ne go opravduvam,za mene toa e materijalizam ne e ljubov...ona mozi da tvrdi kolku saka deka go saka mnogu i bla bla.. no ne gledam jas ljubov vo toa-mozebi gresam.
    Nesakam takvi egoisticni potezi za bitni raboti vo zivotot.
    Zatoa se pravi se so ljubov vo kohot zivot,pa makar toa bilo i krpenje corapi8-|

16. candy.cane

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Ама каде јас ти го искоментирав вкусот?
    Гледаш дека не дочитуваш?:D
    Култура не се покажува само пред културни, ама ти си знаеш.

17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.702
    Допаѓања:
    19.164
    Па на крајот голем удел во врска која се планира на долг рок да биди (т.е да се круниса со брак), да се гледа и економско финансиската и станбена стабилност. Колку шо сакате овде романтизирајте ( и јас романтизирам) ама факт е то. (јас го дознав на полошиот начин, али не сум огорчен)

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Ne mi bese poentata toa..
    Sekoj saka stabilnost no nemozes ti na 17 18 godini kolju sto imase ona,da mislis deka istiot toj ke go zemes za maz a do vcera si se kriel po sekoja dupka na gradot za da ne te najde.
    Planovi i treba da se pravat se soglasuvam no so nekoj koj sakas da gi realiziras,ne da baras samo otcet i testament.
    Treba da se vlozuva vo vrskata za taa da se izgradi.
    Posle ke nema moe tvoe no da se stigne do toj stepen treba mnogu poveke od pari na smetka...barem spored mene!

19. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.731
    Допаѓања:
    9.251
    Еве тука ми го коментираш вкусот.
    И во други постови наназад се обидуваш да ме убедиш дека старите не биле такви какви шо ги сметам туку биле инакви.
    Не само шо не го разбираш тоа шо го читаш, не знаеш ни самата шо пишуваш.:D

За култура ако дошло вие од форумот некому да зборувате после се што коментирате и лајкувате тука, да оди да бара крива капина некоја, лол.

20. мацка64

мацка64 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    106
    Има различни луге, со различни ставови, некои се итри и несакаат да си го испотат г'зот, све прават преку грбот на другите, и може да се каже дека лесно поминуваат.
    Но каде каде е подобар избор сам да створиш и изградиш нешто во животот, знаеш дека си се трудел за нешто, си ја вложувал сета сила и дека све зависи од тебе, дали ке имаш и во иднина или ке немаш, можеш да створиш и да имаш многу повеќе од другиот, тоа е предност.
    А тоа дека треба да украдеш или да ти падне некоја огромна пара во животот за да направиш свој бизнис и пари нема никаква врска, битна е идеата, ако немаш идеа во која би вложил и би се потрудил да ја реализираш, сите пари можеш да ги потрошиш на било што и пак да немаш пари.:)

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.