Зошто не сте со брак/дете?

Дискусија во 'Брак' започната од Oriental, 26 јуни 2024.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.036
    Допаѓања:
    136.524
    Затоа што е подобро да бидеш сам/а отколку во лош брак и да се бориш за развод оти не ти дава. Затоа што е подобро да не си родител отколку да имаш дете и да му го правиш животот пекол оти ти ја немаш надминато твојата траума.

На FlirtBerry, senjorita-v, Frida- и 7 други им се допаѓа ова.
  2. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.921
    Допаѓања:
    10.329
    Зошто тоа донесе 21 век .А јас кога би бирала би имала само негово дете ,од првиот мој дечко и брак со него но доколку и тој го сака тоа . Зошто не:не сакам да имам деца,ми здосади од сексуални односи одамна ,зошто тој што го сакав ме остави ,зошто бев во врска без љубов со друг,зошто се е ионака привремено и зошто сум многу слободоумна ,современа .

3. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.826
    Допаѓања:
    8.719
    Си се разочарала од љубовта, ама тоа не значи дека не треба да имаш деца.

Не мисли така, може ќе ти се посреќи со некој што ќе се заљубиш пак.

На senjorita-v, celineparis и SummerGirl им се допаѓа ова.
  4. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    9.458
    Колку години имаш?

5. Zavisnaodblago

Zavisnaodblago Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2016
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    265
    А зошто мора да бидеме? Не сака и не мора, а не ни треба секој

6. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    1.392

Како мислиш во врска без љубов?

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.921
    Допаѓања:
    10.329
    Без чувства,осет и разбирање за потребите на другиот .

8. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.637
    Затоа што не сум нашла некој по моите критериуми. Бракот не е компромис и нешто што се мора, туку желба и заедништво.

На Tam4yy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TwistedSister

TwistedSister Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    370
    Подобро прашање е зашто сте во брак со деца.

На IronMom, FlirtBerry, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    4.642
    Зошто ми се живееше животот слободно без обврски!!

На hermosa, Aschenputtel, IronMom и 2 други им се допаѓа ова.
  11. IronMom

IronMom Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2026
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    158
    Подобро прашање би било: зошто сте во несреќен брак со деца!? :!:

На Gosh, TwistedSister, FlirtBerry и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    674
    Допаѓања:
    6.790
    Гледам дека се активирала пак темава, па еве ќе пишам моментално која е причината за мене што сум во брак без деца.

Не сакам да имаме деца бидејки сме скрос сами на себе и не би имало кој да ги причува ако ни е потребно за нешто итно. Имаме 0 поддршка. Тоа би значело едниот од нас да се откаже од кариера, а со еден приход со дете не се живее, особено не во глобалната економска криза моментално. Тоа можат само тие "trad wifes" на тик ток што млатат причи.

Да, градинка кога ќе потпорасне, а што до тогаш? А дури и да е во градинка, што после 3-4 попладне? Јас работам со клиенти од различни временски зони. А не би можела да се ослонувам на маж ми во секој момент, бидејки, GUESS WHAT, на грб има мајка со здравствени проблеми и треба да оди кај нејзе да и помага секој втор ден. Дали да се грижи за мајка му попрво или за децата?

Сега за сега буквално не гледам излез и алтернатива и дури и да имаме желба за деца, едноставно не е возможно.
    А и искрено кога ќе помислам на што би не чекало ако имаме дете во ваква безизлезна ситуација, цревата ми се превртуваат, и секоја желба што некогаш сум ја имала ми згаснува.

Последна измена: 11 март 2026
  13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.029
    Допаѓања:
    14.459
    Ако е тоа причината еве јас да те охрабрам. И ние сме скрос ама скрос без никој во близина. Ниту братучед, а најблиските илјадници километри. Научивме од сам почеток жонглираме, јас се откажав од кариера, дома сум. Кај нас мора така затоа што мм е често на пат и таква му е работата. Е сега и јас да работев ќе земав 500 евра плата ама тогаш тој ќе седеше дома и ќе бевме во загуба многу повеќе,затоа што зема поприлично повеќе од мене. Детето ми е сега поголемо на школо оди ама пак мора некој да има дома, плус далеку му е школото и мора некако баланс да се најде. На почеток е тешко ама после влегуваш во шема. Од оваа причина имам страв за второ, покрај другите причини. Не за друго, еден вирус да не фати нема кој да не потпомогне не барам чување и слично, ама се снаога човек. Не знам колку те утешив или повеќе исплашив (facepalm)

На Cinnamon Bun и SummerGirl им се допаѓа ова.
  14. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    674
    Допаѓања:
    6.790
    Фала ти! Не ме исплаши без гајле, свесна сум скрос што би ме чекало и ние сме далеку од секаква фамилија буквално никој немаме. Знам дека единствен начин би било едниот да се откаже од кариера, зошто не сме мултимилионери за фул тајм дадилка, а тоа знам нема да се деси, ни едниот ни другиот би се откажал, така да ќе треба да си седнеме сериозен муабет да си направиме за приоритети.

Само некогаш онака си седам и ме фаќа смеа како уопште сме можеле кога се земавме да правиме фантазии дека ќе имаме минимум 3 деца, па и имиња како би ни се викале, а сеа ни на едно не можеме да се наканиме. Сега ни еден кактус не можам да исчувам ми се суши.

Најмногу ме плаши тоа што кога си замислувам такво сценарио ако останеме без деца, онака океј се осеќам, смирено и ноншалантно. Повеќе ни рандом baby fever немам. А имало времиња порано кога стварно сум сакала.

На JasBee11 и anggell им се допаѓа ова.
  15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.029
    Допаѓања:
    14.459
    Ехх јас бев сигурна дека 3 деца ќе имам, ама сега :worried:
    Покрај финансии, мислам дека психички не се справувам добро кога дете се разболи, што е нормално, составен дел од животот е да се разболи човек. Паника на најјако, и правам уште полошо да се чувствувам.
    Можеби додека не ја согледаме реално ситуацијата, и како помлади друго е.
    Јас никогаш немаше да речам, јас дома ќе седам, јас дома дете да чувам постојано, нема шанси!! Бремена со 16кг плус одев секој ден на работа по 10 часа освен недела.Ама сега не ми е тешко што седам, напротив, сите обврски гледам да ги ускладам со мм, за заедно да функционираме затоа што и пари требаат а и време заедно да поминиме.
    Не е страшно човек да нема желба за деца, пострашно е да имаме а да не сме сакале. Не се криви децата да страдаат потоа.
    Мислам дека се во свое време, можеби сега така се чувствуваш, а и ништо лошо нема од тоа што го сакаш. Само прави го она што те прави среќна.
    Секако вие двајца ќе си најдете најубаво решение :hug:

На JasBee11 и Cinnamon Bun им се допаѓа ова.