Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Зрели мажи во врска со тинејџерки

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Srckata28, 29 јули 2020.

1. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.145
    Допаѓања:
    73.301
    Зависи некои се во исто соседство, некои на различни локации им се куќите. Во принцип земаат до 3 жени, но ги има доста и по 4 жени. Негова должност е сите да бидат исто третирани.

2. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Не се што е легално е и добро. Во некои држави имаш и дрога да е легално. Во скоро сите држави алкохол е легално а не би требало да биде. Пред неколку века во Рим имало сметлиште за женски деца и тоа било легално. Низ целата историја има работи кои биле легални а не би требало да бидат така да исто и со ова.

На Regina.Phalange му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    А јас реков дека е добро?

Цела тема имам за ова отворено... Ако не...

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  4. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Тинејџерките одат со зрели (постари) мажи пошто мислат дека се созреани, имаат свој став, и карактер.

5. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Да се созреани тие мажи нема да одат со тинејџерки.

На sino.o.oka, Ariel, Skylar и 8 други им се допаѓа ова.
  6. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Точно.

Иначе уште нешто.
    Гледав видео на тик ток. И некоја си "тиктокерка" идела со 55г постар од нејзе. И сега и пишале хејт коментар, и одговара со видео. Снежана и дечко и биле 33г разлика, Пепа прасе и маж и незнам колку. Доказ со слики. Небитно. Тие биле наши херои од детството. Тие и биле подршка за љубовта.
    Јадно..
    Како прво и прво Снежана не ни постои. И да постои таа е само глумица.
    Јас барем така сум едуцирана, дека е само еден обичен филм а не реален живот.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.438
    Допаѓања:
    5.026
    Од зрели ни З немаат тие мажишта.
    Ја би би окарактеризирал како педофили.
    Пример, Вело Марковски.

На hermosa, Just_a_kid и edna_malecka им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.493
    Барем еднаш месечно се напиздвам на тема груминг, пред некој ден пак бев напиздена ама ај то во Јули беше, денес први Август е и ова ми е за месецов напиздвање. :D

Прво сакав и си отворив, па си заклучив тема за груминг пошто иако е различно - тука е вклучено во поглед претходни дискусии. :rofl: Накратко неќам да зборам само за возрасен, дефинитивно НЕ зрел, маж или жена, возрасна индивидуа, која дејта тинејџер, туку и која дејта young adult, 18-19-20-21 година +/-.

Имам 27. Некој 10 години, па ете и 21-22 годишен ми е „бебе“. Уште на бебешка пудра мириса. И не само физички, ментално. Мозокот уште не е доразвиен. Уште се формираме како личност. Околината многу влијае на тоа. И тоа е „одлична“ шанса за грумер да влези и да си „порасни“ некое дете по своја мерка. Па уште ќе речат, то 18 или 19 годишно ДЕТЕ знај шо сака. Дете е. Не знај. Можи да е позрело за годините ама не го менва фактот дека е дете и дека нашето мислење како возрасни ќе влијај на него ако градиме блиски односи.

Си чувам скрин од вест за 5 гомнари кои пимпале дете. Мислам дека настанот беше во Косово пред некој месец.
    upload_2023-8-1_22-21-55.png
    Вакви коментари, а и искуства шо ќе ги спомнам сега е шо ме тера да прашам - дали кај нас, како општество, грумингот е нормализиран? Пошто јас памтам како дете, тинејџер, сме имале во клас девојчиња шо имале постари дечковци (И КОЛКУ БИЛЕ КОНТРОЛИРАЧКИ АМА НИ ЕДНА НЕ ГО ГЛЕДАВМЕ ТО, ШО ЗНАЧИ ОД ДЕЦА СМЕ ИЗЛОЖЕНИ НА ТОКСИЧНОСТ И КОНТРОЛИРАЊЕ ШО ГИ ДЕФИНИРА СИТЕ НАШИ ИДНИ ВРСКИ) и као таа беше „кул“ оти има постар дечко, значи е попаметна и позрела од нас, тој сигурно знај. А да, и тој има кола, шо има мојот прв дечко? Ни точакот не е со негови пари (сега гледам и едно видео и збора еден инцел за како „18 годишна се радва ако имаш кола, постара веќе очекува дека треба да имаш“ и ова ептен добро објаснува како и зошто функционира грумингот). Понатаму, исто тинејџерство и рана адолесценција памтам кога сме седеле друштва мешани да седиме машки и женски и имаше еден крипер леле, стар беше, во 40тите, према нас многу постар оти ние бевме од 15 до кај 19 години. И се пушташе на секоја од нас. П.С. беше и женет. И пак, тогаш бевме ко „оти не ме гледа мене?“ пошто е постар, на та шо се пушташе купваше работи, и та беше позрела и покул. И сакавме да бидиме забележени. И уствари зато грумингот функционира - ДЕТЕТО сака да е забележано од возрасниот и да биди направено да се осеќа специјално и паметно. Да се издвои од другите ДЕЦА. Другите се деца ама јас? Јас сум како возрасна.

Да продолжам сега.

Искуствата на ДЕТЕ треба да се со ДЕТЕ. Не можиш да си здраворазумен и да ти е интересно да имаш секс или да си во врска со ДЕТЕ. ДЕТЕТО не можи да е криво за злоупотребата од возрасниот зошто е... ДЕТЕ. Пример при груминг има манипулација и насилна врска и на тој начин детето се држи во неа. Манипулација со праење на чувство дека е подобро од другите, позрело, зато грумеров баш него го одбра. А насилна, за да го задржи и од кога ќе преќини да е дете, да му уништи самодовербата. И не можи тука некој да седни и да речи, ова 16 годишно дете само одбра да е со овај 30 годишен маж. Оти е... ДЕТЕ мме. Дете не можи да напрај зрел избор и то е очекувано и океј и зато ги штитиме и сакаме. Ама старото гојдо и те како можи да напрај избор да не го пика во дете.

Во сеќавање, уште пред некоја година памтам и си чувам вест шо ко ќе се тригернам на темава, а то е барем еднаш месечно, да го покажвам на другарки дур сум фрустрирана.

upload_2023-8-1_22-27-44.png

Ко ја видов ова вест ми се згади. Не дека некое дете сега е среќно туку дека некое ДЕТЕ на 15 години, роди ДЕТЕ. Кога се враќаш наназад во информациите, од уште помала копитото ја грумнувал за та на 15 да е спремна и да сака да роди. И ми се гади, г а д и, дека женски магазин ова го презентира како happy ending приказна. Happy grooming можеби. Треба да се бориме против тинејџерска бременост, а не да ја глорифицираме и нормализираме. И ова ми е само уште еден доказ дека грумингот кај нас е многу интегриран во општеството и нормализиран до степен шо ОВА е прифатено и е happy go lucky приказна.

Шо пробвам да кажам е, дете не можи да е криво. Дете не можи да донеси одлука да биди со возрасен. Кога и да има дете жртва дали то било педофилија или груминг, не е криво. Не можи да е криво и не смеј да е криво. Единствен виновен е насилникот и секој шо застанва зад него.

А дека една 19 годишна одбрала да биди со некој 30+ годишен и да носи одоворност за то - please. Можиме подобро од то да резонираме.

Ова не го пишам во разлика со години со причина. Пошто јас да сум сега, на 27, со некој шо е 37 генерално границите се блендирани. Границите се доста видливи од тинејџерство до средина на 20тите години. А то е така зошто припаѓаме на башка свет. Јас и брат ми сме 10 години разлика. Тој е уште средно. Некој со кој сум 7-8 години разлика сега студира. Па мене мме не ми е интересно за тестот по математика да слушам, а вервам дека него не му е забавно да слуша за хаосот на работа. Ама со некој 10+ години од мене сме тука негде. Исти животни фази. Исти очекувања. Работа. Финансиски тука негде. Моќта е распределена, нема партнер кој е во up позиција ни пак во down, како шо има при груминг (иако гнас ми е да користам збор партнер кога се работи за груминг, буквално физички ми е гнас). Така да ова не е „напад“ на врски со голема разлика, се дур двете страни се возрасни, самостојни и зрели. Каде шо едната страна нешто недостига има дисбаланс на моќ и треба да се види како можи да се реши ситуацијата.

Ако ми притекни нешто ќе си се самоцитирам, а до тогаш:
    upload_2023-8-1_22-40-25.png

На Bozica1980, Bezimenka90, tanjaaa и 14 други им се допаѓа ова.
  9. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647

Zamisli ovakvi emisii proekti kako da gi rečam da ima kaj nas

10. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.493
    Не дека груминг не е педофилија, за мене се педофили. Ама ова е straight up педофилија, мислам дека и тие шо во груминг ќе најдат оправдување нема да најдат за ова.

На Aнонимус_ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Ne znaev do sea so znaci toa grooming sea bas videv na Google. Inače interesni sa tie emisii, i e poželno sekade takvi da se sprovedat akcii i da se otkrijat takvite pedofili

12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.026
    Допаѓања:
    36.331
    Со мајкава со три деца што станала мајка на 15 јас не го сфаќам така. Јас од објавата сфаќам дека кога веќе останало некое девојче времено на 15, не треба да и се долее масло во огнот со зборови, коментари и постапки.
    Никаде не пишува дека е ок што останала бремена на 15 ама кога веќе останала тоа е. Нема никогаш да се покае што го родила. Па на 25 ќе живее како 15. На 35 како на 35.
    Кога веќе се случило треба да и се помогне и олесни.

13. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    [QUOTE="Srckata28, post: 5126518, member: 68937]Ве молам одговорете ми:
    -Зошто еден маж околу 30 години има потреба да брка средношколки, а не девојки барем малку поблиску до негова возраст? Самиот чин е крипи.
    -Зошто еден маж околу 30 години не знае правилна заштита за време на секс и се случува случајна бременост?

Морате да сфатите дека има pattern, да беше нормално ова немаше 90% од случаи да бидат забременети млади девојки од постари мажи. Поретко гледам дека се два тинејџера и од страст и неедуцираност забремениле.[/QUOTE]
    Не сум маж, не сум ни којзнае колку искусна, ама во случајов мислам дека станува збор за фетиши. Breeding fetish се вика, другото е exploiting female vulnerability. Или си ја бараат малата Лолита, гнасно е, се согласувам. Тие мажи се отфрлени од нивната генерација, им треба некоја апла помала и неискусна to feel the void. На темава, знам 28 годишен маж кој првата женска што ја фати беше 18 годишна. После ја откачи и фати друга на иста возраст. Стојам на тоа дека се неискусни и за да не ги заебава некоја од нивна генерација се плеткаат со тинејџерки. Дали е криперско 100% е, дали овие тинејџеркиве некој ги советува да бегаат на страна? Ретко.

На tanjaaa и Srckata28 им се допаѓа ова.
  14. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.493
    https://zenskimagazin.mk/na-15-godi...-koi-se-sochuva-18-godishnata-elena-od-resen-
    Кога е објавата има 18 години. Сопругот е постар 6 години. Роди на 15. The rest is history. Неќам целосно да воскреснам та тема оти е од 2021. Зато само линкот го давам и не коментирам поќе од то дека е пример за нормализација на груминг.

На gjoker4e, Tanjamm и Srckata28 им се допаѓа ова.
  15. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.447
    Значи типот на 20-21 година затруднел 14-15 годишна девојка? И напишале цела статија за тоа? Оф Боже.
    Едит: уште полошо, на 13 се запознала со него според текстов.

На Aнонимус_, Tanjamm, Srckata28 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Зачитав стари мислења, па ај вака. Имам идентичен случај во фамилијата. Моја братучетка се омажи на 18, на 17 беше бремена. Имаше ептен проблеми во кои не би да навлегувам, па ова и беше last hope. Првите пет години, зрачеше. Се разубави, посебно после прва бременост и делуваше многу среќна. Потоа дојдоа проблемите, тепање, апсолутна непочит и за жал болести (поврзани со репродуктивно здравје). За ова последново, имам сомнежи зошто-како ама не би да разглабам. Ми има речено, не брзај, а ако не најдиш вистински, не се ни обидувај. Слична сторија, колешка од факс. На 18 (прва година) фати дечко, многу постар, одма остана бремена. Сите бевме шокирани, бременоста ја смени, на подобро и таа блескаше ама до кога. Кога ја видов последен пат имаше некоја огромна тага во очите, ние жените (старите магарици од 28-30) тоа го разбираме, маж не се интересира. Така да, тој сјај и нагла промена, не трај за навек, за жал. Нит ги критикувам, ни ништо, мене искрено жал ми е.

На tanjaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.792
    Примериве... Сите имаме секакви периоди во животот, не значи ако некоја се променила, дека е тоа заради што била изманипулирана од постар сопруг па се просветлила дека погрешила и толку, несреќна е. Се менуваат и луѓе и бракови независно од годините.

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Мене ми го кажале баш спротивното, кажав не редам други детали оти глупо е. Мозокот до 30 години не е целосно развиен. Бременост на млади години има последици (не се стабилни хормоните). Примерите супер се.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.792
    Сосема истиве примери што ги напиша можат да се случат и ако некоја е со врсник. И со врсник може да забремени млада. И со врсник може да се покае што рано се омажила. И со врсник може да ти рече "не брзај, чекај го вистинскиот".

На daylight и boo3 им се допаѓа ова.
  20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Многу те appreciateнувам што гласно и јасно зборуваш за груминг и се согласувам за скоро се, но ме стресираш со бројкиве пошто јас и либе сме 21 и 27 години и како некој што ја отвори темава мислам дека треба да се банирам. :tmi:

На Iviylady, Космонаут, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.