1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Зуење на ушите

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од marija28, 21 март 2010.

1. FedoraFedora

FedoraFedora Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    48
    Dali nekoj imal problem do vilicen zglob tmz zglob I koj doktor e najdobar za taa problematical?

2. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    312
    Максилофацијална хирургија на клиника не стоматолози

3. FedoraFedora

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    48
    Da bev, me pratija na protetika od tamu na orl od orl na maksilo I taka eeno 4 meseci, koj doktor e nadlezen za problematical privatno drzavno so ime I prezime , ne se trpi bolkata veke

4. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    312
    Артроза на ТМЗ зглоб се лечи таму не знам што не ти е јасно треба тие да ти кажат

5. FedoraFedora

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    48
    Problemot e sto ne mi kazaa , da mi kazele nemase da prasuvam

6. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    514
    Ima dobar doktor vo Kavadarci, moja kolska imase ogromen problem blagodarenie na nego se sredi. Neznam kaj tebe sto e konkretno.

7. FedoraFedora

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    48
    Bolki vo zglobot, vilicata, zabite vnatre vo uvo, napravena panorama na zabi konsultirano specijalisti nema nisto, nema ni rasipan zab, cisten zaben Kamen dvapati, nema dzebovi, proverwno orl usi, sinusi , nos nema nisto, nevrolog poseten, nema nevroloski ispad, maksilo me praka na protetika , na protetika mi davaat da pijam neurobion I magnesium, mene od vreme na vreme me boli zglobot I vilicata,,,so apce I zstopluvanje se smiruva I po nekoe vreme pak

8. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    514
    Kaj nea bea isti simptomi izmesten zglob ispadna vo prasanje ama retko koj moze da go dijagnosticira covekot e vrv vo svojata profesija znam deka primase terapija so inekcii direktno vo toa tkivo i zracenje neznam od kade si ama ako mozis da dojdis nema da zgresis.

9. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.632
    Допаѓања:
    11.030
    Од вчера имам потсвирнување во десното уво. Како телевизорите кога губат пренос, старите, не знам како да кажам. Истото го имаше опишано и @ocicka2014 читав од почеток на темава.
    Ти се случува ли сѐ уште така?

Имам низок притисок, пред 3 недели бев настината повеќе со синуси болки во заби една недела ме држеше настинката. Инаку сум и анксиозна и нон стоп во последно време како под стрес а и вчера доста се нервирав.
    Што да преземам?

Дали ако имам некој проблем здравствен, не дај Боже, би се покажал на крвна слика ? Правев пред некој ден и ок беше, црп во ред.

10. Sonchulka

Sonchulka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    422
    Зуењето дололку е од настинката би требало да се повлече. Еве јас сум со зуење од многу мала поради повреда на носот и секоја настинка ми удира на уши. Еве моментално пијам декортин, се инхалирам. Плус анксиозност си имам и веќе пијам ад. Ако нешто те интерсира пиши ми.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    13.513
    Зуење во едното уво кај мене испадна од многу високи триглицериди.

12. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.632
    Допаѓања:
    11.030
    Го среди свиркањето?
    Кај мене е со прекини и кога сум во работа, други звуци, не забележувам, ама ноќе во тивко си слушам ѕвонлив звук ако ми отиде умот само на тоа.
    Ама деновиве сум уморна, не спијам добро, на штрек, едвај да се стабилизирам, многу сум напната јоој.

13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    13.513
    Да се среди ги средив триглицеридите. Ама тоа беше баш зуење би рекла брчење.
    И на рабпта ти зуе, само што навечер го слушаш оти е тивко инаку зуењето е без престан.
    Тоа мини зуење цел живот се носи најверојатно е од спондилоза.

14. Totino88

Totino88 Нов член

Се зачлени на:
    11 декември 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    ja procitav cela tema i nikoj nema spomnato osvem sumovi i zuenja deka ima pulsiracki tinitus znaci si go slusas pulsot ,kaj mene e vo desnoto use i plus imam namalen sluh na nego okolu 4 5 godini , nekoj dali ima iskustvo so ovoj vid na zuenje ili pulsiranje , bev na pregled konstatirno e namelen sluh na desnoto use , ne se znae od kade e problemot treba da se pravi dopler na vratot i plus da se odi na megnetna rezonanca (termini nema na drzavno momentalo) da se vidi dali e od vratot ,cirkulacija i nez so ne ,sega pocnav da pijam bilobil i epineuron
    znaci nagalsuvam si go slusam pulsot vo desnoto uvo

15. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    312
    Тинитус е цело поле од 100 причини најчесто ако не ти е повредено увото тапанче и слично може да е од виличниот зглоб да е артроза што прави притисок на вратната артерија или запушување на каротидни артерии дури може и од други проблеми како спондилоза на вратот....
    Прво што треба да се исклучи е дали увото е здраво под тоа се мисли тапанче и коските во средно уво.

16. urbaniikovi

urbaniikovi Нов член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Дали некој има искуство со непрестајно зуење на уши прекуѕ цел ден ? Доколку има ве замолувам за совет, бидејќи испробано е се досега од медиканенти ама не помага. Во врска со притисокот, тој е висок, меѓутоа и на нормален го имам истиот проблем со зуењето на ушите.

17. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    181
    Zdravo, veke mesec dena slusam nekoe zuenje vo glavata, ne vo usite tukh vo glavata. Vo tekot na denot bidejki sum celo vreme aktivna ne go osekam ama koga ke legnam da spijam ili ke se budam ekstremno loso e me boli i mi buci celata glava kako rasipan televizor.
    Bev na doktor mi izmerija pritisok i demek od nizok pritisok e, ama ova ne se podnesuva, pred da odam na nevrolog si vikam da prasam za mislenje vase i dali na nekoj mu se slucilo vaka? Pozdrav

18. BigGiantHead

BigGiantHead Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Поздрав до сите "зујачи":)

Да се пријавам и јас на темава , еве има веќе два месеци како што не престануваат високите тонови да ми свират во двете уши без престан . Ај нив можам некако да ги толерирам , мене поголем проблем ми е што дополнително во левото уво чувствувам/слушам вибрација,послабо слушам на него(бас не можам да чујам и ми е како затнато) и гласовите од луѓето во тоа уво ги слушам пропратени со некое зуење ;(
    Премногу исцрпувачко искуство , колку и да сака човек да го игнорира ,едноставно не може.

Бев на ОРЛ (и на државно и на приватно) , и после неколку различни прегледи и направени снимања(магнет на глава,врат,синуси) , заклучокот е дека "свирењево" е предизвикано од вратот . Од снимките на магнетот помеѓу одредени вратни пршлени има мало надувување и дека заради тоа имам слаба циркулација во вратот и затоа се јавува проблемот ,конкретно во внатрешното уво (надворешно и средно уво се ОК).
    Чаре... пијам Betaserc24,Гинко,Неуробион,и други витамини , ама подобрување не гледам барем за сега. Закажав и физикална за врат ,па да видиме дали ќе има некој ефект .
    Како и да е многу иритирачка ситуација е ова ,24/7 без престан да ти "свират" ушите

Ме интересира како се справувате со проблемов, како да се функционира колку толку нормално дур не се најде чарето .

Поздрав

Последна измена: 27 декември 2023
  19. BloodElf

BloodElf Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    724
    Ни зујат на многу периодов ушите, пошто има зуење.
    Од мрежата е!

20. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    1.435
    Да не те плашам ама... јас од 2018 го имам. Веќе се навикнав :)