Идеална возраст да се стане мајка

Discussion in 'Брак' started by Sesil, Jun 29, 2017.

1. *Ane*

*Ane* Популарен член

Mnogu gi poznavam sto me pravat nenormalna deka vo najubabite godini sum se vrzala, i deka sum si go upropastila zivotot.. Pa ne me cudi sto uste se sami a mi se vrsnicki:( se mi e jasno deka finansiski e tesko... ALI KOA SE SAKA SE SE MOZE:):)

2. zaguben

zaguben Истакнат член

Остави ги тие што те прават ненормална ти не си свесна колку тие посакуваат да се на твое место. Но знаеш во нив е проблемот што не знаат што сакаат во животот, сакаат се да им биде под конец се НАЈ НАЈ е тоа го нема нигде. Така да ти можеш да бидеш горда со право. А твоите другарки кога ќе ти спомнат такво нешто као како си можела да се омажиш толку рано не се замарај многу. Тие сега да можат да го вратат времето ќе го направат истото што и ти верувај

carangigia and *Ane* like this.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Секогаш се наоѓа некое машко што кажува што е најдобро за женското: кога да роди, дали смее да абортира, колку да трае породилното :yawn:
    Секој треба да стане мајка кога сака, кога се чувствува спремен за тоа и кога има можности. Нема идеална возраст, а и да има, тоа сигурно не е кога ќе каже некој што нема никогаш да роди :wasntme:

Last edited by a moderator: Nov 8, 2017
  4. zaguben

zaguben Истакнат член

Во некои делови од постот се согласувам со тебе но не е исто да родиш на 20 и на 30 . На 20 е многу полесно и без никакви проблеми по здравјето на жената и плодот.

Last edited by a moderator: Nov 8, 2017
    mira.mira likes this.
  5. *Ane*

*Ane* Популарен член

Ne da ne e isto... Kolku si postar tolku se pomali sansite da se rodi, zavisi do zenata, a i zivcite ne se isti na 20 i 30...taka?

zaguben likes this.
  6. DAngel

DAngel Форумски идол

Ќе збориме кога ќе родиш :yawn:
    Не се исти живците. На 20 години 90% од жените се уште избувливи, нестабилни, неспособни ни за себе да се грижат.

7. zaguben

zaguben Истакнат член

хехехе што си тииии :D. Имам одговор и на ова али ај да не го развлекуваме разговорот

mira.mira likes this.
  8. *Ane*

*Ane* Популарен член

Kolku si posamostalen dodeka si kaj mama i tato tolku si po zrel, a se dodeka Tato nosi mama mesi... Si nezrel, nesiguren, ne samostalen.,i sl

9. Kitten

Kitten Форумски идол

Мене не ми беше празна куќата :wasntme: Си живеев со мајка ми и татко ми, и супер ми беше. Нити осеќав потреба да трчам по деца, нити да ми трчаат низ дома. Некои луѓе викаат- све во свое време-, а своето време до некаде го одредуваме сами. Ако некој сака да стане родител на 20 негово право, а ако некој сака да студира и да шета е исто негово право и неможеш да кажеш дека овие вториве им завидуваат на првиве.

А зрелоста доаѓа со годините и искуството, а не со седењето кај мама и тато ;)

10. zaguben

zaguben Истакнат член

Незнам кој спомна дека искуството доаѓало со седењето кај мама и тато

11. Kitten

Kitten Форумски идол

Прочитај погоре пост од друга членка.

12. *Ane*

*Ane* Популарен член

Rekov kolku si posamostalen dodeka si kaj tvoite da ali bez nivna pomos :)pogresno si me razbrala

zaguben likes this.
  13. Kitten

Kitten Форумски идол

Сфатив, но и јас убаво не сум се изразила. Сакав да кажам дека не доаѓа зрелоста со тоа ако се одвоиш од мама и тато. Ќе бидеш посамостален, но позрел не.

DAngel likes this.
  14. *Ane*

*Ane* Популарен член

Ja se osekam mnogu ubavo ko mlada majka

mira.mira likes this.
  15. Petra777

Petra777 Популарен член

Од 20 па се додека може да роди.
    Иако на 20 не сме зрели доволно, мајчинството мислам прави да созрее жена побрзо.
    Но денес е поместено...
    Чекај факултет, чекај мастер, чекај докторат, чекај кариера, чекај да прошетаме, чекај куќа иии оп, климакс пред врата.
    Можеби себично, но има вакви грешки. Спремни никогаш нема да бидеме, приметувам по себе и околку мене некаов страв. Па како ќе биде, што ќе биде...
    Така да кој кога мисли дека е време, само да не се пролонгира.

16. Kitten

Kitten Форумски идол

Ок, убаво штом е така, секој има право кога сака да стане родител, кога е подготвен.

Petra777 and *Ane* like this.
  17. danichap

danichap Moderator Staff Member

Ако треба да дојде до спонтан или некои компликации ќе дојде и на 20 и на 30 и на 40. Никој не е поштеден и сигурен.
    И не се исти живците бидејќи зависат од толку многу фактори, не возраста.
    Дали и колку е мајката исполннета и задоволна со сама себе, со остварување на своите планови и соништа, до каде е со реализација на планевите за заеднички дом и стабилна иднина, дали детето е планирано или едноставно биднало, дали има да му приушти основна нега, памперс и храна без да се мисли уште колку денови има до плата....и нели дали има стабилен партнер покрај себе а не битанга кој ја јаде со се партали.

18. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ама затоа пак незнаеш како е да си стара мајка, така да неможеш да споредиш и да знаеш точно што е подобро:)

19. mira.mira

mira.mira Популарен член

Mislam deka koga majkata e spremna za majka zavisi od partnerot , negovata ljubov, stabilnost, i odgovor na emociite od zenata.

*Ane* likes this.
  20. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Мислам дека се претерува со предрасудиве за мајка на 20+ и мајка околу 40. Значи јас не сум за над 35 + но секој за себе нели. А и не ви чини тоа жените на 20 биле избувливи вакви такви. Значи кој како. НЕзнам зошто владее мислење дека ако си мајка на 20 и нешто си незрела и неодговорна. И јас завршив факс на 21 се вработив на 22, родив на 24. Шетав, шетам и ќе шетам. И ќе работам пак. И тој што сака да си роди покасно си има свои причини. Но, сите велат, требаше порано, јас што да речам на 36 37, само не признаваат сите.Само, најнајискрено колку ми се убави сликите со првото синче бебе, помлада, без брчки, со второво некако ко стара се осеќам :)) А имам 32.

zaguben likes this.