Идеална возраст нема . Идеална припременост ич. Посебно на денешно време. И јас како ај сега спремна сум ,сум поминала низ ова низ она ..ама со свое дете е друго. Најважно од се е да гледаме да сме што е можно посмирени со нив ,и да не ни влијае околината на одлуките
Се сложувам дека нема идеална возраст. Од биолошки аспект најдобро е до 30-33 според мене, меѓутоа тука има доста фактори пример желбата за дете на партнерот, возраста негова, финансиски дали сте ситуирани и секако најбитното дали има љубов и разбирање во бракот за да може да се расте здраво дете. Ако нема љубов ни на 20 ни на 40 не би сакала да имам дете.
Идеална возраст нема исто и идеални можности. Јас за мене си зборувам, кога го родив второто на 30 да бев посмирена и комплетно уживав и ми беа најубави тие 9 месеци на породилно,ќе ги памтам цел живот. За првото бев помлада понервозна прво дете се ти смета свекрва,маж, мајка со совети вака така после сите оладија можи не им беше толку интересно (се шегувам).
Mislam deka idealna vozrast nema se e individualno, Moe iskustvo za prv pat stanav majka na 36 godini...
можеш да го споделиш твоето искуство околу бременоста? Прашувам бидејки постојат скептици дека после 30 години заминал возот за потомство
Ostanav od prva bremena nema nikakov problem uredna bremenosta , prirodno piroduvanje so epiduralna anestezija.
Не слушај такви муабети, чиста глупост, денес е напредна медицината, сигурна сум дека и сама знаеш многу случаеви на жени бремени по 30тата, дури и по 40тата. Е сега за нерви и трпение за растење на дете на тие години е друг муабет
Нема идеално време за мајка, кога ќе го имаш вистинскиот човек и кога ќе решете дека е време за бебе... Знаеме сите тие муабети дека најдобро е до 25-26 години жената да роди бебе како подоцна да не можи, пред некој ден прочитав дека 50 годишна жена родила здраво право дете. Што ако нема потенцијален партнер жената? Треба да има дете со било кој само да не "задоцни"...глупости, секој си знае за себе кога сака и може
Можеш и со донирана сперма. Може да е и од некој што го знаеш, се разбира-ако се нафати. Секако можеш.