Љубовта не прашува колку години имаме само ќе не земе во прегратки и отиде во брак ама убаво е јас се омажив на 22 и пол.
сега сум мала за мажење но би сакала околу23 да биде , ќе имам факултет завршето здравје да се надеваме и работа ,сакам да бидам млада мајка и другарка со моите деца, а за шетање не значи дека од кога ќе се омажам дека нема да можам да шетам
Според мене 24-25 е најдобра возраст за брак. Таман да си завршам факултет, да си средам работите и тоа. Сепак не излегува секогаш како планираме, бидејки незнаеме што носи утрешниот ден.
Јас сум скоро 25, и сега брзо се веривме. Живеевме и претходно заедно, како земени Можеби за брак нема идеална возраст, ама има за деца. Знам дека можеби ќе наидам на лоши коментари после ова, ама си го кажувам своето мислење. Телото на жената е најспремно за раѓање од кај 23 до кај 30. Може и после тоа, но нели постојат и ризици. Знам дека медицината е напредната (вештачко оплодување, итн итн), ама ние зборуваме за идеалност, нели! Како природата ги створила нештата! Плус, нервите се најстабилни во таа возраст, па имаш најмногу трпение во воспитување на мали дечиња. Секоја чест на исклучоци!!! Од друга страна, сакам да бидам млада мајка, да дочекам и внучиња и слично. Е сега, јас не сметам дека со мажењето се скратува забавата, шетањето... јас не го гледам тоа како затвор. Па и со сопругот можеш да шеташ по светот. И со дечиња можеш да одиш на одмор, на плажа итн. И тоа би било уште повозбудливо. Можеби вака велам затоа што ги поминав времињата на пијанки, ноќни клубови до сабајле и слично. А за кариера. Доволно е да се има работа, а кариерата ќе си ја градам за време на брак и дечиња. Никој нема да ме спречува да одам на работа и да станувам добра во она што го работам. Напротив, ќе имам мотив плус
Идеална возраст за брак не постои! Ама сепак најприкладна е меѓу 25-35 години. Порано ретко кој е доволно зрел и има услови за брак(решени стамбено и финансиско прашање). Подоцна е тешко да се одвикнеш од навиките што си ги стекнал како самец и друго е на дваесет и нешто години да трчаш по дете, друго на 35+.
Ништо не е идеално,па ни возраста за стапување во брак. Многу аспекти од животот се битни за да донесеме одлука.
Викаш, а? Чудо Шала страна, токму заради ова отсекогаш ме нервирало етикетирањето на тие што се немажени, а имаат над 30 (или 35!) години. Можеби немале среќа да го сретнат вистинскиот (или некој вистински, не верувам во митот дека само еден е Mr.Right). И најчесто тоа не е ради "бркање кариера" на штета на семејството, бидејќи да бидеме реални, малку вистински жени со кариера има во државава, и повеќето од нив се мажени се деца.
Маж 24-годишен шо маж ќе е? - кога кажувате дека идеална возраст за машко е таа, или дека сопругот ви е 24годишен неможам да ве разберам??? Што има видено тој од животов?- Ништо, што нема да сака да виде до 30/35 , кога жената ќе гледа деца дома,нели, а тој ќе си шетка наоколу, и дење и ноќе, нормално. Маж испод 27/8 години не признавам. Тоа не е маж, дете е. А за женско , што знам, еве јас порано цифрата што ја кажував за идеална возраст за мажење ја преминав, па што? Си давам уште 2/3 години.