Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Идеална возраст за брак?

Дискусија во 'Брак' започната од lavce, 7 март 2010.

1. Pebeka

Pebeka Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2014
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    1.436
  2. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Не верувам дека има идеална возраст за брак.Кој како ќе си ја нареди:)

3. Dr.Strangelove

Dr.Strangelove Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2014
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    151
    Нема идеални години за брак, но има идеални години за раѓање и создавање потомство додека нервите те држат. Сигурно нема на 82 години матура да му славам на дете.

На srcence1607 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Абе има и такви случаеви.

5. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Идеалното е кога се чувствуваш спремен. Дали на 20, 40 или 60 е ирелевантно според мене :)

6. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503
    на 30 ке се мажам , и на 30 ке родам и тоа е тоа ,сепак сме 21 век :)

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.477
    Допаѓања:
    55.023
    Сега ако не се излажеш до 18 после до 30 никоји ништо не те лажи :D шала на страна , порано како помала сакав да бидам млада мајка и да се омажам на 20 год , за среќа или за жал не ми се исполни желбата... сега како позрела личност размислувам поинаку и добро ми е вака, во секој случај идеална возраст ми е после 25-26 год :D ајде имам фора до 30:o

8. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Јас мислам дека идеалната возраст е тогаш кога ќе се почувствуваш спремен.
    Се си има свои предности и недостатоци, и млад/а да стапиш во брак и постар/а.
    Според мене лично, мислам дека после 25-26 е добро баш. Ни многу рано ни многу касно...
    Ама како што било пишано-така нека биди :P

9. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    После 26. Да се заврши факс, да се најде работа. да се средиш која си, што сакаш од животот, па потоа.

10. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    6.380
    Зависи.. не мора да значи дека ако имаш 27 или 28си попаметна и повеќе знаеш за животот, и обратно. Дека ако имаш 23-24 не си спремна за заеднички живот.
    Ова си е кај секој/а идивидуално. Ова е лично мое мислење, не мора никој да се сложи со мене :)

На kala21 и kjukli им се допаѓа ова.
  11. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    A na sto ako na 30 nemas covek pokraj sebe? Ili se zemes no dete ne se pravi plukni pa zalepi...Neznam kako moze da planirate vakvi raboti, bozji raboti

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Мене ми е најидеално накај 30 и нешто.... :)
    Девојката може да има 28,29 па нагоре.
    Плус не може точно да се предвиди ,
    иако си имам точно зацртани критериуми.

13. eatpraylove90

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Spored mene idealna vozrast e od 24/26 ako toj period imas covek kraj sebe sto go sakas, te saka...Nema poubavo od toa da bides mlada mama :inlove: Sto pomladi poveke zivci, poveke prostor za planiranje/ostvaruvanje semejstvo, kariera...Jas licno ne gi razbiram devojkite koi postavuvaat granica zatoa sto i imav bratucetka sto vikase jas do 30 ne se mazam pa eve ja sega 38god. nemazena...Kako i da e jas sum kerka na mlada mama koja nabrzo ke stane baba, a izgleda podobro od 25god devojka :makeup: Sekoja vozrast e idealna ako imate uslovi i iskrena ljubov kraj sebe ;)

На srcence1607, crazylady, kjukli и 2 други им се допаѓа ова.
  14. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503
    a zs spored tebe ne moze dete da se napravi na 30 ???

15. eatpraylove90

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Ne rekov deka nemoze da se napravi, no ne sekogas se pravi so edno legnuvanje, posebno od 30te e mnogu potesko (barem slucaevi sto znam) i mozebi ke treba vreme pa ima parovi sto uspeale na 40. Nemoj da me sfatis pogresno toa sekako ne vazi za site no ete moe mislenje e deka ne se planiraat tie raboti zatoa sto ne sekogas zivotot ni dava planski kako ke gi sakame rabotite. A i kraj kraeva barem spored mene nema nisto poubavo od mlada mama i 30te da gi posvetis na kariera, a zad sebe veke 1/2 izrasnati decinja. Poubav mi e toj period za uzivanje so semejstvo, decinja, soprug kraj sebe :inlove: otkolku 20te za skitanje ;)

16. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Ги презирам малку оние стереотипни мислења на толку години е најубаво да се стапи во брак и помлада мајка ќе си, после ни ѓаволот не те мажи/жени, тебе ќе те бираат не ти нив - дрн дрн јариња! Не постојат правила, кој кога сака нека се жени/мажи нема правила. Незначи дека ако стапиш порано во брак или подоцна ќе си посреќен. Пред се бракот не е само лист хартија, се менуваат многу работи со стапувањето во брак, начинот на живот и обрвските се зголемуваат. Човек треба да е созреан и свесен да превземе одговорност за некој работи, не е само потпиши се и толку. Подобро подоцна и посигурно дека ќе успее, одколку порано па да се нишаат на конец работите.

На Rama и crazylady им се допаѓа ова.
  17. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Pa mislam deka Idealni godini za zezsko se od 20 - 25 smetam deka zenata na taa vozrast moze polesno da zabremeni i da ima deca, a na postara vozrast na primer 30 i nagore e potesko za nekoi zeni da zabremrnat ova go kazuvam zatoa sto znam zeni koi se omazile na postari godini nad 28 Ili nad 35 i eve sega ne mozat da zabremenat i odat po site bolnici i invitra probuvaat ama nisto a se e vo red so niv no ednostavno nemozat da zabremenat.
    Dodeka za mazite mozat i na postari godini nemaat nikakov problem okolu toa....

На eatpraylove90 и Luna91 им се допаѓа ова.
  18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    како не, полесно ќе забремени прашај ме мене колку е лесно :D a околу мене имам познанички дупло постари од мене од прва забременија, нема врска тоа божја работа е

19. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.160
    Допаѓања:
    17.633
    Идеална возраст како дадена формула која секој треба да ја примени не постои. Секој со своите убедувања, ставови, сплет на околности и сл.
    Не значи дека на 25 си помалку зрел отколку на 30, затоа што зрелоста многу често не оди заедно со годините.
    Според мое мислење идеална возраст е 25+ и за машко и за женско. Што не значи дека не ги оправдувам браковите со минус година две. Се зависи од околностите.
    Јас сум за тоа дека е поубаво помлад да го решиш тоа прашање и да ги изгледаш дечињата додека те држат уште нервите. 35 години реални малку ми е претерано за прв брак и прва рожба.
    Еве ќе ви кажам пример дека една моја познаничка на 32 години влезе во менопауза. Се е испореметено денеска. Јас лично не би ризикувала да терам немажена до таа возраст.

20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    ама не е секогаш како ние што сакаме сфатете тоа има нешто над нас, јас имам проблеми со забременување а се омажив на 23 години , додека моја комшика се омажи истата година на 33 години таа веќе има дете а јас уште сум по лекарите, нема врска возраста тоа го тврдам ако се има проблем ќе се има и на 20 и на 40