Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Идеална возраст за брак?

Дискусија во 'Брак' започната од lavce, 7 март 2010.

1. Responsible

Responsible Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    434
    Порано мислев дека 22 е идеална возраст за стапување во брак, ама сега веќе не од проста причина што освен да чистам не знам друго ништо :| можеби до 25 ќе научам и да готвам и таман за мажење :lol:
    од мома поубаво нешто НЕМА!

2. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Најидеална 26. Може и 25 ама некако 26 подобра ми е :) А после 28-29та год. веќе ми изгледа стара мома. (без навреда) :$ :)

3. Angie.97

Angie.97 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    14
  4. something

something Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.416
  5. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Околу 27 мање више.

На Shaila му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Shaila

Shaila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    56
    Од 27 нагоре.... Абре изнашетајте се па има време.. Не бега дечкото никаде :lol: :lol:

На gwen му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Идеална е кога ќе имаш се средено во животот,прво да имаш добар партнер до себе за кого си сигурна дека сакаш да го поминеш цел живот со него,а после се финансиите,односно работно место.

За мене,25-26.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    24-25 најдобро

9. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    за девојките од 22 до 27/28 за момчиња од 24 до 32 !!!! границите се променливи од приликите се разбират !

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Според мене за жената е најдобро да стане мајка од 20-25 година, бидејќи имам доста и читано и слушано од блиски луѓе дека девојките во тој период најлесно ја поминуваат бременоста. Дури неодамна дознав дека девојките над 26 се сметаат во болниците за староротки.
    За разлика пак, за машките сметам дек од 25-26 до 30-31 година е најдобро да стапат во брак.Бидејќи доста поминале во животот, имале време и факултет да завршат, и работа да најдат, да се опремат за почеток на нов живот, и целосно да ја оформат својата личност.

11. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    A што е тогаш со жените? Според ова што го пишуваш треба да станат мајки млади пред да се изживеат, да завршат факултет и работа да најдат.

Јас сум за накај 30ти години и за мажот и за жената.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Идеална возраст според мене е некаде 28,29,30 години.
    Одличен тајминг за започнување на семејство.

Уште доколку и двајцата имаат завршено факултет и имаат по некоја работичка, тоа е уште еден плус.
    Зрелост започнува и со полни глави се влегува во брачните води.. (барем некои) :?:

Многу, многу сум против брак на 20 и два три години, од причина што повеќето од нив на крајот завршуваат со разводи и многу караници.. (барем според случаеви што јас знам)...
    Чест на исклучоци :!:

На Hipster и tweety26 им се допаѓа ова.
  13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    од до 25, ако некој до 25-26 не се изживее,не заврши факултет no comment.А тоа за наоѓање работа е посебна приказна,може некој ќе има среќа а може не.А и ако се чекаат сите коцки да се наредат може и 35 ќе стасаме.

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    според мене најдобро е на 25-26 :)

15. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Мислам дека тоа е индивидуално а и се зависи од ситуацијата ,ма да што знам мислам дека после 26 год е некако погодно :)

16. Amore

Amore Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    72
    Важно е да родите пред 30. Така да најубаво е пред 30години да се мажите. Според генетиката може да дојде до некои недостатоци во гените, што резултира со пореметување кај плодот, а причина е староста на мајката. Идеало според мене 25,26-27 години :)

17. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Мое мислење е дека нема идеална возраст. Некој на 25 може да биде многу постабилен, позрел од некој на 35год. Сепак, секој за себе. :)

За раѓањето, навистина се преферира и поттикнува да биде во пораните години од жената, но сепак не за џабе природата и` дала менструација до 45-50год., значи и тогаш е плодна и може да раѓа. ;)

Но, најнеоправдани примери ми се млади залетани кои бракот го сфаќаат како играчка, па на старт се среќаваат со милион проблеми и не знаат како да ги решат. Сепак, ова е важно прашање, за кое не се брза. Подобро да се почека додека бидеш скроз сигурен, затоа што последиците ги носиш цел живот. :)

На papilona му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    мене секогаш кога ќе ме прашале на колку години сакаш да се мажиш јас сум и викала кога ќе ме запросат :)
    иначе идеална возраст за мажење според мене е 25 :D

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Оваа идеална воздраст е непостоечка. Секој за себе!
    И не поистоветувам воздраст за мажење со воздраст за раѓање деца. Можеш да имаш деца и немажена а може и да си мажена а да немаш деца.
    Јас се омажив млада за мој вкус, кога би се родила повторно ќе се мажам после 35. 8)

20. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Кога бев во средно школо, мислев дека идеално време за брак е до 24-25 и дури бев убедена дека морам до толку да се омажам инаку ништо од магијата :lol: , сега еве 29 имам, не велам дека уште ми е рано, според возраст можеби ми е време, но сметам дека не сум финансиски осамостоена за да можам да стапам во брачни води, не сакам да зависам од никого, се надевав дека ќе дојдат подобри времиња во нареднава година, но изгледа залудни се очекувањата па ќе морам да смислувам нови варијанти и не ми се чека веќе сакам да имам деца :P :$ и нема врска тоа дека до 30 најдобро било да се раѓа, тетка ми на 40 го роди па здраво право, се си е судбина.