Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Идеална руса фарба

Дискусија во 'Коса' започната од Trendafilka, 28 декември 2009.

1. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Палете има нијанси на бело, и содржат внатре бланш и можеш со нив, мене порано ми испаѓаше бела а јас нај што мрзам е таква па се фарбав се со други и ја опраив некако.

2. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.108
    За Палете фризерката ми кажа дека многу ја гореле косата. Чисто информативно кои бројчиња?

3. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Ставаш масло по целата должина на косата, Го оставаш 1 час па нанесуваш фарба, без одмивање на маслото.

4. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Оваа е сребренкаста не би ти ја препорачала ама го барав постов дека пишува бела и испаднала, инаку јас ја препорачувам за тебе оваа:

Нема да утнеш иако на шатирани со бланш баш бела испаѓа би требало и тебе + Палете внатре имаат бланш и ја горат косата да, ама затоа најмногу осветлуваат, од искуство ти кажувам.

5. akvamarin

akvamarin Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Јас би ти ја препорачала Kене број 1517
    Преубава е,излегува онака скрос бебешка и нема никаква шанса да ти излезе подруга од таа на сликата од каталогот.премногу сум задоволна од неа ја користам еве една година и немам никакви проблеми (кои порано ги имав.. и јас ко тебе имам црвен пигмент и кога ќе се исфарбав се ми одеше бојата на портокалова и не можев да се гледам во огледало )
    се надевам ти помогнав.
    Поздрав

6. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Плавуши знаете мене што ме интересира? Ај совет. Вака: Дали ако се офарбам кафена и ќе се затемнат бланшираните прамени нели, после кога ќе се офарбам плава нема да бидат веќе вака јебено бели ? Дали ќе си бидат исти со останатите ? Или ко ќе се офарбам они највеќе ќе се осветлат |( ? Сакам да ги надитрам само да не ме надитрат они мене.

7. bonbonka17

bonbonka17 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    8
    Плавуша17 јас еднаш го имав истиот проблем,ама јас се офарбав потемна кафена за да ти дојдат итие иста кафена со косата,зошто коа ќе ја затемнуваш косата тие полесно фаќаат иста боја,додека плавите фарби ќе ти се својат и секогаш посветли ќе ти бидат.Дури јас морав 2 пати да ја поминам цела коса со кафена фарба за поубаво да фатат,пошто тие се доста избелени и ќе ти се двојат.

8. macka18

macka18 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Дали некој ги пробал Palete 100 или Palete 254 зелена амбалажа?

9. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    Оваа фарба на Палете најмногу ми одговара.. Најмногу ми ја осветли косата и ми вистински светла. Но косата многу ми се оштетува. Како да ја “спасам’’ косата, а да не ја потемнувам, бојата да ми остане иста?

Прикачени фајлови:

• 0010917.jpeg
      0010917.jpeg
      Големина на фајлот:
      256 KB
      Прегледи:
      239
  10. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    До сега се фарбав со гарниер и сега решив да сменам зошто бојата брзо некако ми паѓаше т.е. ми пожолтуваше и сега се фарбам со http://www.henkel.pl/plp/content_images ... H_425W.png и можам да ви кажам дека е добра бојава.

11. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    кај да ја најдам таа боја ?

12. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    ти излезе како на сликата? Инаку ја има во Космо и Тинекс, таму ја видов.

13. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Да да ми излезе како на сликата и што е најбитно не мава на жолто како сите останати, иначе ја има во тинекс, сп,веро, космо ...

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Да да ми излезе како на сликата и што е најбитно не мава на жолто како сите останати, иначе ја има во тинекс, сп,веро, космо ...[/quote]A каква ти е природната боја на косата и со каква беше офарбана пред да ја ставиш оваа (ако не е тајна) :)??

15. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    A каква ти е природната боја на косата и со каква беше офарбана пред да ја ставиш оваа (ако не е тајна) :)??[/quote]
    мојата природна боја е http://lh6.ggpht.com/_VMmP09oZE4I/TLSDa ... 5B3%5D.jpg а бев фарбана со гарниер и ми беше ваква http://brookemoinet.com/wp-content/uplo ... 969899.jpg пред да ја ставам фарбата и сега ми е како на сликава

16. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Aaaa lucky you :):) ти си и природно плава, јас имам темно кафена природна со црвен пигмент и моментално фарбана со ваква > http://www.e-commerce.pl/zdjecia/Kolory ... 20-big.jpg , али мене ми излегува вака како на поголемата сликичка http://www.syoss.de/uploads/tx_templavoila/87_2.gif.
    Јас не сакам да добијам таква плава коса како на сликата на syoss ама морам да пробувам со многу посветли нијанси за да добијам тоа што сакам ама уште не успевам :) ќе ја пробам оваа боја сепак, па ќе видиме.

17. srcushka

srcushka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    7
    prirodnata kosa mi e svetlo kafeava, bi sakala plava kako na jelena karleusa taa boja premnogu mi se svgija no neznam kako da dojdam do nea.postepeno kje treba da ja osvetluvam no kakva boja da koristam

18. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178

Pallette A10

19. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Народе, запнав да ја пробам Syoss 9-5, ја пробав и да кажеме дека се зезнав. Ставив само на израстокот и добив совршено портокалова боја со благ розов отсјај. ^_^ |(
    Да молев за ваква - не ќе ја добиев.
    Значи, не ја бива. Толико. :hai:

Keune 1517 је моја судбина мисљим, не? :wasntme:

20. cold.play

cold.play Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Денес зедов бланш и ја направив цела коса. Имав кафеава, а сега ептен жолта. :sweat: :sweat: :sweat: :sweat: И сега ?? help. ;( ;( ;(