Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Идеална руса фарба

Дискусија во 'Коса' започната од Trendafilka, 28 декември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.666
    Допаѓања:
    106.778
    Јас се фарбав пред 2 недели дома со фарбата Koleston 12/81 со 9% хидроген , на почетокот ми беше портокалов малку коренот , ама со миењето осветли и сега е по ок. Вчера кога бев на фризер , фризерката ми рече дека не можам само таа 12/81 да ја ставам, дека морам уште една да ставам ми кажа разни броеви ама не запамтив..
    Пола од 12/81 и пола од 12/1 би можела да ги помешам со 12% хидроген ? Ако може мислење @Ketchup или кој знае :)

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Јас не ти препорачувам да се фарбаш со 12ка хидроген од причина што прво е премногу за влакното, а од друга страна, колку појак хидроген, толку повеќе го убива пигментот на фарбата. Ко, скроз жолта може да ти испадне ко банана.
    Е сега за фарбите на Вела знам дека ги мешаат со некоја 9 нијанса.
    https://instagram.com/thezachmesquit?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
    Разгледај му ги видеата, он фарба со Вела, повеќето му се бланширање, ама има и само фарбање.

На SunnyGirl2 и koritsaki им се допаѓа ова.
  3. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.666
    Допаѓања:
    106.778

Фала ти, ќе разгледам :)

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mermaid8989

mermaid8989 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2019
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    30
    Која нијанса е најслична на Еволушн фарбите со нијансата Кене 1517 ?

5. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    11.21

На mermaid8989 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.666
    Допаѓања:
    106.778
    Да пишам јас мое патешествие од крај на септември кога почнав да се фарбам дома повторно по 2 години бланширање и фарбање корен на фризер.
    Пред 3 недели ставив Koleston 12/81 со 9% хидроген, не ми се допадна јако коренот ми испадна некоја паркет боја и како проаѓаше време беше поизразен. Бев на фризер пред недела дена да се шишам кај друга фризерка овој пат и ми рече дека фарбиве на Колестон ги меша две за да добие плава боја. Ама јас дома не сакам да правам такви експерименти. :lol: се мислев Колестон 12.81 + 12.02 1:1 да помешам со 12% хидроген и се премислив.

Пред 4 дена се исфарбав со др фарба Medevita 901 , продавачката во парфимеријата ми ја предложи оваа ми рече дека има поинтензивни пигменти и дека ќе нема коренот портокалов да ми биде. Јас луѓе се исплашив кога ја шлапнав фарбава и пројдоа 30мин косата ми стана темно сива, викам сега ако ми остане ваква се пребарувам кафена истиот момент, бојата беше некоја темна голуб боја :D:D:D кога се измив не беше лоша, иако сива толку не ми се допадна. Денес се измив, и резултатот е овој

20231022_150716.jpg

Толку сива не ми се допаѓа, јас сакам нормална природна плава , не сива не бела.
    Пред некој ден ја земав Evolution 11.21, некој дали ја користел?
    11.11 без бланш не ми излегуваше убава.
    Јас сакам да земам фарба една иста и со истата да се фарбам секој месец, најдобро е да не се мешаат нијансите при боење особено на плава коса. Само треба да ја погодам :D

7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.108
    Допаѓања:
    207.095
    Прв пат да не ми излези сива нити бела е со оваа боја(сите други баш на сиво или бело испаѓаа)Оваа баш плава,убава нијанса,не жолта излезе 20231022_150041.jpg 20231022_150112.jpg

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    2.962
    Со фарба никогаш нема да добиеш светла боја, само една две нијанси посветла. (Ако си бринета)

9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.666
    Допаѓања:
    106.778

Знам, нема да биде бела како што ми е сега :) немам црна коса, ама со фарби плус прамени на неколку месеци успевав да одржувам плава коса 2020та година :)

На Malesia му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    2.962
    Од која фарба си најзадоволна? Јас не сум испробала многу па читам искуства.

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.666
    Допаѓања:
    106.778

Medevita 901 ставав последно и ептен сум задоволна. Косава ми е ептен сива што и не ми е баш по вкус ама тоа се измива со тек на време важно коренот не е портокалов. Keune 1517 ми се допаѓа многу ама ја нема кај мене тука во Грција за жал и само кога одам за Мк ја набавувам.
    Сега ја земав Еволушн 11.21 и ќе ја пробам нареден пат, мислам слична како Медевита ќе излезе.

На Malesia му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mermaid8989

mermaid8989 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2019
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    30

Ако фарбава ја помешам со пола 9% и пола 12% хидроген, каква би излегла?

13. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Проба ли? :D
    Јас мислам над 9% да не мешаш со фарба. Ако на Evolution фарбата ја измешаш ко што е правилно, 1:2 и седиш 55 минути, баш солидна бебешко плава ќе добиеш во коренот.

14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.666
    Допаѓања:
    106.778
    @Ketchup

@~Allure~
    20231102_112351.jpg
    Првава слика е на потемно место сликана
    20231102_111740.jpg
    Другава на дневна светлина. Се гледа малку подникнатиот корен.

По две фарбања со разни фарби (Колестон 12.81 , Медевита 901 ) косава вака ми изгледа. Колестонот не ми се допадна коренот беше портокалов, вторава фарба прво беше многу сива- додека седев со фарбата на коса беше пресива и на почетокот беше ок, сега 14 ден од фарбањето пак коренот е некако паркет боја. Сега ја земав Еволушн горе што ја спомнувате 11.21 , што мислиш како ќе излезе со 9 % хидроген.
    Знам бела нема шанса без бланш , ама барем да не биде паркет и колку може посветла да фати сакам. Па и на жолто нека мава. Не се сеќавам пред неколку години што фарби користев ама колку може појако нешто би сакала. Една членка од форумов Ревлонисимо ми ја препорача а на неа преубаво и излегува, ама таа фарба и Кене ги нема овде, Кене воопшто. Дали доколку ставам иста фарба секојпат ќе ми излегува подобра бојата?

Последна измена: 4 ноември 2023
  15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.550
    Допаѓања:
    5.899
    Сакам да си извадам дома прамени, што би ми препорачале?
    Сакам светли ,блонде прамени...

Прикачени фајлови:

16. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    А каква ти е природната боја на коса? Бидејќи ако ти е многу темна, секогаш ќе имаш проблем да постигнеш посветла нијанса на коренот само со фарба. 11.21 со 9% хидроген 1:2 и ако ја држиш 55 минути, би требало да испадне некоја бебешко плава нијанса во коренот. Ако ти испадне ко што ти е сега, види дали можеш да најдеш OSP и од него да додадеш во фарбата, за поголемо осветлување.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.666
    Допаѓања:
    106.778

Природната боја не ми е црна, ама не е ни светла, баш она костенлива боја..
    Ќе видам , ќе пробам и со оваа фарба па ако не ќе го набавам и осветлувачот.

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.884
    Допаѓања:
    5.220
    Како се подготвува бланш, што се ми треба? По можност да ги има во ДМ.
    Сакам да извадам неколку баш танки прамени. Косата ми е темно кафена, веќе шатирана но израсната.

19. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    7.563
    Освен да одиш на фризер за прамени друго не ти препорачувам. Бидејќи тоа се специфични техники и ќе си ја изгориш косата или ќе испаднњ лошо пребоено

На Ketchup, koritsaki и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.666
    Допаѓања:
    106.778
    PhotoCollage_1699335083726.jpg

Јас вчера се фарбав со Еволушн 11,21 ( лево на дневна светлина , десно вечер сликано со блиц) и мислам убава ми излезе бојата :)
    Ќе видиме како ќе се измива понатаму. Ако вака остане нема да ја менувам

Последна измена: 7 ноември 2023
    На izabela.nik, Ketchup и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.