Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Идеална руса фарба

Дискусија во 'Коса' започната од Trendafilka, 28 декември 2009.

1. mermaid8989

mermaid8989 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2019
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    30
    Keune 1517 ја имате пробано со 12% хидроген?

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.528
    Допаѓања:
    106.078
    PhotoCollage_1715589870235.jpg

Втор пат како се фарбам со Кене 1517 , многу сум задоволна :) Лево е дневна светлина, десно на сијалица

На Malesia, CarrieBradshow, anggell и 2 други им се допаѓа ова.
  3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.442
    Допаѓања:
    17.088
    Цел живот сум плава. Како дете природно, после пубертет почна да ми темнее и од 16 години почнав да се фарбам. Значи плава-плава сум.
    Сакам да извадам прамени како мед нијанса, да потемнам малце. Кога почнува да ми подраснува, такв аноја ми доаѓа и коренот па мислам дека ќе стојат.
    Е сега, можам тоа да го изведам во домашни услови или ќе треба сепак на фризер да одам? Ако можам дома, како да го изведам, со фолија, со капа?

4. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.528
    Допаѓања:
    106.078

А зошто не ја потемниш целата коса со некоја таква нијанса? Да ја исфарбаш цела?
    Ако правиш прамени ќе мораш на фризер , дома тешко. Прамени по обичај се прават ако сакаш да ја осветлиш косата со бланш, вака штом си ти плава не мораш :)

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  5. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    380
    Јас сум заљубена во кене 15/17. Бев плавуша 10 години ама дека ја пеплосав со бланш морав да ја скратам кратка и си реков стоп плава, ја пуштив природната.
    После 3 години откако не ми е фарбана, ОДВАЈ чекам да ми се појават бели влакна и пак да си купам Кене.
    Носталгична сум, сонував дека дум купила и растворила фарба и сум стоело пред мајками, сум и навалувала да се исфарбам (као чекам амин да ми речи некој само и јас одма да се фарбам) (facepalm):lol:

Немој, таа е доста јака фарба. Јас дури добивав препораки со 6ка да ја растворам, наместо 9ка хидроген.
    И онака ја суши косата кенето, немој 12ка.
    Најубава нијанса ќе имаш со Кене :sun:

Последна измена од модератор: 22 јуни 2024
  6. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.442
    Допаѓања:
    17.088
    Па не знам дали ќе се свиѓам целата потемна :wasntme:
    Препорака за фарба да добијам нњкоја ваква нијанса?
    Screenshot_2024-06-22-09-06-48-209_com.pinterest.jpg Screenshot_2024-06-22-09-06-42-283_com.pinterest.jpg

7. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.502
    Допаѓања:
    2.826
    А каков ви е коренот? Дали фака на темно кафеава (природна)ми е прашањето
    И од каде ја купувате?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CarrieBradshow

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    380
    Осветлува повеќе степени од стандардните фарби. Сигурно после прво фарбање нема да бидиш плавуша, ама ако знаеш како да ја осветлуваш и имаш трпение, после 2 или евентуално 3 фарбања со Кене, ќе си бидиш плавуша. Најлесно е на природна коса, колку и да е кафена сепак е природна и убава ќе ти биди :)
    Е морков моментот треба да го поминиш второто фарбање е најчесто..

На koritsaki и Malesia им се допаѓа ова.
  9. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.502
    Допаѓања:
    2.826
    Уфф да тоа и ми треба (ќе ја пробам), ќе пишам резултати пред потоа.

10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.528
    Допаѓања:
    106.078

Мене ми е супер , на коренот фаќа малку по жолто да кажам за,разлика од надоле ама пак супер е , јас со 12% хидроген ја користам. Не ми ја гори косата , убаво осветлува зошто имам црвен пигмент. На 20 дена се фарбам

На Malesia му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Vase89

Vase89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    276
    Zdr ke moze li da mi kazes kade ja kupuvas kene farbata i kako izgleda ako moze da mi pratis slika fala ti odnaored

12. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.528
    Допаѓања:
    106.078

Keune-Tinta-Color-1517.jpg

Еве ја :) ја има во ДМ и Космо Тинекс, околу 400 ден
    Јас со 12 % хидроген сега ја користам. Одлична е

13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.685
    Допаѓања:
    174.674
    Мори корицаки :D јас некоја блонд нијанса на палете со 12% еднашка пред годиништа па косата ми се искина во прамени. :sweat:
    Јас земав денеска на лореал блонд некоја, не знам оти овде не им стои колку проценти е хидрогенот во фарбите па си земав 6% дополнително. Медова ми е моментално, вадев прамени и ниту бланшот не ми покри бели влакна не знам што се дешава. (facepalm)

Искуство со Лореал фарби има некоја да сподели?

14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.528
    Допаѓања:
    106.078
    @Yowannty Палете е катастрофа :worried: некои од нив содржат и бланш внатре , оваа на Кене напротив , мене баш ми е ок фарба, немам никаква иритација, печење , вака скалпот ми е осетлив. Од бланширањето ми се направи пепел косата. Никогаш веќе бланш. Од април како ја фарбам со фарба. Еве каква е нијансата, бело не е, ама задоволна сум пак :)

20240704_102410.jpg

20240704_102415.jpg

На Yowannty, LejlaD и violetblue им се допаѓа ова.
  15. Палчовка

Палчовка Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2022
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    34
    Леле , јас имам прејако влакно . Многу може да истрпи. Ама еднаш со Кене и 9% хидроген останав без пола коса. Парчиња цели ми се искинаа.

16. CarrieBradshow

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    380
    Да бе да, јака е. Да не речам слична на бланш има јачина..

17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.685
    Допаѓања:
    174.674
    Со палете 10 години се фарбав црна и ми беше предобра. Ама русите нијанси не ми беа погодени, сфатив дека има бланш кога веќе беше доцна. :tmi: Задоволна сум од Лореал, немав никаква иритација и ми осветли. Вадев прамени кога бев во Македонија ама скроз утка е, сум била многу задоволна претходно ама салонот веќе нема да ме види.
    Сега ми се медови нијанси не е лошо, ама сакам посветло оти белите влакна не ми се покриваат ни за жива глава.

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.921
    Допаѓања:
    81.196
    Јас досега немам сретнато дрогериска фарба во кутија кај која пишува колку % е хидрогенот внатре и баш ме нервира ова. Дали не сум приметила, не знам.
    Битно го фрлам тој од кутијата и си ставам 6%.

Од Лореал некое време ја користев 01 од Excellence pure blonde линијата, со 6% хидроген ја мешав и задоволна сум како се покажа. Светла основа имам (нешто ко dark blonde, чисто за ориентација) и со 6ка хидроген ми ја вади 2 нијанси посветла.
    Скроз океј фарба ми беше, ама дефинитивно најубава ми е Garnier color sensation S9.
    Врска нема тоа на кутијата со тоа што го добивам јас, ама ми се допаѓа. Не е платинум блонд, не е жолта, нешто доста поприродно фаќа кај мене. Ми излегува многу слично на бојата на Amanda Seyfried. На посветла основа сигурно и уште посветло ќе фати.
    Е бели немам, немам идеја како покрива, иако мислам дека би требало да е океј. Види ја и неа ако сакаш посветла, може ќе ти се погоди.

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.528
    Допаѓања:
    106.078
    @Mishela ти завидувам. Мојата основа не е толку светла и мора 12ка да користам :doh:
    Некогаш се мислам дали да ја затемнам малку некоја dark blonde да ја исфарбам па нема да мора да користам 12ка...

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.921
    Допаѓања:
    81.196
    Да, можеби и не е така лоша идеја дарк блонд нијансава, зашто навистина е премногу секој месец да се фарбаш со 12ка хидроген.
    Претпоставувам и почесто мораш да ја фарбаш заради коренот, ама како и да е си го зема данокот тоа. Битно супер ти стои светла, не менувај во многу потемна. :lol:
    Мене вака ептен ми одговара, плус не морам често да се средувам зашто природно изгледа и кога се појавува голем израсток (прамени правам па се прелева со природната), па може да пројде со боење 2-3 пати годишно. Е кога ќе се појават белите, ќе му ја мислам што ќе правам. :D