Идеална руса фарба

Дискусија во 'Коса' започната од Trendafilka, 28 декември 2009.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.540
    Допаѓања:
    172.869
    Не знам дали памтиш, ама пред години стоеше. :) Затоа ме чуди што сега нема. До негде 2015та се фарбав црна и точно знам дека во црните фарби беше 6% хидроген. Ја извадив црната продолжив светли нијанси до плава. Оние најбелите нијанси на русо содржеа 12% хидроген во пакувањето. Откако го имав инцидентот кога ми се скинаа прамени проверив дека хидрогенот беше 12%. После знам и читав на интернет дека што поруса е фарбата толку е хидрогенот во неа е појак. Во меѓувреме со години неколку пати годишно праев балајаж на фризер и сега кога почнав пак сама да се фарбам, приметувам дека во фарбите не стои веќе % на хидрогенот па и јас го фрлам тој и си земам 6% од страв дека во светливе е сигурно повисок.

Лореал професионалните ги нема по дрогерии, па имав земено дрогериска ама ми се допадна. Би сакала и професионална да пробам.
    Гарниер ја избегнувам само поради фактот што е 40мл. Да ме фарба некој друг веројатно една фарба ќе ми е доволна, ама сама се фарбам и немам осет колку шлакам па користам целосно две иако ниту нешто долга ниту густа коса имам. :tmi:

Плава е ем тешка ем досадна за одржување. Да немам толку многу бели влакна сигурно некоја чоколадна нијанса ќе имав.

Кога сум тука, што бројче олаплекс да земам нешто за хидратација и што помага да не се пресуши косата?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.363
    Допаѓања:
    105.425

Аура фарбите со сигурност на хидрогенот пишува кој % се
    Јас плава земав од нив март месец ама воопшто не бев задоволна.

Јас бели влакна немам, затоа и си викам дал да ја затемнам , зошто бланш веќе нема шанса да ставам, ама ако продолжам со 12кава може да почне и да се кине косава.

Од олаплекс јас ја имам 3ката терапијата по првото шампонирање се нанесува стои 20 мин се измива па пак се продолжува со шампон.

6ката е исто супер пред сушење се нанесува,за расчешлување помага како крема е

3. mermaid8989

mermaid8989 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2019
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    29
    Сакам да прашам доколку знае некој да ми одговори..

Се фарбам неколку месеци со 12% хидроген. Доколку продолжам со 9ка , дали ќе имам проблем?

4. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.363
    Допаѓања:
    105.425

Ќе ти излегува различно нијансата ако смениш, ќе ти излегува потемно. Барем кај мене е така.

Јас вчера бев на фризер на шишање, фризеркава ми ја пофали косата и нијансата, дека е супер дека не е оштетена како со бланш на пр. што ми беше. Ми рече дека е ок 12ка што ставам баш и јас ја прашував да не е мн јак хидрогенот

5. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.363
    Допаѓања:
    105.425
    Мислење за фарбите Infinity?

Screenshot_20240811_180502_Instagram.jpg

6. mermaid8989

mermaid8989 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2019
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    29
    Искуство со овие две фарби

7. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    4.585
    Дали некој се има фарбано со оваа сајос бројка? pol_pl_Syoss-Permanent-Coloration-Farba-do-Wlosow-9-53-Srebrzysty-Roz-x2-10713_1.jpg
    Јас ја бирав по бојата на сликата а отпосле видов дека пишува silver blush ili srebreno ruzicasta. Несакам розова да ми излезе ниту со розов сјај. На сликава нема воопшто розова нијанса чудно ми е.

8. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
    Решив да ја испробам Subrina butter 1030, еве го резултатот

20240916_130909.jpg

На littlehiawatha и koritsaki им се допаѓа ова.
  9. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    11.458
    Од кој хидроген купуваш и од каде?
    Одлучив да ја купам оваа 1517, ама незнам дали со Кеуне иде и хидроген или накнадно се купува. Ќе земам 6% затоа што ми многу тенка и слаба косата.

10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.363
    Допаѓања:
    105.425

Од ДМ исто Кене хидроген и фарба, хидрогенот иде посебно , јас исто имам слаба коса и 12ка користев зошто имам темна основа со 9ка не се осветлуваше како што треба. И мислам дека е напоменато во инструкциите на фарбава дека за плавите нијанси само 9ка и 12ка можеш да користиш.

11. simonce97

simonce97 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    63
    За побелена коса од старост, која фарба ја препорачувате? За руса коса секако, прашувам за мајка. Досега кориси Палете Ц10, ама првите две миења на сиво удара, ептен лошо изгледа, додава години.
    Да не биде како Хелен Мирен првата слика, туку втората, поблага варијанта на руса.
    helenmirren-1.jpg helen-mirren-2023-450x600.jpg

12. Iamkiksx

Iamkiksx Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки имав црна коса која со витамин ц и 300 глупости ја осветлив и стана како кафено црвена некоја нијанса,е сега пред некоја недела бев да ми ја осветлат на фризер,ми осветли ама не колку што сакав јас
    Сега ме интересира дали можи на мојата нијанса да се стави нешто за да изгледа поубаво и посветло мислам на некоја фарба или тонер што и да е ама да можам самата да го изведам тоа во домашни услови
    Извинете за долгиот пост.

Прикачени фајлови:

13. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.363
    Допаѓања:
    105.425

Пробај со Keune 1517 и 12ка хидроген, ама како расте косата и ставаш само на коренот ќе ти фаќа бакарна боја (бакарна-портокалова)

14. UnordinaryOne

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
    Зарем е можно со 12 хидроген да биде портокалово? :( Баш ми е време за фарбање и сакав да најдам нијанса без бланш, ама преку глава ми е од портокаловите нијанси на корен со обична фарба што се добиваат...доколку најдеш решение или квалитетна фарба/ бланш сподели те молам :)

На SummerGirl и koritsaki им се допаѓа ова.
  15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.363
    Допаѓања:
    105.425

Кене 1517 со 12% хидроген убаво излегуваше, ама по 14 дена коренот портокалов. И како расте косата го фарбам портокаловото и по некоја недела пак паѓа. Тоа е со фарбите, сите паѓаат по некое време, ако имаш црвен пигмент.
    За бланш , јас едно време ставав од Schwarzkopf Blondor во вид на крема и бев мн задоволна, имам слика поназад како испаѓаше. Ама јас на фризер одам кога се работи за бланш, не експериментирам.

На UnordinaryOne му/ѝ се допаѓа ова.
  16. UnordinaryOne

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
    Јас го користам повремено бланшот на Биокап, во вид на крема е и заедно со хидроген во пакувањето доаѓа. Само со тој се осмелувам да експериментираам во домашни услови :)

17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.363
    Допаѓања:
    105.425

Мене ми е страв за косата позади зошто не можам сама да се исфарбам тој дел , особено ете за бланш коса се работи, бидејќи не смее нели да се допре белиот дел стрикно коренот.

18. UnordinaryOne

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
    На Биокап бланшот има специјална четкичка за нанесување, иако користам и обична четка..сепак излегува некоја baby плава боја, ама важно не е портокалова...за посветло плава само фризер :)
    Screenshot_20241019_120259_Chrome.jpg

19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.096
    Допаѓања:
    40.286
    Со 12ка хидроген е попортокалова отколку со 9
    Не си горете и кожа и коса со 12

20. lilsomeone

lilsomeone Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2021
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    36
    Дали некој знае каде би можела да го најдам бланшот на schwarzkopf blondeme??..пребарував по интернет страници,но бланшот го нема никаде