Грешка имаш направено, секако за црна или кафена коса за да добиеш плава, треба бланш обавезно. Па над тоа се става прелив. Јас би ѕи рекла да одиш на фризер да шишаш се што е оштетено. А за бојата немој да ставаш ash ладни нијанси зошто уште позелено ќе ти испаѓа, земи некоја плава нијанса што има топол пигмент во неа, златна жолта и офарбај се. Но да знаеш ако имаш црвен пигмент кога ќе се фарбаш секој месец после без бланш ќе ти испаѓа бакарна или портокалова
Nz , no pretpostavuvam sigurno imam crven pigment stom mi e temna kosata ..iako I Koa staviv samo hydrogen nemav crven ni bakaren sjaj , nesto kostenliva fatigue no pak so nekoj sivkasto zelen sjaj, moze hidrogenot bese mnogu jak 12 staviv , ama otkako staviv farbata I kosata mi stana sivo zelena Ke probam za nedela dve da sevisfarbam pak , ke gleam da ne e ash Fall za sovetot
Da, prvo staviv samo hydrogen 12 % I go cuvav sigurno 2h, I stana nesto kostenliva no pak image sivo zelen sjaj..I si vikam use malku da ja osvetlam I staviv farba I mi stana sivo zelena cela kosa..pa staviv pak istata farba I samo dobiv ustevpointezivna sivo zelena boja I mnogu ja ostetiv kosata I od togas sekoj den ja mijam kosata I sea nekako na zeleno povekje e..predtoa bese sivo zelena, sea mi e zeleno -siva..ne stanuva Zolta ni crvena , sea strav mi e da izmijam kosata da ne stanam skoz zelena Da mu se snevidi , ne steam da se isfbarbam zs MN ja ostetiv a ide nova godina , nz sto da pravam..kaj ke idam so takva kosa ...zedov denes silver sampon violetov , si vikam aj i siva poubavo od ova ama nisto ne mi fati, nema razlika .. I nisto me razdeni na yt, gledajki prelivi kako pravat, so malku farba, malku hydrogen. I sampon i planiram denes crna farba da kupam I da pravam preliv, pa sto bide toa
Само хидроген не се става на коса. Хидрогенот мора да се измеша со нешто дали со фарба, дали со бланш. Ништо, сега за да се изгуби зеленото само фарба еве можеш костенлива не мора црна, но мора да има внатре црвен пигмент да се покрие зеленото. На пример garnier color sensation 4,15 , ѕирни слики да видиш каква е. Истата нијанса и од Garnier color naturals може да ја земеш. Ако баш сакаш црна, гледај да не е црна тегет, значи баш црна 1-0 или 1 да вика.
Kupuv vakva ko na slikata I sea planiram da se farbam pa ke vidam kakva ke stane..inaku vakva mi e sea kosata samo u zivo uste po na zeleno
А оти толку темно да ставиш, штом веќе си ја осветлила коста толку многу? Стави некоја 7 нијанса. Дарк блонд. А дали секаде ти е вака рамномерно светла? Ако да, имаше нешто да ставиш ќечап на глава за да се неутрализира зеленото. Гуглај. И оди на фризер ќе те средат. Шо сама се плескаш и уште повеќе ќе ја упропастиш косата. Така ќе ти ишишаат што е оштетено, ќе ти стават некој прелив или фарба и ќе се среди.