Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Идеална руса фарба

Дискусија во 'Коса' започната од Trendafilka, 28 декември 2009.

1. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Девојки шо ке се деси ако во фарбата турам едно лажиче бланш?? Во Темно Плава фарба... Моментално косата ми е лешник боја на кај портокалово... Со бланшот да не испаднам многу бела м ?? Шо велите ???

2. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Многу бела? Не. Може по на портокалово да ти однесе бланшот.
    И сами мајстори не се правете (од сопствено искуство). Неколку стотки во џебот и на фризер.

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.677
    Допаѓања:
    106.833

Неможеш да ја постигнеш одма посакуваната боја , треба неколку пати да се исфарбаш. Земи ја најсветлата боја и офарбај се , но заради пигментот излегува портокалова косата ( ако ја фарбаш прв пат )
    Јас ја исфарбав едно 10 пати и сега сум плава. Јас би ти препорачала Сајос Lighteners бидејки има и едно пакетче бланш внатре.

4. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Јас :)
    Си ја имам сега после 3 фарбања совршената кремаста плава боја :)
    Првиот пат се фарбав сама дома со Сајос, најсветлата, и ми испадна жолта, портокалова, абе плачев цела вечер.
    Утре сабајлето одма на фризер, ме фарбаше тој пак, употреби кремови за оплавување, и ок, испадна по ок, не толку портокалово, жолто ич немаше.
    Третиот пат кај една пријателка на мајка ми во салон, ме фарбаше таа, пред две недели, и ми стави сивкаста нијанса малку, и портокаловото 80 проценти испадна, и имам добра крем боја, т.е плава.
    Уште не е плаво плаво како што сакам, но четвртиот пат ќе биде совршено, мада и сега е многу убава бојата.

Совет: Оди на фризер, немој сама, ќе се изгориш!

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Дали некој се има фарбано брзо со keune 1517? Јас ја користам веке 2 години и бев презадоволна, последниве 2 пати ми испага многу жолто најверојатно имаат сменето нешто во составот. Мои две другарки исто така имаат приметено дека ја имаат нешто сменето,ако некој приметил нека сподели да знам :)

6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.452
    Допаѓања:
    38.503
    ^Јас се фарбав пред пола месец и... катастрофа. А толку се надевав и реков нема да ја сменам појќе за поефтини. Според мене, дефинитивно е сменато нешто, како прво не ми фати толку пепеласто како пред неколку години ко се фарбав, а и по една недела си падна и сега пак сум жолта. Стварно не знам наредно со која да се исфарбам. :worried:

7. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Јас денес си добив нова, прекрасна златеста нијанса онака баш, нормално поплава златеста, стварно е прекрасна. Фала богу ни жолта, ни портокалова, а ни бела не ми е. Скраја да е!

8. kiki4kablondy

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Од која фарба?

9. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Не ја пишав фарбата зошто не ми излезе мене како на кутијата ич зошто не бев многу светло плава фарбана туку онака средина ни светла ни темна и ми дојде златеста, следен пат на оваа основа да се офарбам пак со оваа фарба, ќе ми дојде како на кутијава :) ја препорачувам само за оние со не толку светла плава основа, како што имав овојпат јас. Следен пат ќе користам на Сајос или една што ми се допадна на Интенс жената на кутијата имаше баш златеста нијанса.

10. doll

doll Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    115
    пакетче бланшшш??? :o па јас одма ќе ја купам, зошто се зезнав гадно последниов пат. сакав да одам на фризер за потемно поприродно плаво, многу разлика меѓу коренот и надоле косата :worried: ама, ставав чоколадо боја праменчиња. немаше којзнае каков ефект и сега пак сакам да ставам бланш на коренот, ама ако има во бојата...уште поубаво ! :) а колкаво е пакетчето ? и дали се нанесува во бојата или...??

11. andrijana-pandora

andrijana-pandora Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    А јас ја купив истава боја, но не ја ставив се уште не знам што да правам. Бидејќи претходно бев бела скрос, сега сакам да се потемнам па купив 15 17, ме збунивте :?: , не сакам жолта да излезам или портокалова никако, сакам да добијам бебешко руса боја. Што мислите вие? Поздрав :)

12. kiki4kablondy

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Јас ја имав дома фарбата 1517 од пред еден месец и вчера се исфарбав, обично ми фака сивкаста па после 1 недела ми доага онака убава бело плава боја,а вчера ми фати исто само што порано не ми се приметуваше коренот што ми бил фарбан а сеа ми се приметува,значи коренот ми е пожолткаст ама не е страшно, ке видам колку долго ке ми трае бојата. А мислам да пробаш да се исфарбаш не е голема разликата, исто така имам и многу сјај на косата од фарбата ;)

13. andrijana-pandora

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Секако ќе ја пробам, бидејќи ја купив, морам ххахах:) Зашто не сакам веќе да сум бела :( Фала ти многу на споделеното искуство, ќе ви пишам што излегло на крај :)

14. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178

како ја побеле косата? Јас имам многу жолт корен и сакам да го побелам, светол ми е само на лето :( Ај кажете дали сте се офарбале со Аура многу ми ја фалеја 11а, јас ја имам пробано 11s и задоволна бев, но би сакала да слушнам и за 11а. А и секако за др фарби што излегуваат сивкасто, а не жолто како Палете :@

15. andrijana-pandora

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2

Јас сум практично 10 години русокоса т.е бела, мојата природна нијанса беше бебешко руса, но ете пуста мода ја утнав. Цели 10 години се фарбав со Палете Е20 ама во фрбата доставав и малку блаш плус. По неколку месечни фарбања ја добив белата боја. Но, сега некако ја изменија фарбата многу жолта ми испадна како лимон, не е убава. И ми изгоре многу косата почна на 2 дела самата да се кине ;( (а каква убава долга коса имав :@ ) Па затоа сега се решив да се вратам на старата приближно природна боја, но овој пат со Кеуне. Немам искуство со други фарби освен со Палете Е20. Драга те советувам да си земеш ако сакаш да бидеш бела Палете 11 или 10 види која е побела оти имам една колешка од факс, ја става таа боја и е прексрасна нема нити жолто нити портокалово чисто кристално бела боја. Ако ме послушаш од искуство одбегнувај го бланшот! :)

16. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Имам наназад ставено слика со 11А, убава беше на почетокот, преубава, но очигледно е дека овие графитни нијанси многу брзо паѓаат. Пробај ја за да не ти остане мерак, но подобра е 11Ѕ, потрајна е. :!:

17. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    Касно видоф :D Земав 11а и згрешив. Ми ја осветли косата за некоја нијанса, но 11S е каде, каде подобра, а и + по сива излегува...Мерлин некоја друга фарба освен оваа што излегува вака, но е потрајна знаеш? Или било која друга од вас феминки? Више пукнав за сивкаста нијанса и жолтиов корен :(

18. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    A ги има некој пробано новите бои на Гарниер што ги рекламираат без портокалов отсјај? [​IMG]

19. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    и јас со истото прашање.. И дали некоја плавуша ги има пробано најновите 2 нијанси на Експлицит Аура за плавуши, но не forever blonde, туку најновите две нијанси ?

20. MorticiaAddams

MorticiaAddams Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    139
    Најдобра фарба што досега сум ја користела: [​IMG]