Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Идеална руса фарба

Дискусија во 'Коса' започната од Trendafilka, 28 декември 2009.

1. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Знам дека се јаки фарбиве, ама морав за прв пат да ставам, мислеки да ми фати убава боичка. И сега многу ми е непријатно, неможам да ја врзам косата оти се познава горе жолто, а на слики со фотоапарат излегувам портокалова. Фала за советот за шампонот, ке го земам, се надевам дека ке ми помогне :*

2. MaAaCiIi

MaAaCiIi Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво феминки ми треба совет од вас..Имам светло кафеава коса но ја фарбам црвено..Сега сакам да бидам плава па што би ми препорачале која фарба да ја користам..сакам нешто како оваа боја :)

Прикачени фајлови:

3. Angela-Ena

Angela-Ena Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    и јас сакам да сум плава, не ми е фарбана до сеа косата. природно смегѓа сум. од колку фарнања во домашни услови кје ми се избели? Ве молам совети околу тоа

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.668
    Допаѓања:
    106.782

јас ја фарбав косата во домашни услови и ми требаа 12 фарбања за да ја постигнам саканата боја. :D
    еве со оваа фарба се фарбав цело време.Треба да си само упорна :) Ако нејќеш да се мачиш па втора опција ти е фризер :)

5. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Во никој случај немој да се водиш според тоа како ти излегува косата на слики. Зависи и од блиц, светло, ентериер...
    Ако ти се допаѓа бојата што ја гледаш во огледало, на сликите на дневна светлина косата многу повеќе ќе личи на тоа што тебе ти се допаѓа.

Инаку со често фарбање на косата, одговара и засилен третман за нега на косата. Ако забележиш чешање, печење и црвенило после фарбањето, забави го процесот. 2 недели е мал период за стабилизирање на скалпот и влакното.
    Тежок е патот до совршена руса боја. Одеднаш не можеш, само трпение.

На sunfemina му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    23
    Kade moze da se kupi ovaa farba?

7. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Инаку со често фарбање на косата, одговара и засилен третман за нега на косата. Ако забележиш чешање, печење и црвенило после фарбањето, забави го процесот. 2 недели е мал период за стабилизирање на скалпот и влакното.
    Тежок е патот до совршена руса боја. Одеднаш не можеш, само трпение.[/quote]

Знам дека е многу мал период. Сеуште не сум се фарбала, а со текот на миењето на косата бојата малку ми се измени, на подобро мислам. А немам никакво чешање и печење, само главата ми е целата корузи, а инаку ја негувам косата . Сепак благодарам на советот :*

8. Melaniiii

Melaniiii Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    20
    koritsaki колку си задоволна од фарбава. Јас ја фарбам мојава коса само на коренот со Garnier 111 па сакам да пробам со оваа. Дали е убава ?

9. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Еве јас ќе го споделам моето искуство со вас : пред година ипол бев плава - накај бело,потоа се офарбав црвена,па црна и сеа сум повторна плава со само едно шатирање и со фарбата на гарниер број 111.Бојата е одлична.
    П.С.јас се фарбам на 2,5 недели.

10. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Ја префарбуваш целата коса на 2 и пол недели?

11. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Да,да и немам никакоб проблем,ги користам шампоните,капките за коса на Авон,и серум за плава коса на Оriflame.Косата не ми е изгорена и покрај честото фарбање.

12. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    23
    Koja garnier farba Nutrisse ili Sensation ?

13. Blue.Ivy

Blue.Ivy Активен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    18
    Девојки, јас досега се фарбав со еволушн 11 11 меѓутоа последново фарбање во корените ми излезе многу сиво, како на некоја баба :( и си реков да ја сменам фарбата па купив Beauty- Pearl Blonde М20 за нареден пат. Ги читав вашите мислења ама не сретнав мислење за оваа фарба. Би ве замолила ако некој има искуство со неа да го сподели, да знам дали да ја ставам баш пред нова година, или да не експериментирам многу :)

14. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479

Прикачени фајлови:

• t4_2596279.jpg
      t4_2596279.jpg
      Големина на фајлот:
      20,6 KB
      Прегледи:
      303
  15. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Не експериментирај :) Ужасно ја суши косата, а бојата излегува како модра :D Мој совет, твоја одлука *смајлиштокревараменици* :D

Последно се фарбав со Субрина шарм, мајка ми ја бендисала и чула позитивни коменатри, па ај да ми „помогне“ :D Иииии...оценка :?: 8/10. Не е лоша, не ми ја исуши косата, ама во однос на бојата, нема некоја трајност или вау ефект. Добро сега, мене ми е потребно само покривање на коренот, па и не ја исфарбав целата, така да, имам уште пола, ќе помине. Додуша и арно си почнав со Аурата, ја затерав подолго време, и за неа си имам само 10+, така да ниедна драстична разлика нема да ми ја промени бојата што ја иамм сега :)
    Значи, вечен маченик, дегустатор и што ти не на трајни бои за ПЛАВА коса, Гарниер и Форевер Блонд на Аура, се друго е гола вода :D

На Blue.Ivy и Marilyn-Monroe им се допаѓа ова.
  16. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Исто јас давам 10+ за Аура форевер блонд,подобра фарба досега немам користено.Дава преубава боја,мене од ептен темна со едно нанесување на Аура 11б ми стана блонд.Прекрасна фарба и не е скапа,а и количински не е мала,за разлика од Палете,каде две фарби не ми стигаа за мојата ретка коса.

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SuNsHiNe989

SuNsHiNe989 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    201
    Моментално сум со коса која е светло смеѓа е сакам да прашам бидеќи сакам да станам руса и сум на добар пат фарбаќи се со руса фарба ама сакам да го забрзам процесот што велите да ја поминам со бланш ама незнам со колку постотен хидроген па со фарба 111 на Гарниер што велите, совет???

18. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216

da najdobra spored mene e garnier,mozes da ja stavis a stom si smega ne ti ni treba blans da ja goris kosata,samo farba stavi ke ti fati,mnogu ubavo faka!

На SuNsHiNe989 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    А женска да ставиш од аурата форевер блонд,нема да направиш утка верувај ме. :)

На SuNsHiNe989 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    јас вчера ја земав фарбата од Aура ама оние во туба што се што треба хидроген посебно да се купи и резултат никаков сеа да помине недела дена ќе се префарбам темно сива ми излезе :lol: