Форумџика на годината

Идеална руса фарба

Дискусија во 'Коса' започната од Trendafilka, 28 декември 2009.

1. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Ауу,мене експлицит ми ја направи жолта како лимон,ни мојава коса не ја прима,секоја е различна сепак

2. aleksandra984

aleksandra984 Нов член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    2
    gi citav komentarite na forumot i mozam da vi kazam deka za da se bide plavusa e najtesko vo domasni uslovi zatoa sto imam premeteno na poveke plavusi kosite im se suvi rascvetani i izgledaat neneguvani so mi e zborot za da se bidi plava nemoze da se dostigne so farbanje vo domasni uslovi i so palette i garnier dokazeno e deka garnier najmnogu ja pravi kosata suva a palete so mislime nie deka e linija na svarckop nema vrska , podobro na 2 meseci da go farbate korenot so kvalitetna farba otkolku so ovie so gi citav dosega .

3. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Александра,јас пробав се,буквално се,одев и на фризер,и ставав и поскапи фарби,ама мојата коса едноставно несакаше да добие ни боја ни било што,А откако се фарбам со гарниер напротив,не ми е сува туку баш мрсна,и воопшто не ми се испукани врвовите,таа содржи маслиново масло што не дава косата да се направи како слама.Дури и на два три месеци ја скратувам колку да ја освежам.Ама користам маски,силиконски капки.Не помнам некогаш да сум имала искршени врвови.Здрава ми е ,Е сега се знае дека секоја коса е различна,и секоја бара посебна нега!А плавата бара екстра нега.Ако знаеш како нема да ти биде косата лом!

4. sana85

sana85 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0

пробај со еволушан 11/21 или кене ама и јас го имам истиот проблем и нена спас али еволушанот е добар

5. sana85

sana85 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    и усте несто користи 9% хидроген и корените фарбај ги на 20 дена али само корените никако надолу косата нема да ти се оштети,многу битно е да не ја менувас фарбата и на еднофарбање користи пола фарба не цела за да застедис малце :lol:

6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    Значи пак испробување на милион фарби и донекаде бојата се погоди, не е жолта, оди малку накај светло беж. Фарбата е Palette C10 , само што ми ја направи косата ужасно сува! Значи после миењето ставам шампон за сува и оштетена коса, маска, додека ја сушам - масло од кокос и крема за сува и оштетена коса за да заличи на нешто! :Down:

Дефинитивно е тешко да си плавуша! :(

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. shiningstar

shiningstar Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    308
    Lady Still 11 светло руса-пепеласта, многу убава боја излага и не се одмива брзо. Имам пробано и со еволушн ама искрено не ми се свиѓа. Точно е дека кене најубава боја вади ама вистина ја оштетува многу косата и ја прави посува. Гарниер, Палете тоа ништо не сум задоволна, само две недели максимум ти е убава бојата после е како морков. Иначе користете си маска за фарбана коса што и дава многу убав сјај на бојата и не дозволува да се одмива толку брзо. Јас користам Нивеа со црвено капаче, ем за сјај и плус како регенератор, порано имав мака со чешлање, дека долка коса имам и плус фарбана ама сега е супер. :)

8. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    абе нема која жена во животот а да не се фарбала плава :) хахах и јас да не сум ништо помалку на 15 години се офарбав прво ставив 2 фарби од гарниер ми испадна ептен на портокалово, по втор пат ставив 3 фарби ама не памтам што бројче беа и ми испадна нешто на златна нијанса имав долга коса ама почна да ми се оретчува многу и плус тоа ми рекоа ако сакам повеке на плаво да одам на фризер и да ми стави бланш не знаев што да правам па ја ошишав на пола косата ;( оф леле сега да ја имав таа коса и пошто мн ми се оретчи косата повеќе не ја ни исфарбав продолжив да ја чувам мојата коса и сега имам уште малку плаво и ја чувам косата за догодина за матурантка да има некоја должина за фриз :) а иначе пред да се офарбам мн ја пеглав косата и тоа со пегла за алишта...ццц ее глупаво дете а природната коса ми е светло руса и на сонце ми станува плава.. и сега велам кој се изгорел од фарба,дува и на пегла за коса :rofl: ахахаха а сите ми велеа имаш мн убава коса немој да ја уништуаваш ама ајде де :D :D

9. blondini

blondini Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    10
    Идеална русокоса фарба

Јас сум русокоса ....заборавив од кога,да избројам години :D скоро 10 години...ух,ова и мене чудно ми дојде,хахаха!
    И сум пробувала се и сешто,меѓутоа дефинитивно најдобра боја која најубаво ми одговара,не викам дека и на останатите,е Палете,и за ништо не би ја сменила,имам многу долга коса,до половина,без шишки,рамна,и не е оштетена,значи со редовни минимални кратења ја одржувам и секако убава козметика,која често ја менувам.
    Бојата воопшто не е жолта,имам многу добра нијанса,а ја користат 100 Skandinavian Blond,најчесто,важно е да пишува дека осветлува од 4-6 нијанси,пробајте,нема да зажалите...
    А,да...и се фарбам на 3 недели само во коренот,и секаде е еднаква бојата!
    Епа,мои сродни души-плавуши,пробајте,топло ви препорачувам!
    Поздрав! :hai: :hai: :hai:

На KatarinaLehotska му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.346
    Идеална русокоса фарба

Honey,nemoj da ja menuvash ni bojata ni markata! Garnier se zakon,ja koristam veke 3 godini (od vkupno 7 kako plavusha) i navistina sum prezadovolna! Osven shto e kvalitetna i ne e skapa,ima sladok miris,ne iritira hehehe kako ostanatite farbi,na primer. Imam probano sekakvi,bukvalnno sekakvi farbi,od najpoznati marki do totalni anonimusi i mislam deka ovaa e najjaka. Plus i nijansata e zakon :P

На barbiegirl.24 и koritsaki им се допаѓа ова.
  11. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    1.346
    Идеална русокоса фарба

Baby,zavisi od tipot na kosata.Jas sum veke 7 godini plavusha , sum eksperimentirala so miloin boi i nijansi vo tekot na celata "blond-era" i seto toa vo domashni uslovi,i pak kosata ne mi e oshtetena. Plus toa,nikogash ne sum bila na frizer,sama se shisham,no i ja neguvam kosata so maski i regeneratori i silikonski kapki i shto ti ne :P Stay cool :P

12. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Идеална русокоса фарба

Каде ги има Стил боиве??

13. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Идеална русокоса фарба

Денеска се офарбав со Garnier Nutrisse 111 Sahara и презадоволна сум од бојата и од начинот на бојадисување со тубичето, баш ми се покажа практично. Инаку во самата смеса додадов и едно лажиче бадемово масло. Добив убава беби плава нијанса. Размислував за L'oreal Preference или L'oreal Excelence варијанта, ама мислам дека Garnier Nutrisse е правиот избор за мене.

14. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Идеална русокоса фарба

Плавуша сум 2 и пол месеци, природна ми беше смеѓа-темно плава... Всушност прво фарбање во животов ми беше :) Првото фарбање го направив со бланширани прамени, па врз тоа Гарниер 111. Бев задоволна првата недела. :emo: Почна да паѓа и одвај чекав нареден месец да дојде за да не ја мачам многу косата. Наредното фарбање ми се свиѓаше само првите два дена, после почна да паѓа бојата по цела должина и имам жолтила во коренот а портокалови влакна по должината... :sweat:
    Мислам да ја сменам фарбава, помагајте... Сакам да ми е побела нијансава, ама не сакам да ја бланширам целата коса за да добијам таква боја за да не ја оштетам многу... Некој предлог...??? :?:

15. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Идеална русокоса фарба

многу ми се допаѓа бебешко плавата нијанса, но не знам дали ќе ја добијам правата нијанса бидејќи имам темно кафеава боја :?: , инаку сум била и црна и црвена па сега сакам да пробам и со бебешко плава како ќе ми стои. а оваа Garnier Nutrisse 111 прв пат гледам во вакво пакување имам видено во други пакувања

16. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Идеална русокоса фарба

Разликата помеѓу обичната Garnier и Garnier Nutrisse е тоа што вторава покрива бели влакна а обичната не, Нутрисот е дупло поскапа и ја има само во големите маркети.

17. bonbonka17

bonbonka17 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    8
    Идеална русокоса фарба

plavusha sum 1 god.. edvaj ja dobiv bojata.. kosata mi e lom zasho iam problem vo dobivanjeto svetli nijansi zasho iam crven pigment :worried:
    se iam blanshirano 5 pati cela kosa :worried: lol znam..
    najchesto sum se farbala so keune i palette i se mn dobri .. ali sakam da dobijam bela nijansa ali mi e strav da ne se unishtam.. aj pomosh kazete koja farba?? ama od iskustvo... :D

[mod-kirilica:2wcifnaq][/mod-kirilica:2wcifnaq]

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.691
    Допаѓања:
    202.286
    Идеална русокоса фарба

Требало прво тој црвен пигмент да се неутрализира за да ја добиеш посакуваната боја. Тоа сите фризери би требало да го знаат ;) па и тој кај што одиш ти.

19. bellaSk

bellaSk Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    46
    Идеална русокоса фарба

Добра плава боја, која е дури накај бела сифкаста е Игора 11/1 (ова од искуство :D )

20. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Идеална русокоса фарба

ај ако сакаш прати ми сличе ако најдеш на нет како изгледа фарбава... фала ти :bow: