Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Идеална руса фарба

Дискусија во 'Коса' започната од Trendafilka, 28 декември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.670
    Допаѓања:
    106.787
    Како до ваква боја на коса???

Епа не ни каа каква боја на коса имаш? Ако имаш темна боја тогаш ќе ти треба бланш. Објасни подетално

2. ChristinaBush

ChristinaBush Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    епа вака природно сум смеѓа..ама фарбана сум нешто као мед боја

3. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Некоја да не имала искуство со Субрина Professional фарбите за коса? Сакам бисерно плава боја, имаат убави нијанси, ама како се во однос на оштетување на косата, трае ли бојата, да не испаѓа одма по првото миење :?: И 100мл се или ме излажале? И со колку постотен хидроген ги мешате овие? :)
    Се враќам во чисто плавуши :D , само сакам да сменам марка :D

4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.355
    Допаѓања:
    17.961
    девојки а оваа боја во која плава боја спаѓа? :wasntme: не сум многу искусна во боиве, па затоа прашувам :)
    Еве ја мојата природна боја -

Ама сега сум фарбана црна - и решив веќе не се фарбам, а ако се решам некогаш дали би ми стоела плава боја, мене многу ми се свиѓа бојата на сликата прва што ја поставив :inlove:

Прикачени фајлови:

5. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Леле мила, јас со таква природна боја на коса никогаш не би се фарбала темна. Јас ја оштетив немаш поима колку за да станам плава. :lol: Ти и да се офарбаш посветла плава нема да мораш често како мене зашто и да подникне нема да се познава многу.... мене дека темна кафена накај црна ми е. И сега еве се офарбав слична на мојата и не ја фарбам веќе, партал ја направив, слама. :lol:

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Јас на времето се фарбав со оваа фарба :) и имам позитивни искуства.Ја сменив од причина што по парфимериите ми рекоа дека не ја дистрибуираат,туку само кај физери.
    Долго време ја користев,неколку пати ја сменија амбалажата,а бројчето го заборавив :D ,но беше најсветло пепеласто плаво и баш таква нијанса добивав со 9% хидроген.Во однос на трајноста е тука некаде со Еволушн,со таа предност што помалку ја оштетува косата.

Баш ме интересира каде ја најде. :)

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    ^^^Кај фризер :D Го начекав дистрибутерот додека се стрижев,и баш пријатно се изненадив зошто имав читано и слушано позитивни критики за фарбава :D И се договоривме со фризерката да ми чува две-три пакувања ама не се сеќавам што бројче беа, знам на нив пишуваше бисерно плава нешто така :?: :) Треба да се фарбам наредната недела, па ќе пишам што ќе испадне на мене :D Фала на одговорот :)

На renata77 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.670
    Допаѓања:
    106.787

Veki4ka плава ли сакаш да станеш :) јас како што те имам гледано на слики , црната многу убаво ти стои поготово зашто имаш зеленкасти очи мислам дека не грешам :?: а црна коса на зелени очи прави убав контраст :inlove: сега освен ако сакаш некоја промена незнам :D ама плава ќе ти биде ептен голема промена :D

9. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091

Изводливо е од црвенокоса до смеѓа/ светло руса коса ? Можно е ? :?:

10. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Изводливо е но ќе ти треба повеќе труд и време. Најубаво е да направиш нијанси на смеѓа ( на фризер најдобро) и можеш да си купиш од синиот шампон што го вади портокаловиот сјај од косата. Потешко е да се извади црвената боја и затоа ти препорачувам шатирање, а не фарбање дома :)

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.670
    Допаѓања:
    106.787

Јас одвај се отарасив од црвената боја а црна се фарбав. Цела година и повеќе ми беше шарена косата некаде црна некаде црвена , и колку и да се фарбав ништо не се менуваше . Пред еден месец конечно се скратив ептен кратко заради црвената боја :@ и конечно веќе не сум шарена во косата. Остани си подобро црвенокоса зашто после тешко од неа да се отарасиш

12. macence...k

macence...k Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Девојки, дали мислите дека фарбата Evolution 9,13 може да излезе со нијанса на жолто?
    Во каталогот ја видов дека е епрен убаво темно руса боја и ја купив до дома видов дека на неа пишува golden blonde, па сега се размислувам. Сакам темно руса боја но ова "golden" ме загрижува. Несакам да имам нијанса на жолто/златно.
    Ве молам за мислење...

13. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Јас користам Evolution 10NB, баш поради тоа што е темно руса и задоволна сум од неа, но сега зависи и од типот на влакно. Инаку ако не се лажам мислам дека 9,13 е посветла. А сега дали ќе ти излезе жолта, зависи од природната боја на коса и моменталната боја која ја имаш.

14. macence...k

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Моменталната боја ми е потемна, а корените посветли. Претходно ми беше црна, па ја шатирав, фарбав, и сега сакам конечно да ја изедначам. Затоа сакам да користам боја што ке ми биде баш каква што сакам.

15. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Најарно иди си на фризер и мирна глава. Вака ко што кажуваш тешко дека ќе ја изедначиш сама, можно е да добиеш жолтеникава на корените надолу сосем друга нијанса, вака на фризер ќе знаат на корените да стават сивкаста колку да го убие жолтилото и да ти ја изедначат па натаму сама ќе се фарбаш барем ќе немаш ризици :) поздравче па пиши како ќе испадне

16. macence...k

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    така ке биде најверојатно, ке одам на фризер, па со сака нека биде..
    Фала многу..поздравче

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    23
    Дали некој ги има пробано Loreal Prodigy 5 фарбите за коса?

18. biky

biky Нов член

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Плава коса

Имам плава коса и ја фарам скори 2 год.Но во последно време ми е жолта во коренот.И кога ќе ја исфарбам повторно по неколку миења фарбата паѓа и пак е жолта.Помоош???????

19. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Обиди се со Cycle Vital силвер шампонот да ја миеш повремено. Дискутирано е во темава за тоа повеќе пати. kosa/idealna-rusa-farba-t445/400.html?hilit=%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%BD#p1547564

20. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Бев во план да се фарбам но нешто се предомислив ама ете сега сум решена.

Имам коса некаде до под раменици, не ми е многу долга но густа ми е. Решив да земам две фарби плави, најсветла нијанса и да се исфарбам.
    Не сакам плава коса, туку сакам само неколку нијанси посветла од мојата боја на коса.

Мојата коса би дошла нешто како ова лево, а сакам како онаа десно. :D
    Вака нешто да ми излезе нијанса, може и малку потемна.

Ќе дојдам ли до таа нијанса со две плави фарби? Не сакам косата да има некој портокалов сјај, од тоа се плашам.
    Кои фарби да ги земам?

И не ми кажувајте да одам на фризер, бидејќи нема да одам, во тесно сум. :lol: