Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Идеална руса фарба

Дискусија во 'Коса' започната од Trendafilka, 28 декември 2009.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.476
    Допаѓања:
    172.256
    изфарбај ја со фарба на кене 1517 и предходно бланс со 6%хидрген стави на портокаловите делови нека постои 15 минути
    миј и фарбај ја цела коса со кенето стварно ја бива фарбата

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.671
    Допаѓања:
    106.789
    Еве сум јас , во фарбава ставив и малку црна боја мала капка што се вели и косава сега на малку места ми е портокалова , повеќе ми е сивкасто-плава. Барем малку се поправи. Бев катастрофа буквално жолто-портокалова боја дури и мм цело време ме зафркаваше :lol: незнам зашто не ми фаќаат биве демек професионални вакви такви 9 евра ја земав и ништо :swear: може ке се смеете ама нареден пат ќе си земам палете фарба , пред 2 год кога се фарбав плава најубаво од неа ми фаќаше :| или па на крај краева ќе ја одморам косава и во јули ќе одам во Мк на фризер па нека ми ја средат таму незнам друго што да кажам

а кажете ми од овие шампониве за плава коса силвер што се,како се употребуваат? се мислам да земам еден,што викате?

3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.796
    Јас ја користам таа на кене,досега најубава се има покажано,само многу ми прави првут.

4. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.671
    Допаѓања:
    106.789

Прееска го земав овој шампон , задоволна сум, ја измив косата сега не е многу портокалова косата иако има уште прамени , ќе се мијам двапати неделно со него за да исчезне и останатото жолтило :devil: нареден пат ќе се офарбам со палете , сега ќе ја одмарам малку косата ;)

5. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Ааааа, ти од црна плава ли стана? Како ли успеа, не ти се направи пепел косата? :o

6. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.671
    Допаѓања:
    106.789

Да , со бланш , инаку нема шанси црна да се осветли. :) Инаку еве ми ја косата каквам и е моментално

На fighter, Lovely93 и sunfemina им се допаѓа ова.
  7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.476
    Допаѓања:
    172.256
    абе после 1 недела земи си фарба на кене 1517 е пепеласто сива нема да згрешиш верувај таа е поголема тебе гледам кратка ти е косата и 2 пати ке се изфарбаш со неа
    Сега за да не си останеш без коса оти тоа изгореното допрва ке се приметува ставај масло од бадем,кокос,орев на косата и држи ја така колку можеш повеке ненормално добро ја освежува косата
    И јас се правев од црна плава едно време а сега со години се нијансирам и косата ми е до половина ептен малку ја кратам не ми гори баш ради :* маслава

8. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Срц ако стави од орев ќе ја потемни, поарно арганово или овие другите што ги наведе.
    А за кенето, нема утка дефинитивно. :* :)

9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.671
    Допаѓања:
    106.789
    Абе да ама јас кај што живеам нема Кене фарби ниту Еволушн :(
    Единствено ќе почекам нареден месец ќе дојдам во МК и директно на фризер ќе одам и малку да ми ја скратат косата и да ми ја стават бојата што ја сакам :) ем и ќе си купам од фарбиве да имам и дома подобро ќе биде и така да ја одморам еден месец косава ;)

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Здраво. Имам црна коса, но сакам да ја на исфарбам, и да добијам ваков ефект. Која фарба е најдобра, и дали треба нешто друго предходно да нанесам, за да ми фати на црната боја.. Благодарам однапред :)

Прикачени фајлови:

11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.671
    Допаѓања:
    106.789

нема да ти се осветли косата било која боја да ставиш , прво со бланш а потоа ќе ставиш таква боја

На fighter му/ѝ се допаѓа ова.
  12. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Само на фризер. И тоа може прво ќе и ја бланшираат па после светла ќе те офарбаат и со преливи може да се дојде до таа нијанса, мој совет сама не пипај, многу тешко се постигнува таа боја :) Мојата е слична, инаку е некоја 8ца нијанса медово плава, и кога одам на фризер ми прават прелив со фарба бр.5, излегува иста таква.

13. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Со оглед првично каква ти беше,сега ти е супер.
    Слушај,земи палете од зелените,и нанеси само на долните делови,кај што ти е потемна и портокало а.Ако сакаш завиткај ги и со фолија и малце фен да ги затоплиш. Одма ќе имаш резултати.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Ако ти е косата фарбана црна,ќе мо
    ра бланш прво.Иначе нема да ти фати.Најтешко се осветлува црна боја.

15. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Ви благодарам мноогу на ситее :* :*

16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.671
    Допаѓања:
    106.789

Денес ја земав оваа боја од Колестон 12/81 , ми кажа продавачката дека не постои друга фарба како оваа што ја осветлува бојата , мене и така ми е плава но на средина ми е портокалова и ми рече дека ги покрива портокаловите/жолтите делови на косата. Како и да е ке ја пробам другата недела па
    ќе пишам на темава :)

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    ^
    Те видов си постирала слика вчера и блонд ти стои, но повеќе на сликите од пред неколку години каде косата ти е погуста и пожива. Дали не си сликана добро но некако проретчена ми стоиш и ако ставиш ваква фарба не сум сигурна колку ќе стои добро на ретка коса. Може грешам, само мое мислење.

18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.671
    Допаѓања:
    106.789

Сега ми е многу скратена задниот дел е до уши скратен напред малку подолга нешто го боб фризура, а пред 2 год ми беше долга до рамена :( ама тоа е морав да се скратам повеќе зашто 2 пати ставав бланш и на врвовите изгорена ми беше :) уживај, на форум секој може да си каже свое мислење секако :)

19. cocoa28

cocoa28 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    91
    Каде ги има овие Колестон фарби? Јас ги немам сретнато...

20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.671
    Допаѓања:
    106.789

јас ја земав од Грција околу 7 евра е со хидроген заедно, по парфимериите ја има само, можеш да провериш во Мк во некоја парфимерија,мајка ми ми рече дека порано само со Колестон се фарбала и ги имало,за сега незнам баш провери.