изфарбај ја со фарба на кене 1517 и предходно бланс со 6%хидрген стави на портокаловите делови нека постои 15 минути миј и фарбај ја цела коса со кенето стварно ја бива фарбата
Еве сум јас , во фарбава ставив и малку црна боја мала капка што се вели и косава сега на малку места ми е портокалова , повеќе ми е сивкасто-плава. Барем малку се поправи. Бев катастрофа буквално жолто-портокалова боја дури и мм цело време ме зафркаваше незнам зашто не ми фаќаат биве демек професионални вакви такви 9 евра ја земав и ништо може ке се смеете ама нареден пат ќе си земам палете фарба , пред 2 год кога се фарбав плава најубаво од неа ми фаќаше или па на крај краева ќе ја одморам косава и во јули ќе одам во Мк на фризер па нека ми ја средат таму незнам друго што да кажам а кажете ми од овие шампониве за плава коса силвер што се,како се употребуваат? се мислам да земам еден,што викате?
Прееска го земав овој шампон , задоволна сум, ја измив косата сега не е многу портокалова косата иако има уште прамени , ќе се мијам двапати неделно со него за да исчезне и останатото жолтило нареден пат ќе се офарбам со палете , сега ќе ја одмарам малку косата
абе после 1 недела земи си фарба на кене 1517 е пепеласто сива нема да згрешиш верувај таа е поголема тебе гледам кратка ти е косата и 2 пати ке се изфарбаш со неа Сега за да не си останеш без коса оти тоа изгореното допрва ке се приметува ставај масло од бадем,кокос,орев на косата и држи ја така колку можеш повеке ненормално добро ја освежува косата И јас се правев од црна плава едно време а сега со години се нијансирам и косата ми е до половина ептен малку ја кратам не ми гори баш ради маслава
Срц ако стави од орев ќе ја потемни, поарно арганово или овие другите што ги наведе. А за кенето, нема утка дефинитивно.
Абе да ама јас кај што живеам нема Кене фарби ниту Еволушн Единствено ќе почекам нареден месец ќе дојдам во МК и директно на фризер ќе одам и малку да ми ја скратат косата и да ми ја стават бојата што ја сакам ем и ќе си купам од фарбиве да имам и дома подобро ќе биде и така да ја одморам еден месец косава
Здраво. Имам црна коса, но сакам да ја на исфарбам, и да добијам ваков ефект. Која фарба е најдобра, и дали треба нешто друго предходно да нанесам, за да ми фати на црната боја.. Благодарам однапред
Само на фризер. И тоа може прво ќе и ја бланшираат па после светла ќе те офарбаат и со преливи може да се дојде до таа нијанса, мој совет сама не пипај, многу тешко се постигнува таа боја Мојата е слична, инаку е некоја 8ца нијанса медово плава, и кога одам на фризер ми прават прелив со фарба бр.5, излегува иста таква.
Со оглед првично каква ти беше,сега ти е супер. Слушај,земи палете од зелените,и нанеси само на долните делови,кај што ти е потемна и портокало а.Ако сакаш завиткај ги и со фолија и малце фен да ги затоплиш. Одма ќе имаш резултати.
Ако ти е косата фарбана црна,ќе мо ра бланш прво.Иначе нема да ти фати.Најтешко се осветлува црна боја.
Денес ја земав оваа боја од Колестон 12/81 , ми кажа продавачката дека не постои друга фарба како оваа што ја осветлува бојата , мене и така ми е плава но на средина ми е портокалова и ми рече дека ги покрива портокаловите/жолтите делови на косата. Како и да е ке ја пробам другата недела па ќе пишам на темава
^ Те видов си постирала слика вчера и блонд ти стои, но повеќе на сликите од пред неколку години каде косата ти е погуста и пожива. Дали не си сликана добро но некако проретчена ми стоиш и ако ставиш ваква фарба не сум сигурна колку ќе стои добро на ретка коса. Може грешам, само мое мислење.
Сега ми е многу скратена задниот дел е до уши скратен напред малку подолга нешто го боб фризура, а пред 2 год ми беше долга до рамена ама тоа е морав да се скратам повеќе зашто 2 пати ставав бланш и на врвовите изгорена ми беше уживај, на форум секој може да си каже свое мислење секако
јас ја земав од Грција околу 7 евра е со хидроген заедно, по парфимериите ја има само, можеш да провериш во Мк во некоја парфимерија,мајка ми ми рече дека порано само со Колестон се фарбала и ги имало,за сега незнам баш провери.