Идеална руса фарба

Discussion in 'Коса' started by Trendafilka, Dec 28, 2009.

1. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Искуство со Evolution фарбите околу долготрајност и добивање на сааканате нијанса ?

2. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Јас сум презадоволна од фарбиве и веќе не ги менувам, бојата не бледее дури по 3 недели почнува да се познава коренот. Ја користам нијансата 11.11

3. BellaS

BellaS Популарен член

Мојата нијанса е оваа, ама јас едно 6-7 години сум плава... инаку нема врска тенот, и јас сум светла, зависи од јачината на косата, ако имаш цврсто влакно немај гајле ;)

Veki4kaa likes this.
  4. KourtneyK

KourtneyK Истакнат член

Ве молам за помош.... Косата ја шатирав пред 5 месеци затоа што имам такво влакно што многу ми се мрси, е сега сакам да се фарбам плава само незнам дали да почекам до декември да ми падне шатираното или врз него, инаку имам смеѓа коса и незнам дали ќе ми се фати и каква фарба да си купам :)

5. friendy

friendy Форумски идол

Moже, шатираното ќе се покрие, но само доколку се фарбаш кај фризер. Ќе ти ја погоди фарбата по самиот пигмент на косата и ако нешто не ти се допаѓа ќе корегира. Цените на фарбите кај нив се исти како и во малопродажба. :)

6. KourtneyK

KourtneyK Истакнат член

Вујна ми е фризерка :)

7. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Каква боја еова?
    Која фарба би ми ја препорачале-сега сум карамел

Attached Files:

8. koritsaki

Evolution 11.11 ; Keune 1517

Некоја од овие две фарби можеш да пробаш , земи хидроген 12% за да ти ја осветли повеќе , мислам дека со 2-3 фарбања ќе можеш да ја добиеш бојава. Ако ставиш 9% хидроген ќе ти испадне по на сиво :)

9. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

женски, сакам да се правам плава, моментално косата ми е полапридона пола фарбана, важно иста боја ми е целата, темно кафена.. Која фарба ми ја препорачувате? Порано ја користев кене 15/17 и бев презадоволна заради тоа што тогаш косата ми беше освеетлена и ја земав за да немам жолти нијанси...
    ме мачи исто што косата ми е пола пола.. си мислам нема да ми фати целата исто.. природното лесно ми осветлува ама фарбаново незнам, на фарбано кафено немам осветлувано досега...

10. koritsaki

Не пробувај ништо штом ти е пола фарбана пола не , на фарбаното нема да ти фати а на природното може да се осветли ама сепак ке се разликува па ќе бидеш шарена. Јас на твое место би отишла на фризер , барем тоа фарбаното некако да го извади , јас ќе ти препорачав да стсвиш од тоа колорб4 ама незнам како ќе излезе сега на делот кај што ти е фарбан и на остснатиот што не е :?: јас имав црна коса фарбана и со тоа колорб4 успешно ми излезе цела фарба па потоа ја осветлував со најсветли фарби , инаку јас бев задоволна од еволушн 11.11 ама некако почна на жолто да ми фаќа и јас сум во план да ја пробам на кене 1517. А за да не ти фаќа жолто 9ка ставаше или 12ка?

11. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Офф-топик. Коритсаки, тоа што почнува на жолто да мава со тек на време, е неизбежен дел кај секоја плавуша, бидејќи се измива нели сивиот прелив и останува осветлениот пигмент на влакното-жолт. Гледам не живееш во Македонија, па така тебе ќе ти биде верувам ова подостапно, а може и си запознаена со тоа: Лилав шампон. Шампонот е буквално лилав обоен и е наменет за оддржување на аш нијансата кај плавушите. Една другарка го порачува преку нејзината фризерка, овде не сум сретнала. Се надевам помогнав :)

12. koritsaki

MejkApGirl , знам , користам и лилав шампон ама некако кај коренот пак ми се двои жолто од фарбава на Еволушн. Сега оваа последнава што ја нанесов на Колестон 12/89 многу сум позадоволна па не се жалам ама еве би ја пробала и на Кене штом толку ја фалат :) инаку има лилав шампон во мк , има и во дм , има и во космо , јас баш сега кога бев во мк земав од космо на Еугене Перма околу 450 ден е ,а мислам дека има и на Лорвен :) кажи и на другаркати да знае во случај фризеркава поскапо да не и го продава :)

13. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

кенето ќе ти помогни, мене ми помогна, јас 9% хидроген ставав и немав жолти прамени,првите два пати цела коса ја фарбав и после само коренот и немав никаков проблем со жолтила :)

koritsaki likes this.
  14. koritsaki

Русокоси , јас си го најдов чарето :D гледам видеа на јутјуб како некои ставаат тонери на косата (зборувам за полутрајни фарби за коса во разни бои , лилјакова , розева , црвена , сина итн..) значи отидов го купив ова [​IMG] ќе ставам сосема мала количина заедно со регенератор или маска за коса , се става на сува и чиста коса , мене ми рече продавачката дека можам и само од бојава да ставам но не си играм зашто може дреч лилјакова да ми стане. И ќе го држам 15 мин и ќе се измијам. има вакви полутрајни фарби и на ибеј ама јас најдов за иста цена и во парфимерија :) ова е за да се изгуби жолтилото на косата. Задутре ќе поробам па ќе пишам што сум направила

https://www.youtube.com/watch?v=XoZsTYQaz40

потоа косата станува вака

15. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

женска ајде пишии коментар како помина, да знам и јас дали да земам :))

16. koritsaki

сум заборавила да пишам :D па земав , пробав стана сивкасто само на деловите кај што се бланширани на жолтенилото ништо не му направи :| но изгледа згрешив што земав многу светла лилјакова боја :?: наредниов месец ќе земам од тие претходно што ги поставив ќе порачам од ибеј зашто гледам на јутјуб дека повеќето користеле од тоа Manic Panic :)

17. zoketo

zoketo Истакнат член

исто како јас да сум пишувала... Точно и јас додека се фарбав дома секодаш дев шарена
    отидов на фризер и мене исто ми ставија бланш и потоа прелив и ја добив посакуваната боја :)

18. GossupGirlxoxo

GossupGirlxoxo Активен член

ЕПА ВАКА!!
    МЕ МРЗИ ДА ЧИТАМ КОМЕНТАРИ. ПИШУВАМ СО ГОЛЕМИ ЗА ДА ВИДИТЕ :lol: :lol: :lol: ИМАВ ПЛАВА КОСА СКОРО КАЈ БЕЛО ШО ИДЕ И СЕ ФАРБАВ СО
    STILL C09 ИЗЛЕГУВА СВЕТЛО ПЛАВО НА ТЕМНА КАФЕНА КОСА (КАЈ МЕНЕ ОВА ВАКА БЕШЕ). :!:
    ИМАМ НЕКОЛКУ ДРУГАРКИ ИСТО СЕ ФАРБААТ ПЛАВИ СО ОВАА ФАРБА И ИСТО СУПЕР ИМ Е БЕЗ БЛАНШОВИ И ТАКВИ РАБОТИ СО ПОМАЛЦЕ ГОРЕЊЕ СЕ ДОБИВА ПРЕУБАВА СВЕТЛА ПЛАВА БОЈА.

:* :* :* :*

http://online.idea.rs/images/products/532/532106073l.gif поим неам слики како се ставаат па еве линкче да видите како изгледа фарбата.

koritsaki likes this.
  19. koritsaki

а каде можам да ја купам во мк или па да ја порачам преку нет? :?: инаку ти пишав за косата во др тема ;)

20. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

ооо женска, кажувај одма од каде ја набави фарбата.. се надевам дека си од мкд и дека е достапна во парфимериите фарбава.ајдее вратии па да земам да се оплавам и јас :*