Последно по грешка ја земав Explicit 902 па станав золто златна. Едвај чекам да се опраам, да си заличам. Па да залепам една слика.
Не сум и направила уште ништо, балајаж е, потемен смеѓ корен, доле ми е од бронзена до плава па сакам бронзениот дел да го осветлам (плаво бронзен е, значи основата не е темна). Корените сакам да ми останат темни, ќе ги офарбам сама со смеѓа и супер ми фаќа, него ова плавово доле. Имам и скроз бели прамени кон крајот, но имам и бронзени кои многу се слични со смеѓиот дел и сакам да ги осветлам Немам потреба од бланш, во мај од црвена ми ја направија балајаж со три пати бланширање во 1 месец ми беше смеѓи прамени со ептен светли, но до сега сите преливи испопаѓаа па имам бронзени прамени со жолти затоа сакам да ја истонирам малку, осветлам, а во септември здравје на фризер, не по дома, ќе ја обелувам како на сликите. Инаку на Балеа тонер купив, и ништо не се задеси. Ми треба нешто појако Се мислам и да опнам плава светла фарба на бронзениве прамени само, па после со тонер некој сребрен/бел да ја изнијансирам. Вака ич не ми е убава. Се извинувам што во вакво издание се сликав, ама во пунџа на теме ми беше Не можам никако да ставам слика, пробај со линков и ка/и ми дали функционира https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.ne...=042941098c83f5d58476aabeb30e7f89&oe=57EB543B
Изгледаше убаво во Мај на фризер кога ми ја направија, пробај види ја сликата, не е убава сега https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.ne...=042941098c83f5d58476aabeb30e7f89&oe=57EB543B Што е тоа екохон и каде го има? Малце неинформирана сум, последен пат имав плава коса пред 8 години
Ехотон е ,,нијансер,, за коса. Во шишенце е вака изгледа. Најубаво е да го префрлиш во шишенце со пумпица за да можеш убаво да го нанесеш на косата (да е рамномерно). Одбери си нијанса која би ти одговарала (како за првпат не очекувај дека вистинската ќе ја одбереш). Најубаво се нанесува на влажна коса.Ако ставиш малку повеќе од него, косата е крута, па можеш и да си ,,играш,, со фризурчиња. Јас одамна не сум купила...
Нема да ги осветли, туку ако ти се некоја глупава жолта боја ќе ја нијансира во фина сребрена на пример. Ефтини се Ехотоните...до 120 денари отприлика
Значи сепак фарба не ми бега Бронзава со плава боја таман ќе ги пожолтам, па со нијансеров ваљда ќе ги опраам. А шо ми е гајле и да не успее, море се пере па и ова ќе испере и фризерката во несвест ќе ми падне кога ќе и се вратам “истонирана“ Ама пустото не ми се дава 1000ка месечно за фризер, а толку фаќа, сто бои и врагови меша за да ме оправи
@referentka Рефке не можам лп да ти пишам па вака јавно да прашам од кои продавници имаш купувано прелив во локалнава парфимерија немаат
@CameliaMiller претпоставивам вака сакаш ем сиво ем кафеаво по сликите што ги прикачи 4- те. Колку да видиш дека е возможно, сега сивото ептен мачку долу ми се познава ам ќе му ставам прелив и ехотон ќе купам. Бидете другарки мор @referentka кажете добра маска.
Кажи ехотон од кај купуваш Јас мислам дека сепак ќе морам со некоја фарба делов што секако е бланширан да го офарбам, а корените пак со смеѓа ќе ги офарбам. Мислам дека пак шарена ќе испадне, ама убаво изгледа смеѓо/плаво/бела, вака е смеѓо/помаранџесто/жолта. Дајте тогаш идеа и за фарба плава што убаво фаќа на помаранџестиве прамени не само на жолтите (тие лесно ќе ги решам...)
За фарба незнам каква да ти препорачам, Ехотон тука во Синоличка јас сум од Струмица. За од Ск незнам кај има. Баш ќе ти кажев да пробаш д се исфрбаш врз бланшот. @Blondie14 Исфарбај го само коренот. За баш така жолта коса нз каква фарба треба.
Па мене ми беше омбре само со палете ја фарбав и гарниер еднаш сиви фарби ама на жолто ми фати.Па отидов на фризер по толку противење со бланш и ми ја направи таква.Го прашав што става рече сив бланш.Не сум слушнала дали постои таков или ме маткаше, ама еве веќе месец дена ми падна сивото пожолта ми е.И прелив ми стави сив сигурно. Затоа сега прелив да најдам ваков како доле и ехотон. Млку не ми ги фати почетоците на претходното омбре па пред да почне сивото како светло кафеаво никакво ми е.Белки од преливот и ехотонот ќе се елиминира.
На Балеа преливот сив кај мене имаше скоро никакви резултати, барај друг. Јас сепак ќе пробам со фарба плус тоа ехотон ако го најдам Па да видиме што ќе излезе!
Немам поим каков ми ставија таму ама падна за 2 недели сега само од внатрешнта страна повеќе кај ми беа најсиви малку се познаваат. Инаку многу ми се допаѓаше на почеток имав и на сино се преливаше и малку како лила. Пред едн недела сретнав во Нептун едно девојче тиркизн боја розева лилава кафеава и плава коса.Сигурно со бланш и преливи се тоа незнам розевата многу добра и беше да се завртеше накај мене ќе ја прашав кај да се направам и јас. И мојата коса пред д јанпрвам ваква беше скоро иста како твојата ссмо што немаше црвени тонови. Отиди ќе ти препорача таа. Јас кога отидов се мислев дали помеѓу скроз плава или сива па таа ми покажа каква може да биде. Инаку зш смени црвена.Јас бев црвенокоса ама многу на коренот портокалова ми стануваше што ме нервираше инаку обожавам црвена.