Здраво девојќиии! Ме фати едно лудило.. Сакам од темно кафено (на црно удира) да се напраам плава..ме фаќа ептен мераак..инаку имам бел тен на кожата а темно кафени веѓи.. Дајте ми совет..ке личам ли на ѕвер :О и како може на најбрз начин да се направамм плава (не жолта) .. Чекааам И благодарам однапред
Се консултирав со флизеркс и ми рече прво цела коса со бланш потоа фарба..Таа ке ми помогне со купувањето на сите тие ствари што се потребни само неможе да работи поради палаво бебенце .. Е сега уште едно прашање.. Потребно ли е фарбање на веѓите? Слушам многу со мојов проблем правеле така.. Инаку благодарам melissa
e nezz jas sum prirodno svetla taka da vegi ne sum farbala nikogas,taka da i za toa ke se konsultiras isto so tvojata frizerka,pozz
Јас сум плава па веѓи имам смеѓи не сум ги фарбала никогаш, тоа ми е глупо, сега баш е хит плави коси со природни веѓи но пак е ствар на вкус.
Здрaвo девoјки мoже ли дa ми пoмoгнете кaкo дa јa дoстигнaм пoссaкувaнaтa бoјa?Имaм гoлем мерaк зa плaвa кoсa,бидејќи имaм кaфенa кoсa стaвив блaнш,блaншoт мнoгу ми јa изгoре и бев пoртoкaлoвкa aмa нaјмнoгу кoренoт пoсле тoa стaвив фaрмa штo oдирa нaкaј пепелaстa,белa бoјa и кoгa се измив се гледaм пoртoкaлoвa,жoлтa ни јaс нз кaквa е тaa бoјa мoже ли дa ми кaжете aкo стaвaм сеa пaк oд истaтa фaрбa дaли ќе ми искoчи oнaквa бoјa кaкo штo пoсaкувaм.Еве слики кaвa сум сеa и кaквa сaкaм дa бидaм
Ова ми изгледа дека треба професионален фризер да го среди, многу жолто ти излегло со бланшот, можеби зависи од бланшот, како е растворен и сл. Сепак фризер знае најдобро како да постигнеш пепеласто плава нијанса, нема да е баш едноставно но со неколку фарбања ќе ја имаш бојата мислам.
Да но моиве се ептен црни и доста густи ..ги истенчив малку но пак доаѓат ептен до израс....некако ептен ми штрчи...Нз стварно што да направам ..стабив кафена фарма иииедно влакно не ми е кафено
Кој бр.хидроген стави..Јас вчера од темно кафена ка направив крем боја ..прво цела коса ми ја фарбаа со бланш и хидроген 12 потоа една бела и една светло кафена фарба размешани..и си добив посакуваната боја т.е крем боја
Јас тој ефект го постигнав само со Олаплекс, значи двапати бланш, па фарба и на крај прелив за да биде бела а не жолта. Олаплексот ја жтити косата од оштетување и затоа не ми изгоре и направи пепел.
Првиот пат се офарбав со Beauty и бојата на косата ми беше медова. Природно ми е плава, ама со тек на време ми стана златно плава. Последниов пат се фарбав со Субрина и косата ми е посветла. Уште еднаш ќе се исфарбам со истава фарба за да ја добијам саканата нијанса, односно бојата на коса што ја имав додека бев малечка. @КикиМаус во темата Вашата коса преку слики ставив слики од тазе фарбаната коса. Ти се интересираше за фарбата.
Значи прво мора да имаш руса боја на коса-основа, јас имам веќе 10 год. плава коса, но ми беше малку пожолтена па затоа си направив прелив да ми биде сива. Ти треба - фарба црна-тегет колку малиот нокт само, субрина најобична само бела да е по боја не жолта (зависи колку ти треба за цела коса да премачкаш толку ќе ставиш од субрината) и ептен малку хидроген 6% само 5-6 капки од хидрогенот, сето ова, фарбата тегет колку малиот нокт, субрината и мааалку хидроген ќе го измешаш и ќе ја премачкаш целата коса. Ќе оставиш да делува 5-10 мин ќе гледаш колку посивува и по желба кога ќе ти е ок бојата ја миеш.
Дечки еве ја мојата боја на двете сликички, јас се фарбам во Palete A10 Знам дека оштетувала ова она, ама сите фарби ја оштетуваат косата а јас единствено со оваа имам имам нијанса каква што сакам. Одев порано да ме фарбаат на фризери, ваму таму ама безвеза беше се,посебно Кене фарбата ич не ми одговараше. Е па кој сака плава коса без да му биде жолта нека проба со оваа.
mene ovaa ne mi fati,porano se farbav isto so a10 i super mi bese,sega mi velat deka ne faka poso sum bremena.
Здраво девојки. Може да ми каже некоја од вас со која фарба може да се добие убава сивкаста боја? Моментално ми е бела. Сакам посивкаста да ми биде. Фала.