Идеална руса фарба

Дискусија во 'Коса' започната од Trendafilka, 28 декември 2009.

1. meinenameis...

meinenameis... Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Здраво девојќиии! Ме фати едно лудило.. Сакам од темно кафено (на црно удира) да се напраам плава..ме фаќа ептен мераак..инаку имам бел тен на кожата а темно кафени веѓи.. Дајте ми совет..ке личам ли на ѕвер :О :D и како може на најбрз начин да се направамм плава (не жолта) .. Чекааам :)
    И благодарам однапред :*

На Sunnny му/ѝ се допаѓа ова.
  2. melissa

melissa Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2010
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    178
    za pocetok samo na dobar frizer sama da se farbas nikako!!!

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. meinenameis...

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Се консултирав со флизеркс и ми рече прво цела коса со бланш потоа фарба..Таа ке ми помогне со купувањето на сите тие ствари што се потребни само неможе да работи поради палаво бебенце :D .. Е сега уште едно прашање.. Потребно ли е фарбање на веѓите? Слушам многу со мојов проблем правеле така.. :D
    Инаку благодарам melissa :*

4. melissa

melissa Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2010
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    178
    e nezz jas sum prirodno svetla taka da vegi ne sum farbala nikogas,taka da i za toa ke se konsultiras isto so tvojata frizerka,pozz :)

На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Јас сум плава па веѓи имам смеѓи не сум ги фарбала никогаш, тоа ми е глупо, сега баш е хит плави коси со природни веѓи но пак е ствар на вкус. 10-blondes-dark-brows-kate-upton.jpg MTI2NTQ3NjA2MDIwMDY5ODU0.jpg

На meinenameis... му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Didy77

Didy77 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    6
    Здрaвo девoјки мoже ли дa ми пoмoгнете кaкo дa јa дoстигнaм пoссaкувaнaтa бoјa?Имaм гoлем мерaк зa плaвa кoсa,бидејќи имaм кaфенa кoсa стaвив блaнш,блaншoт мнoгу ми јa изгoре и бев пoртoкaлoвкa aмa нaјмнoгу кoренoт пoсле тoa стaвив фaрмa штo oдирa нaкaј пепелaстa,белa бoјa и кoгa се измив се гледaм пoртoкaлoвa,жoлтa ни јaс нз кaквa е тaa бoјa мoже ли дa ми кaжете aкo стaвaм сеa пaк oд истaтa фaрбa дaли ќе ми искoчи oнaквa бoјa кaкo штo пoсaкувaм.Еве слики кaвa сум сеa и кaквa сaкaм дa бидaм :(:(:tmi::tmi:(facepalm) Screenshot_2016-08-18-13-18-45-1.png Screenshot_2016-08-17-00-34-52.jpg Screenshot_2016-08-18-13-18-45-1.png Screenshot_2016-08-17-00-34-52.jpg

7. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Ова ми изгледа дека треба професионален фризер да го среди, многу жолто ти излегло со бланшот, можеби зависи од бланшот, како е растворен и сл. Сепак фризер знае најдобро како да постигнеш пепеласто плава нијанса, нема да е баш едноставно но со неколку фарбања ќе ја имаш бојата мислам.

8. meinenameis...

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Да но моиве се ептен црни и доста густи ..ги истенчив малку но пак доаѓат ептен до израс....некако ептен ми штрчи...Нз стварно што да направам ..стабив кафена фарма иииедно влакно не ми е кафено :D

9. meinenameis...

Се зачлени на:
    15 август 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Кој бр.хидроген стави..Јас вчера од темно кафена ка направив крем боја ..прво цела коса ми ја фарбаа со бланш и хидроген 12 потоа една бела и една светло кафена фарба размешани..и си добив посакуваната боја т.е крем боја :)

10. hubabuba

hubabuba Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    4
    Јас тој ефект го постигнав само со Олаплекс, значи двапати бланш, па фарба и на крај прелив за да биде бела а не жолта. Олаплексот ја жтити косата од оштетување и затоа не ми изгоре и направи пепел.

11. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.590
    Допаѓања:
    37.993
    Првиот пат се офарбав со Beauty и бојата на косата ми беше медова. Природно ми е плава, ама со тек на време ми стана златно плава. Последниов пат се фарбав со Субрина и косата ми е посветла. Уште еднаш ќе се исфарбам со истава фарба за да ја добијам саканата нијанса, односно бојата на коса што ја имав додека бев малечка.

@КикиМаус во темата Вашата коса преку слики ставив слики од тазе фарбаната коса. Ти се интересираше за фарбата.

На КикиМаус му/ѝ се допаѓа ова.
  12. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    17.731
    Идам одма да видам :)

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. theghost

theghost Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    25
    @BellaS можеби има наназад низ темата, ама не можев да најдам. Како ја доби таа нијанса?

14. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Значи прво мора да имаш руса боја на коса-основа, јас имам веќе 10 год. плава коса, но ми беше малку пожолтена па затоа си направив прелив да ми биде сива. Ти треба - фарба црна-тегет колку малиот нокт само, субрина најобична само бела да е по боја не жолта (зависи колку ти треба за цела коса да премачкаш толку ќе ставиш од субрината) и ептен малку хидроген 6% само 5-6 капки од хидрогенот, сето ова, фарбата тегет колку малиот нокт, субрината и мааалку хидроген ќе го измешаш и ќе ја премачкаш целата коса. Ќе оставиш да делува 5-10 мин ќе гледаш колку посивува и по желба кога ќе ти е ок бојата ја миеш.

На Espadrila и theghost им се допаѓа ова.
  15. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    Дечки еве ја мојата боја на двете сликички, јас се фарбам во Palete A10
    Знам дека оштетувала ова она, ама сите фарби ја оштетуваат косата а јас единствено со оваа имам имам нијанса каква што сакам. Одев порано да ме фарбаат на фризери, ваму таму ама безвеза беше се,посебно Кене фарбата ич не ми одговараше. Е па кој сака плава коса без да му биде жолта нека проба со оваа.
    11951954_10206546403412241_1114544186594419960_n.jpg 1495497_10202110341833474_1431292424_n.jpg

На lunchy, Espadrila, butterfly.mk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    mene ovaa ne mi fati,porano se farbav isto so a10 i super mi bese,sega mi velat deka ne faka poso sum bremena.

На Elissa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    1.263
    Знае некоја каде можам да најдам Silver шампон во Скопје? Во дм и космо во сити мол немаше...

18. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    И јас сакам да знам за најдобар шампон silver за плава коса. :wasntme:

19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.906
    Допаѓања:
    108.059

Има во космо , јас од космо земав од Еугене перма околу 450 денари мислам беше

20. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Здраво девојки.
    Може да ми каже некоја од вас со која фарба може да се добие убава сивкаста боја? Моментално ми е бела. Сакам посивкаста да ми биде. Фала.