Идеална руса фарба

Дискусија во 'Коса' започната од Trendafilka, 28 декември 2009.

1. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Devojki znae li nekoj kade mozam da najdam toner srebren za plava kosa vo bugarija koga bev pred izvesen period najdov toner za rusa kosa koj go ubiva zoltiloto i preubavo ja pravi bojata srebrena i siva bas kako sto sakam ama dali nekoj znae kade vo skopjevo mozam da najdam ne sum zabelezala toner :( za rusa kosa ?
    Fala odnapred

2. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.108
    Јас имам на FarmaVita -Amethyste, го користам веќе неколку месеци и добар е, посебно фаќа сиво ако имаш шаирана коса. Во однос на цената, фризерката ми го продаваше за 700ден, а истиот пред 1 недела го најдов за 250-60ден во една продавница на БитПазар, мислам Мода се вика. Жива ќе се изедев што 3пати поскапо го платив.
    Инаку еве го шампонот

Прашање: Колку време го оставате шампонот на коса? Мене ми рекоа не повеќе од 1мин-2 и така замо ја протривам косата и плакнам. Може и затоа шампонот ми има послаб ефект а? :/

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      981 бајти
      Прегледи:
      76
    Последна измена: 23 ноември 2016
    На BellaS му/ѝ се допаѓа ова.
  3. v.nails

v.nails Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2014
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4

Каде поточно на битпазар се наоѓа продавницата ? Фала однапред :)

4. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.108
    Точно е спроти полицијата. кога го поминуваш битпазар од десна страна после атлантик, 2 или 3 дуќан за козметика е баш карши полицијата

5. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Откако почнав да се фарбам се фарбам со фарбите на гарниер,немам сменето никаква друга фарба и немам користено бланш ниту еднаш.Почнав постепено да ја осветлувам и секое наредно фарбање одев со една нијанса посветла фарба за да денеска стигнам до Гарниер 111 бр.Не знам колку добро се гледа на сликите но мислам дека некако ќе успеам да ви доловам.Косата не ми е оштетена бидејќи немам ставено бланш,но редовно користам регенератор/балсам за коса.Не ми е идеално плава коса имам и жолти прамени низ неа и затоа сакам да појдам на фризер за да ја изедначам колку толку.Првата слика е мојата природна коса,а последната моменталната нијанса.

Прикачени фајлови:

На martovsko cveke му/ѝ се допаѓа ова.
  6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.901
    Допаѓања:
    108.049
    @kristii браво , се чудам на девојките што без бланш постигнуваат плава коса (y):clap:
    Имаш ли пробано за жолтите прамени силвер шампон?

7. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Немам,читав на форумот за тој шампон и баш сакав да се распрашам нешто повеќе за него,дали има некој посебен начин на употреба и каде може да се купи?

8. Cinderella12

Cinderella12 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2014
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    107
    Секоја фарба е различна.
    Секоја коса различна.
    Зависи фарбата и зависи влакното.
    Може да е фарба од 700 и да е најкул но штета ако влакното не одговара и ја гори.
    Другарка моја се фарба со бјути од 80 денари и е преубава плава не и е изгорена воопшто.
    Сепак зависи влакното и зависи фарбата.

9. Kat4e86

Kat4e86 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Za Koleston No comment znachi.najubava farba spored mene.povremeno mi ja prakaat od Italija ili koga odam si kupuvam zalihi ama koga nemam koristam Keune 1000 isto mnogu dobra

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Јас открив нова добра фарба, Lovreen Beauty Colour - Super blond 1000 бројче јас користам, сега сум во пожолта фаза хаха не сакам сивило, вреди да се проба фарбава, во cosmo ја има City mall и беше на акција не видов ич колку точно ама околу 200 ден.
    download.jpg 14962768_1091061904342451_764750087071644159_n.jpg

11. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Плавуши, може да ми кажете како постигнувате да имате изедначен корен со плавата боја на коса?
    Мене ми е сивкаста бојата се убава си е, но коренот како што го фарбам како што расти косата/коренот како го фарбам ми е жолт. Имам некој си жолтеникав пигмент. Секое фарбање на корен ми е жолт. :doh: Мака мачам.
    Имам и Силвер шампон ама пак ми е жолт коренот. Освен прамени од корен и бланш не знам како подруг ефект би постигнала. Прамени вадев во октомври, некако сметам дека е рано сега за сега или? Да не остнам без коса и онака од толку фарбање, бланш, прамени ми се изретчи цела коса. (facepalm)
    Ви благодарам. :)

12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.786
    Допаѓања:
    274.533
    Дали ја виде 1018 некаде? Јас сум опседната со сребрено сива коса сега :)

13. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Незнам дали е соодветна темата за моето прашање но незнам кај да го поставам прашањето.
    Ја барам Лореал Продиџи 8.1 веке подолго време неможам да ја најдам. Да не случајно некој ја видел негде по рафтовите во последно време?

14. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Пиши срце дали има ваков резултат или ???

15. blonde_supergirl

blonde_supergirl Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2016
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.134
    Jas koga ke mi podrasne sosem malku, izgleda korenot neli crn stavam bebeska pudra vo prav i ne se gleda. Isto i pri farbanjeto/blansiranjeto na korenot, na patecot stavam od pudrava i mu dava sivkasta nijansa. Pozdrav

16. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    Светла коса а да не е жолта без јак хидроген не се добива. Или 9 или 12% тоа е, инаку бланш ставаат за осветлување, ама од бланшот без коса може да се остане.
    Ај баш ќе ја земам оваа фарбата погоре што е постирана Lovreen Beauty Colour - да ја пробам.

На blonde_supergirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. blonde_supergirl

Се зачлени на:
    21 октомври 2016
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.134
    Ja probav na Keune 2000 Super Blonde i izleze mnogu ubavo 8)

18. blonde_supergirl

Се зачлени на:
    21 октомври 2016
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.134
    Hahah, i ti si li vo fazata na zolto? I jas, otsekogas sum ja pretpocitala zoltata nijansa, za razlika od sivata. Jas se isfarbav so Keune Super Blonde, bojata e ista kako farbata sto ti ja koristis, i mnogu sum zadovolna :)

19. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    2.160
    Мислења за Keune 3001?

Дали ја има некој користено?

20. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    evolution4.jpg.cf.jpg Devojki dali najsvetlite nijansi od evolution mislam na osp I ooosss se blansh? Bremena sum osmi mesec nikoja plava farba ne mi faka a sakam da ostanam plava. I dali se koristat zaedno so farba ili poedinecno?[​IMG]