Идеална руса фарба

Дискусија во 'Коса' започната од Trendafilka, 28 декември 2009.

1. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Јас нешто сакам со потемен корен и прамени плави надолу, вака нешто :) 17156199_10155481265088812_4456946257202116996_n.jpg

На Mrs. Diva и Antebellum им се допаѓа ова.
  2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Еволушн ги расипале или така ми се чини???Нит ми фати бојата,нит ми ги покри белите а ми ја пресуши косата,ко метла ми е,а се зезнав пошто беа на акција си земав уште една за наредно фарбање :@
    Кажувајте добра фарба докај 300,350 да не ја гори и суши многу,да покрива бели и да мава на сивкасто а не на жуто.Очајна сум веќе (facepalm)

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Acka22

Acka22 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    1.001
    Да ужас ги направија,јас мислев само оваа пратка им е таква ама значи ја упропастија ,косата е сува,ниту сјај ниту ништо ко метла,бојата мн брзо ми падна,ми ја препоирачаа Aura Explicit 90.01 ама се мислам не сум ја користила лично

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Јас на Аура еднаш само ја земав,исто пепел косата ми ја направи и не земав никогаш повеќе.Секогаш бев презадоволна од Еволушн ама ептен се разочарав.Лореал ми се скапи некако многу,а Ревлонот па неможам сегде да ги најдам и незнам што да правам :(

5. PrettyDramaQueen

PrettyDramaQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    4.192
    18336621_1283418715087645_2004603239_n.jpg 18336583_1283420195087497_1183173685_n.png

Од светло кафена природна боја на коса ја добив оваа нијанса, можеби не се гледа добро бојата од светлото, но е некоја златеста боја, коренот сивкаст. Фризерката ми рече дека без бланш немало да ја добијам посакуваната нијанса а тоа е ваква 18447722_1287120841384099_907480251_n.jpg
    плава со сив тон.

Според мислењата од темава бев решена да се фарбам следен пат со еволушн 11.11, но во последно време слушнав лоши мислења за фарбата, па сум во потрага по алтернатива.
    Исто така имам доста сува коса, па според вас која фарба нема многу дополнително да ја исуши косата?

Прикачени фајлови:

Последна измена: 9 мај 2017
  6. SAplavusa

SAplavusa Нов член

Се зачлени на:
    11 декември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Има некој што се фарба со coleston,од каде ја купувате,која цена и бр.за идеално руса боја. Ви благодарам

7. Hris321

Hris321 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Девојки кажете ми дали сте користеле фарба на syoss и дали фаќа убаво плава боја бидејки јас ставив плава фарба на кафеава коса и ми испадна како жолта ама веројатно нормално е дека неможе одма да испадне плава без бланширање

На Milenalena му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Девојки шо ќе биде ако си прскам со спрејов на балеа,на фарбана плава коса ?
    Дали ожолтеното ќе премине во плаво ?

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.155
    Допаѓања:
    81.663
    Спрејов содржи хидроген и може уште толку да ти ја пожолти косата. Не ризикувај.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.938
    @anichka94
    Не, баш од спрејот на жолто иде косата, како бланширана, како само со хироген да си ја топела (на жолто, портокалово, зависи каква ти е природната коса)
    Плус, катастрофа е, кога ќе почнеш да го користиш си мислиш дека ти ја прави косата мека, убава ти е, сјајна... додека не почне да ти се тегне како ластик, како мастика... не можам ни да опишам, буквално да ти се кине кај и да ја допреш. Ја уништува косата целосно, година ипол ми требаше за да ја израснам доволно и да се ослободам целосно од "старата коса". Буквално исгорена ми беше.
    Купи си од виолетовиот шампон на балеа, e овој
    За 3-4 миења ќе почне да ти се намалува жолтилото. Јас само со помош на шампонот и фарба, без бланширање и никакво осветлување на косата претходно сум сребрено плава. Плус додека го користиш побавно ќе ти паѓа бојата, и сум приметила, не се дели толку кај корените кога подраснувам.
    Само фарбање му е мајката, бара плавата боја редовно фарбање, ама подобро исфарбај ја отколку да ја изгориш целосно со спрејот.

На kikkki, ThatKind, koritsaki и 2 други им се допаѓа ова.
  11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.043
    Допаѓања:
    117.626
    Дaли имaте искуствo сo Лoреaл oние штo се без aмoњaк. Ги видoв вo кoсмo 260 нa aкцијa се пa сaкaв дa прaшaм дaли некoј кoристел и кaкo сте зaдoвoлни дaли пoкривa.

12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.584
    Допаѓања:
    5.929
    Дaли екoтoн јa oдржувa светлa кoсaтa?

13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.379
    Допаѓања:
    182.849
    Може да ми кажеш цена и каде го купуваш и како го користиш? Дали како нормален шампон го оставаш некоја минута на глава или одма го измиваш?

Јас морав да ја светлам косава, која поради стрес ми опадна, па многу лошо изгледаа линиите снежно бели по темето низ главава, а се фарбав црна. Вака светла, иако помалку се допаѓам на себе, визуелно ми изгледа погуста косата, па таква ја оддржувам. Бланш не користам, само фарба. Имам проблем што ептен брзо и многу ми расте. И веќе почеток на третата недела паѓа фарбата и добивам жолти нијанси. Значи не сакам да добијам сива баш како девојката на шампонот, прашањето ми е дали со преку едно-две миења со обичен, го користам овој шампон би можела да ја избегнам таа жолта нијанса?

14. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.938
    @Yowannty
    Го има само во ДМ, цената е околу 100 денари. Го користам како нормален шампон, ништо не менувам во рутината. Не е многу агресивен и затоа му е потребно неколку миења за да се забележат првите резултати. Косата никако нема да ти биде сива како на девојката, шампонот е наменет за коса која е фарбана сиво или плаво, само не сум сигурна ни дали е доволно агресивен за целосно да го тргне жолтилото доколку не го користиш редовно... и на крај пак се зависи од косата, нели... Јас би ти препорачала, доколку немаш проблематичен скалп, да си го користиш како обичен шампон. Истиот мирис го има како сите шампони од истата линија, исто ми реагира и косата, убав ми е :)
    Мислам дека на темава имаше и други силвер шампони кои се поагресивни и колку што се сеќавам за нив баш се препорачуваше употреба преку неколку миења.

15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.379
    Допаѓања:
    182.849
    @DAngel
    Мене не ми е жолта.. само веќе пред фарбање ми се нијансира така и кога ќе ми се измрси. Значи можам слободно да го користам шампонот. Косата, светло мед ми е, а фарбата има сив под тон, па кога се фарбам место жолто има сиви нијанси, ама се скроз неупадни, само колку да се избегне жолтото, кое сепак неизбежно се појавува подоцна и тоа ми смета. Сакам да ја осветлам уште малку. Ама тоа со фарба, бланш ни на крај памет не ми паѓа.
    Не би ништо поагресивно, па ќе го земам овој да видам какво дејство ќе има. Во принцип имам отворено влакно, кое не е проблематично на промени. Ти благодарам многу на одговор. :)

16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.938
    @Yowannty и јас тој проблем го имав, јас сум сребрено плава, ама сеедно, пред фарбање особено околу коренот ми жолтееше и бојата не изгледаше изедначено. Јас мислев дека си замислувам дека не ми жолтее веќе, ама од сите добив коментари дека ми е убава бојата и ми е изедначена. Јас сум многу светла сега, и се со фарба, никако со бланш.
    Еве една лика од мојава коса во четвртокот сликана... Мислам дека се фарбав пред точно 2 недели.
    ^4DD5DFF53481F6BE4BB96A19870569EF8FC30ECB7D0C8D68A5^pimgpsh_fullsize_distr.jpg

На martovsko cveke, lunchy и Donatela.W им се допаѓа ова.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.379
    Допаѓања:
    182.849
    @DAngel
    За само со фарба, многу убава и светла боја си добила девојко, браво. Како успеа толку да ја осветлиш само со фарба? И кои фарби или фарба ја користеше?

Мене косава брзо ми расте, па за 3 недели ја имам подникнат корен од цел сантим. И ептен се разликува, можеби со овој шампон ќе можам да го оддржувам коренот посветол, за да не биде разликата ту мач. :?:

18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.938
    Јас и сега, после 2 недели имам подникнат корен ама од кога почнав да го користам шампонот не ми се познава толку.
    Цело време ја користам Garnier color sensation 111.[​IMG] 2 пати се исфарбав цела, после го фарбав само коренот и тоа што ми остане го распределувам по косата (за врвовите не ми стига). Волку светла ми е последниот месец ипол, таман од кога го користам шампонот.

На SunnyGirl2 и Yowannty им се допаѓа ова.
  19. ThatKind

ThatKind Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13
    Дечки , дали сте користеле и може да ми препорачате тонер за коса? Светло кафеава ми е ама ми фаќа портокалово жолти тонови каде што ми е осветлувана

20. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.771
    Допаѓања:
    14.573
    Бев сиво-плава, а сега сум кафеава, но сакам постепено да ја осветлувам косата пак. Фарбаниот плав дел ми е речиси пораснат ( и покриен со кафеава фарба), а остатокот од косата ми е во природна боја.
    Сакам сама да ја осветлам, па ми треба совет околу постапката. Дали да почнам со 2-3 нијанси посветла фарба, па постепено да ја осветлувам со посветла и посветла фарба, или да ставам светло плава и со истата неколку пати последователно да се фарбам додека не ја добијам саканата нијанса. Инаку сакам да дојдам до темно плава нијанса.