Идеална руса фарба

Discussion in 'Коса' started by Trendafilka, Dec 28, 2009.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Мене ми е плава со бланш долниот дел цел (balayage) и редовно ја мијам со виолетов шампон и виолетов регенератор. (Лорвенн шампон, регенератор само од авон имам пробано не е многу пигментиран) Еднаш месечно, зависи кога ќе добие жолт сјај, правам прелив од фарба. Купувам фарба со silver или ash тон, мешам малку со шампон, малку вода за да се раствори и неколку капки хидроген. За 4 пати имам од една фарба. Ја нанесувам на косата и ја оставам 15 минути, само пепелавиот сјај го добивам.

LejlaD likes this.
  2. oblace1

oblace1 Популарен член

Предлог некоја фарба ваква боја?
    20180916_234618.jpg

Acka22 likes this.
  3. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Одговоров не беше наменет за мене,но го послушав твојот совет,само наместо шампон ставив балсам,боја и малку хидроген,презадоволна од резултатот-Благодарам многу добар совет,а богами и идеа:)(y)

baby-star, mal.ecka and kristina.k like this.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@LejlaD баш ми е мило. :hug:

LejlaD likes this.
  5. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Косава ја фарбам долго време,но никако неможе да ми се изедначи бојата,сум била и на фризер.До раменици ми е потемно кафена,надоле светло кафена,има 2-3нијанси разлика.Сакам да добијам плава,но незнам со која фарба да пробам и кој број.Некоја препорака прочитав дека miss magic ја фалат за тоа па не знам дали да пробам со таа.

6. shining_star

shining_star Популарен член

Природно имам светло кафена, вчера се фарбав со Aura Velvet Ton 9.1, Ash Blonde со 9% хидроген. Јасно ми е дека од едно фарбање нема да ја добијам посакуваната боја, но прашањето ми е бидејќи бојата ми испадна портокалова во коренот, дали за недела дена да е исфарбам пак со истата фарба или да и направам некој прелив или пак Ехотон нешто? Не би се замарала толку со косава во моментов, но имам важен настан и не би да одам портокалова. :D

7. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Не би сакала да ти мудрувам,но за портокаловата само на фризер,неутрализатори имаат,си ја знаат работата,со боја и дома тешко.Ова го велам оти го поминав истото,дури не ме средија таму ништо од бизнисот,портокаловата само појака стануваше со посветлите бои:)

shining_star likes this.
  8. sofija014

sofija014 Популарен член

Прв пат се офарбав плава и сега сакам да земам таков виолетов шампон? Кој да го земам? (Балеа знам дека имаа еден а од другиве не знам)

9. shining_star

shining_star Популарен член

@sofija014, јас го имам шампонот и регенераторот од Авон, но не сум задоволна. Мајка ми го користи тој на Субрина и косата и бојата никогаш не и биле поубави. Не знам дали го има и каде низ Скопје, мајка ми го зема од фризерски салон. Некаде околу 300 денари е. Понекогаш става и Ехотон.

537bfb518c0e20aea6dbcb9a000420e6.jpg

sofija014 likes this.
  10. MonMon

MonMon Истакнат член

Здраво,:)
    еве петти пат се фарбам со Колестон на Вела, првиот пат ми беше протокалова, но сега ми е добра сега само коренот ми е протокалов незнам како да го решам тој проблем.. ;( дали имате некој предлог? и надолу на средината неможе да ми се изедначи пошто првиот пат се фарбав во домашни услови, а на краевите ми е бланш..:D инаку имам кафеава коса

Attached Files:

11. JoanaS

JoanaS Популарен член

@MonMon кое е бројчето на фарбата?
    Мн е убава нијансата..☺️
    Иначе за коренот мене така кога ќе ми дојде ептен жолт/портокалов само некоја фарба во cool тон.. и потоа одржавање со силвер шампон како тој од балеа што се споменува во групава..
    Јас лично го користам ама мислам дека ефект дава на подолго време на користење..не може одеднаш

12. MonMon

MonMon Истакнат член

Првиот и вториот пат со Колестон 12/81 и хидроген на Вела 9% и оти не ми се свиѓаше таа нијанса од третиот пат со 12/81(на лилјаково) и 12/96(на розево) пола пола за да ми излезе бебешко плава. Сега нареден пат планирам повеќе со 12/96 на коренот па ќе видам дали пак ке биде жолт.

JoanaS likes this.
  13. srekice

srekice Популарен член

Мене ми се свиѓа бојава на вакво светло.Инаку ќе ти се одмие ако си сега фарбана.Јас се фарбав сега последно со 12.96 и беше розевка но се испра но пак не е тоа тоа што беше пред некоја година фарбата.Наредно ќе ја нарачам 12.81 па ќе видиме.Ама сепак многу е скапа треба да вади убава боја,искрено се разочарав малце поише :smirk:

14. MonMon

MonMon Истакнат член

Инаку има 10 дена како сум фарбана и не ми е одмиена фактички уште ми е како со бел тон и тоа поради 12.96 што ја мешам со 12.81. Кога се фарбав првите два пати со 12.81 ми беше жолта, и мислам дека коренот поради таа фарба ми излева жолт, нареден пат ќе пробам со повеќе од 12.96 и ќе споделам слики. (скапа е, но има голем бенефит што е фарба што најмалку ја оштетува косата)

15. srekice

srekice Популарен член

Мене сега можеби и ради хормоните не ми фати онака како што знае.:emo:Значи да не ја нарачувам 12.81 да си продолжам со 12.96.
    Од кај ја нарачуваш јас 760 ја платив.

16. MonMon

MonMon Истакнат член

Па да продолжи со 12.96 можеш само малку да додадеш од 12.81. Може да прикачеш слика да ти ја видам сега бојата? Инаку ја купувам од Солун 6 ипол евра. :wasntme:

17. Nice girl

Nice girl Активен член

Јас ги користам и доста се ефикасни, шампонот што е само за зачувување на нијансата е прилично благ и би го споредила со тој на Балеа, додека тој за неутрализирање на жолтилото што се употребува како тонер е поагресивен, но мене највеќе ми одговара бидејќи имам прејак црвен пигмент на влакното и не само што ми ја прави посива туку и ми ја осветлува.

Сум читала за фарбава на српските форуми, многу ја фалат неа и нијансата 11.1 - Плави Лед. Овие две наводно доста ја осветлуваат косата и го неутрализираат жолтилото. И јас планирам да ја пробам периодов но ја нема во дм и другиве попознати парфимерии, не знам каде да ја побарам.

Само сакав да ви кажам јас како се справувам со портокаловиот корен тогаш кога ниту агресивен виолетов шампон не го средува. Веднаш после фарбањето на коренот (што не го бланширам повеќе), ја мијам косата и ја цедам колку да не капе вода од неа и само на коренот ставам колор шампон во платинеста нијанса од Victoria, го оставам да отседи уште 20-40 минути. Не ми се оштетува дополнително, ставам и доста масла и од маската на Алверде од шеа путер и путер од авокадо пред фарбање. Коренот ми се осветлува и се неутрализира црвениот пигмент. Ми трае неколку миења или понекогаш се до наредното фарбање.

Last edited by a moderator: Nov 27, 2018
    JoanaS likes this.
  18. BellaS

BellaS Популарен член

Си зедов за наредно фарбање Loreal 03, ќе ја пробам и ќе кажам искуство. Инаку во потрага сум по идеална руса фарба што помалку ја оштетува косата хахаха :lol:(facepalm) 5b0bb049c1444.jpg

JoanaS likes this.
  19. Височка

Височка Истакнат член

vo pargimerijata karshi shapkarot ima

ECA977A8-E840-4E12-9159-87E3A58ED9BD.jpeg 39E2401F-BC47-4618-8CF3-881A75E2AAAA.jpeg D68EEA68-3725-403B-A3C0-6F47AE809B70.jpeg ECA977A8-E840-4E12-9159-87E3A58ED9BD.jpeg ECA977A8-E840-4E12-9159-87E3A58ED9BD.jpeg 39E2401F-BC47-4618-8CF3-881A75E2AAAA.jpeg D68EEA68-3725-403B-A3C0-6F47AE809B70.jpeg Девојки,имав балајаж со бланш и ми беше преубава сивкаста /бела -долу , но во коренот мојата светло кафена. Денес решив да се правам плавуша цела и по мн препораки се решив за keune 1517. Е сега, на прамените од балајажот дојде мн убава како што треба да излезе фарбата ама до половина каде немам прамени ми е портокалова. Дали има некое решение да не е портокалова? Некој со вакво искуство? Што мислите дали со наредните фарбања ќе се оправи и ќе си добијам убава боја ако уште еднаш - два пати ја исфарбам со кене или пак треба нешто друго да се бара?

мене вака ми дојде со две фарбања на кене 1517

Last edited by a moderator: Nov 27, 2018
  20. BellaS

BellaS Популарен член

Еве што излезе со Loreal 03 :)

Attached Files: