Идеална русокоса фарба Ја најдов Колестон во една парфимерија во Струга, и беше единственото место каде ја имаат, а да не е фризерски салон. Инаку биле од новите Колестон (демек знам јас старо - ново ), старата чинела 300 денари, ама ја нема веќе. Новата која сега се произведува е 630 денари во парфимеријата. Многу. Ама работеле по нарачка, па сите нијанси можат да се набават. Пакувањето е исто како на сликата.
Идеална русокоса фарба Мислам дека темава би требало да се вика: Идеална русa фарба Ако грешам поправетеме.
Идеална русокоса фарба Мене ми требаше потемна плава, секако светло ми испаѓа а сакам како природно плава да е се офарбав со Субрина кремава-беж и добро ми испадна.Додека се фарбав со Палете, пресветло и премногу ми ја гореше сега барем не ми ја изгоре толку
Идеална русокоса фарба Исто сакав да кажам како може фарбата да биде русокоса , русокоса може да биде девојка ...
Идеална русокоса фарба имав и јас ваков проблем, т.е и сега ми држи уште Ми предложија Кене 1517 добро испаѓа не е жолт туку бледо белкаста боја си добива, (тоа изгледа дека содржи виолетови нијанси и баш добро го покрива жолтилото т.е тотално го нема.. Меѓутоа за косата е прееееееееемногу штетна кене сигурно знаете така да.. ако е само проблем коренот тогаш само него фарбајте го, остатокот што е можно поретко... и да, ставив еден 9% еден 12% (т.е 2) хидрогена ги искомбинирав пошо секако кај кене идат 2 хидрогена на 1 фарба... ако ставиш само 12% излева повеќе на жолто само 9ка сиво, вака комбинацијава искрено супер ми излезе -сама на себе експериментирав и искрено сум задоволна. Исто слушнав од фризер дека 1511 кене била повеќе на бело ама тоа не знам не ми е пробано а и со жолтилото колку ќе го оправи.. е знак прашалник п.с сигурно го има негде назад истово или слично ама не можев а да не пишам, ај утре ќе листам назад, сега ми се спие, време ми е добра ноќ//или утро како сакате
Идеална русокоса фарба Да и јас ја имав купено со истата опаковка ама ова беше пред година и пол штета ако ја нема фарбата навистина беше многу убава. 630 денари е многу скапа, јас ја имав купено за 440 ден. Колестонот има само една маана на коренот бојата не фаќа т.е станува порткокалов.
Ivana miss mi imaat kazano frizerki, a i jas na moja kosa imam probano poso i jas sum plava i mene mi ispagja zolt korenot, da go farbas so sivkasti nijasi i ke go snema. Inaca sakav da te prasam poso ja sum vo potraga po nekoja ubava bela boja so koja farba se farbas?? Poso napomena mislam deka imas bela kosa.. pozz
Јас природно имав смеѓа коса,а сега сакам да добијам плава,се фарбам многу пати и само коренот ми е плав,а надолу смеѓа,се шатирав и па не можам и долниот дел да го добијам како што сакам и не ми се осветлува.Да не знае некој како да добијам рамномерна боја на цела коса? (а на фризер ма фарбаар инаку)?
досега целовреме си се фарбам со Палете кои содржат внатре бланш <- кои фарби на палете содржат бланш? може слика или бројче?
си ги испробав скоро сите можни фарби за да ја добијам онаа русокосо-златна, онака поприродна нијанса, (а да не се жалам пред то си имав убава платинеста нијанса на која ми помина кејфот одамна) си ја изгорев косичкава (метла поточно) и ќе си умраааааам и последна надеж ми остана фарба ревлон што мн ми ја фалат и која неможам да ја најдам од преголемиот избор на парфимерии кај нас.... за нијансата пак ич да не зборвам ццц дај кажете некоја фарба со таква нијанса, некој ако пробал... хммм?
Чичково масло ми препорачаа за изгорена коса.Се мачка цела коса ,се остава да стои 1 час,па потоа се фарба.Јас немам сеуште пробано,го купив,да се фарбам па ќе ви кажам. Има улога да ја заштити косата.
Минатиот месец за првпат у живот плавуша Фризерката ме фарбаше 2-3месеца по ред секое наредно фарбање со се посветла нијанса оти нели одеднаш не фаќа,со грчка фарба мислам дека се вика Fadin,така нешто,но ете мене ми помина меракот,па наредното фарабање пак ќе ја терам да ми ја затемнува косата полека
тешко на нас плавушите, и јас додека најдов соодветна плава што би ми го покрила и коренот бев портокалова, па жолта .................али најтрагично беше кога земав на палете фарба внатре со бланш леле луѓе......каква бев, како некој јајце да ми скршил на главата , коренот жолт, портокалов, надоле посветло жолто абе ужас, одма сабајлето нан друг фризер и ми вика само ревлон ќе покрие и стварно , скапа фарба ама се покри и баш убава боја добив. е сега проблем е што ја нема во продажба и што мораш секое фарбање на фризер да идеш а тоа ми доаѓа некако скапичко
Не си сама, каква бев ЈАС првпат кога се офарбав ххахахахахахахаха лом не можам да забораам! Па потоа со 3-4 фарбања ми се опраи бојата и паметната јас отидов да се шатирам со бланш, што ми требаше тоа не знам.
a od toj blansot ostanav bez kosa, првото сатирање супер, излегов задоволна преубава боја, бели прамени, топ. наредното фенирање, цело репце во рака, наредното усте едно репче на четката на фризерката и така со секое наредно останував без коса, среќа сто имав екстремно густа коса, па сега мио викаат еј ама си ја изретчила косата , значи имам 70 % помалку коса од што имав. не маски, не регенератори, не ампули, абе се ставам ама џабе, тоа што треба да си падне и да се скини ќе си падне.е сега малку паузирам гледам да се фенирам на 10 дена малку ја одмарам косава , па ќе видиме.