Дали некоја од вас има користено Clarifying шампон? Незнам кои ги има кај нас. Косата дека ми е бланширана и порозна со тек на време како да ми се потемнува и мислам дека е од тврдата вода или од остатоци од наталожени продукти. Еве некоја листа на нет што најдов ама незнам кои ги има кај нас. https://www.womenshealthmag.com/beauty/g28018096/best-clarifying-shampoos/
Женски помошшшш,шатирана сум ама коренот порасна и си зедов garnier 111 се исфарбав и сега сум жолта како папагал во коренот а надоле ми е супер шатираното,што да ставам за да се изгуби жолтилото да не одам ваква како папагал некој,мн ми е жолта косава
Коренот ќе двои од останатиот (бланшираниот дел) пробај по некое време офарбај го со фарба плус 6% хидроген, за да не ти е толку жолт коренот. Ама се додека не се бланшираш пак, ќе двои.
Здраво девојки, Сакам да се фарбам со Кеуне 1517 ама се плашам да не е бела.. Пепељаста, бебешко плава е ок само да не е многу бела. Порачав и хидроген исто од кеуне Tinta developer 9%.Сакам да прашам за искуства и слики како ви испаднало. Иначе горе имам израсток а долу прамени. Фризерката ме советува да го намачкам коренот прво а потоа долу да измеша и малку шампон во фарбата. На каталогот изгледа ок ама на друга слика ептен бела.
Денеска ми пристигна фарбата 1517 заедно со хидрогенот. Прво почнав со коренот фарба со хидроген а по должината измешав и малку шампон. Долу навистина дојде преубаво баш бебешка плава боја само коренот некако потемно излезе. Сега незнам дали да намачкам уште еднаш на коренот со шампон или да ставам прелив да се изедначи?
Немаш некоја остра линија да ти дели корен од посветлото надоле така да не е толку лошо да ти е потемен коренот. Фино се претопува со прамените што си ги имала. Едино ако ти смета ако коренот е мн топла боја можеш некој сив прелив да ставиш само на корен и да го изблендаш малку надоле. Ако сакаш целата да си иста светла боја ќе мора да го бланшираш и коренот ама ќе си отвориш работа тешка за оддржување.
Сега те гледам. Со 6ка хидроген си фарбана? Земав 1517, ама 9-ка хидроген. Ако се пеплосам, ќе биде весело
Можно ли е зашто се фарбав за време на циклус бојата што ми фаќа бела да фати скроз различно т.е онака баш плава?
Плавуши како одржувате корен? Ја со години се фарбам плава инаку сум темно кафњава, нормално со фарбање косата ми станувала жутка сива зошто од црно плаво ставам. Најдов нов фризер и ми вика корен на два месеци. Малце ми е чудно плавуша со 2цм корен. Она прво ми бланшира корен па ме фарба. Искуство ваше?
Јас се фарбам на 15 дена од прилика, и мене фризерката ми рече така да не го фарбам коренот ама она мислеше дека секои два месеца ќе ја посетувам да вадиме прамени. Е за тоа немам време и многу ќе кошта секако. Јас ја користам Кене 1517 и ставам 6% хидроген. Само така не ми е жолта косата на фризер гледам да одам два три пати годишно , па таму ме средуваат Ти со каква фарба се фарбаш?