Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Идеална руса фарба

Дискусија во 'Коса' започната од Trendafilka, 28 декември 2009.

1. bigfish

bigfish Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    27

оваа ти е без амонијак, така да ако не правиш драстична промена на боја ќе ти фати инаку нема шанса нешто да ти покрие, а пак ако имаш црвен пигмент како мене течко коренот,значи ако сакаш 2 нијанси осветлување , може ама повеќе тешк :hai: о

На Marilyn-Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Осветлување ми треба.
    Со Гарниер што демек осветлувала најмногу нијанси - не ми успеа, брзо ми паѓа, значи следно е Кене 1517 да ја пробам. Таа ќе биде. :|
    Само кој знае на претходно бланшираните прамени што ке добијам... :sweat:

3. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Кај мене Гарниер најтемна ми испаѓа потемна и од Субрина. Палете се убави највеќе осветлуваат факт, ехх да не ми беше косава шатирана со бланш :(

4. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Не знам што подразбираш под темна, ама јас користев Гарниер 111 и коренот ми беше портокалов, а надолу ми паѓаше после второво миење и останатите прамени кои не ми беа бланширани, ми беа жолти. Буквално жолти.
    Сакам платинеста руса боја, не жолта. :sweat:

5. len4e

len4e Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    60
    Jас користев Кенне 1517 и ако имаш темна коса не фака воопшто,подобра ми беше кога ја корситев Игора .
    Кене ми ја прави косата жолта,исто пробав и трнд ап и колорли=без ефект.
    Значи за платинесто руса без =олти примеси се вракам на Игора.
    А да не ги спомнувам Гарниер и Паллете -катастрофа

6. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Па темна мислам на темна плава во коренот кој природно ми е кафеав ама многу темна плава како светлокафена повеќе доаѓаше, а надоле по бланшот бела а каде што немам бланш жолто-портокалова и бев смешна и веќе подобро беше после неколку миења падна бојата брзо паѓа да и прамените без бланш ми беа како со претходната боја само избледена. Многу незгодно, шарена бев а на кутијата се преубави нијансите и од тогаш до палете се офарбав ми се опраи бојата иако ми дојде светла. Од тогаш навака со субрина кремава коренот ми е потемен од косата како и со сите фарби ама не добивам ни бела ни жолта туку некоја беж боја и не менувам сега за сега нека паѓа бланшов, ја мислам се е ради него :@

7. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Накратко, Идеална руса фарба - нема. |(

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Има, на фризер ;)

9. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    На фризер ме осакатија. :|

10. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    И мене исто, фризерката да се полни пари ќе одам да ми ја осветли таа иста ме фарба не се ни приметува. Сака да ме осветлува 2 години изгледа |( Јас се зафркнав со кната и тешко да си ја вратам бојата :worried: После ставањето кна, двапати се фарбав кај фризер и ич не сум задоволна. Сега ќе одам кај друга фризерка, ама таа не фарба со нејзина боја така да треба да си купам јас таа само да ме исфарба. Како и да е, ќе ме советува околу бојата (се надевам не како претходната завеана :wasntme: ) Мене моментално ми е вака нешто бојата. Сакам како на втората слика да добијам нијанса, каква што всушност си е мојата :worried:

Еве вака нешто ми е, абе ич не си ја сакам ваква. Фризерка била, она повеќе ме упропасти :|
    [​IMG][​IMG]

Се надевам ќе стигнам до оваа нијанса, барем со уште 2-3 фарбања :( Што ми препорачувате, каква фарба и нијанса. За фарбање сум повеќе од месец помина :?:

11. machorka

machorka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    58
    Девојки, дали Keune Silver шампонот го има кај нас,ако го има користено некоја нека каже мислење...Инаку, се работи за шампон кој би требало да ја отстрани таа несакана жолта нијанса од косата.
    А што се однесува до фарбите,ја пробав Keune 1517 и сум прилично задоволна,само што мислам дека некако многу ја оштетува косата,ама тоа е ...

Прикачени фајлови:

12. christina

christina Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    12
    Зависи од пигментација и природната боја на косата,едноставно на некого не му одговара руса коса.Мислам дека може да се постигне резултат на фризер и тоа е најдобра опција :!: Инаку постојат и темно руса или лешник :)

13. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    И јас сакам ваква боја да постигнам
    Се фарбам со гарниер 8.1 ама мене косата ми е со црвен пигмент природно и ми излегува црвенкаста. Нема никаква врска со бојата на сликата од кутијата нели нормално.. Не е лоша ама јас веќе не сакам да ми е таква, а уште кога почнав да се фарбам си бев со намера да имам таква како на сликата погоре. Ја бендисав каква што ми излезе и не се замарав со други бои и повеќе од 1 година фарбав само корен со таа боја, ама сега веќе не ми се свиѓа да ми е таква и сакам да пробам со Garnier 9.1 ама страв ми е од морков боја, жолтила, заради мојов црвен пигмент :worried: :worried:
    Не се разбирам многу во боиве зошто застанав на првата што ја употребив и не ми е јасно што е тоа што е таканаречен развијач во упатството на гарниерот т.е. течноста во шишенцето што се става заедно со бојата од тубичката. Дали е хидроген или сепак нешто друго???
    Читав наназад по страниве дека за да се избегне ефектот на црвен пигмент и жолтило се става 3% хидроген..ама како? сооднос со бојата, се меша со неа или посебно се нанесува..? Немам појма како оди со фарбањево :D :$ :$

14. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    незнам дали го има ама за фарбите на keune морам да кажам дека првиот пат кога се фарбав бојата и мене ми излезе топ а сега како ја ставам се почесто се по портокалова ми излегува исто и на другарките искрено многу се нервираме за тоа ...имаат многу нијанси на плава(руса) коса ама на крајот сите имаат порокалова основа ...сега сум по потрага по друга фарба за коса.....добро би ми дошло некоја препорака..

15. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Мене ваква ми е природната боја и будала се изфарбав за сега да шетам како и секоја плавуша - жолта, а кога ми беше мојата боја сите ме прашуваа со што се фарбам

16. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ја користев до минатото фарбање, убава е ама не е за мене. ПРемногу ми е светла косава, шатирана со бланш и ми доаѓа многу светла а јас сакам потемна, и да се покријат белите влакна бланш. Ќе пробам со еволушн, па ќе видиме. :worried:

17. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Уффф,Палете фарбите воопшто не ми се допаѓаат. Незнам како да објаснам косата губи живост,сјај, влакното ми пука како да ми се крши косата,мада имам и многу тенко влакно и реттка косичка :D Читајки по форумов,сепак решив следното шатирање да си купам Ревлон руса фарба и да и однесам на фризерката да ме среди.Саммо фарбите ке ме коштаат околу 900 ден(мора 2 ) ама не би штедела за добра и квалитетна боја зашто сметам дека ретко која руса коса изгледа здраво и негувано.80% од плавушите имаат оштетени коси,различна нијанса корен од остало или жолти тонови...јас се обидувам да бидам меѓу оние 20% :D

18. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Си ја купив Експлицит 10.31 златно пепелјасто плава, па ќе видиме на мојава светла основа како ќе испадне се надевам потемно |( Многу се мислев, меѓу Еволушн, Бјути и Експлицит и од каталозите ја одбрав оваа.

19. Marilyn-Monroe

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Народе фемински, јас пак ја менувам фарбата и денес ке ставам првпат Keune, 1517 и тоа :!:
    Како моите бланширани прамени би ја поднесле фарбава?

Или на израстокот да нанесам па да оставам да делува 30 мин, па да домачкам надоле по прамените и тоа да го оставам уште 10-ина минути? М?
    Да не останам сива како што ни баба не би милувала??? :sweat:

Ве молам за ум. :angel:

20. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Леле ти си ко мене, скоро секое фарбање различна фарба зиам јас. Се заради тие бланширани прамени, многу светла ми испаѓа а сакам потемна. Еве, и овојпат светла ми испадна, дали предолго стоеше бојата. :?: :worried:
    [​IMG] Сакам ваква боја на коса, само не можам да приметам дали и е бланширана или не, јас се мислам дека и е, ама со каква боја ги покрила прамените да не и се бели ? Предлог ? :)