Друг пат ако ме нема пиши на соц.мрежи На циклус мене ми излезе на жолто па по 1 недела се префарбав. Држи сајос 45мин и секогаш фарбај од врат нагоре. По 1 недела префарбај се ако сакаш. Гарнието држи ја некои 20мин
Еве и на дневна светлина. Вака ко што ја гледам добра е. @wannaBeMomma да, не ми текна ич на инста да ти пишам да ти кажам и мене треба да ми дојде па може затоа на некои делови така ми излезе почнав од позади да фарбам зошто знаев дека ќе заглавам таму ај за една недела ќе ја земам таа на Гарниер се надевам подобро ќе излезе. Веќе Кене не купувам. Добра е, убава нијанса излекува, ама за јака, јака е. А 6ка хидроген ставив. Инаку од Сајос фарбава со бланшот задоволна сум, воопшто не ме изгоре, никакво пецкање не чувствував. Уште еднаш фала ти @wannaBeMomma
Да да убава ти е ептен. Нека ти заврши добиеното, почекај уште ден два да се смират хормони и исфарбај се. Таман работа
Едно прашање за плавушите Ја добив посакуваната нијанса со Garnier 8.1 над Syoss 13-5. Не можев да се навикнам со толку светла коса после 2 години темен корен и подобро ми одговара на тенот ваква. Е сега се мислам за нареден месец како да ја добијам пак истата. Ова ми е фарбано со втората на сува коса, после некое време од осветлувањето. Дали ќе треба пак да го осветлам коренот, па да ја ставам фарбата? На мојата природна портокалова добивав инаку од 8.1 нијансите И дали на фризер на пример на ваква основа потаму можам да вадам на 6 месеци бели прамени надолу? А коренот еднаш месечно да го обновувам? Спојлер
Mnogu ubava boja na kosa imas, tesko se dobiva bilo kade a da e ramnomerno, tvojot priroden pigment e super za vakvi nijansi, mozes da si ja satiras (ako sakas da ja osvetlis, a sepak da bide taa istata boja) na korenot farbaj si se od istata, super ti izlegla, nosi ja vaka nekoe vreme.
Здраво девојки, долго време ја шатирам косата со бланш но со последното шатирање во ноември не добив убави бели прамени како што сакам. Најверојатно е поради тоа што фризерката ме шатираше со 3% хидроген. Како и да е, за 2 месеци од последното шатирање косата ми има многу лоша темно жолта боја ама баш таква шо не можам да ја поднесам Сакам да прашам дали постои некој осветлувач на прамени а секако тоа да не биде бланш или нешто што ќе ја оштети косата? Значи некое преодно решение до следното бланширање Ви благодарам многу
Zdravo, dali go koristis violetoviot sampon? Blansot e toj sto osvetluva, drugo nema za zal. A isto taka mozes da stavis blans i vo farbata i da ja drzis pokratko..ama sepak e blans.
Hmm...probaj farbata da ja drzis nekoi 40 min, 45, pa samponiraj ja. I koristi ja istata sto ja koristis da vidis dali ke fati posvetlo, druga opcija e so visok broj farba kako 11, 12(i pod broevite na farbata vlijaat mnogu vo krugot na boi- primer: 11.1 ili 11.21 i slicno) pa so toa drzi 30 min pa vidi razlika ako nejkes blans. Ne ja blansiraj pak zasto ke izgori i ke se odroni, za toa pocekaj barem 3 meseci. Srekjno draga! I zaboraviv da spomnam deka ima Color Corrector (toa e tuba, kako farba) i se koristi vo mesavinata so farbata i se nanesuva kako farba i gi neutralizira nesakanite tonovi. Se prodava vo parfimerija aleksandar kaj beverli vo Sk. Go stavas na - ili cela kosa ili delcinja. Ako sakas da go probas, stavi samo na del pa ke ja vidis odma razlikata, em nema da ja goris kosata.
За жал освен бланш, друго ништо друго долготрајно не ми помогнало. Имам користено колор коректор на Лореал -ништо не помогна, силвер шампон исто, на 2 недели пробав да се фарбсм, исто ништо. Се си е до тоа каква боја е природната коса, црвениот пигмент и какво е влакното. Ако не успеваш со ништо , ќе чекаш до нареден пат кога и ќе се бланшираш..
Освен бланш нема друго решение. И тоа не секој бланш. Мене не интересираат преливите што ги ставаат после бланширањето. Знае некој како се викаат?...производител...каде се купуваат...колку да се држат на косата...
Jas bi ti preporacala da otides do Vip Kozmetik vo Kisela Voda ili do Aleksandar Kozmetik kaj tc beverli, tamu imaat dosta izbor. Bas denes bev tamu i imaat prelivi, a isto taka ako sakas silver ton na plavata kosa mozes da izmesas vo voda rozeva farba i violetova i ke drzis nekoi 5 min do 10 (so poglednuvanje za da vidis kolku fatilo) i ke dobies ist efekt kako preliv.