Мене природна ми е посветла косата, пробав на некои прамени повеќе фарби за да видам како би фатиле ама сите испаднаа жолти. Мислам без бланш ништо...
И јас имам природно светла кафеава коса, плавуша сум повеке од 7 години. Во тие 7 години не постои фарба што ја немам пробано, ниту една не дава убава плава боја, некаде портокалово, некаде жолто, плаво никаде. Имам пробувано да ја бланширам и после коренот само со фарба, таму кај што е бланшот супер, коренот пак или жолт или портокалов. И кончено се откажав од експериментирање. Сега на секој 30-40 дена го бланширам коренот и ставам прелив. Преубава ми е и целата иста.
Прв пат пробав да се фарбам плава во домашни услови, всушност плава вопшто. Ја ставив оваа боја на Сајос, без бланш бидејќи лани септември имав прамени направено на фризер и ми беа пожолтени од бланшот, а коренот беше мој темно кафеав. И не очекував некоја разлика, искрено не знам што очекував ама се разочарав. Бојата ми дојде жолто-портокалева... Јасно ми е дека е процес добивање идеална руса коса, но следно кој е чекорот? Планирам за 1 недела повторно да се исфарбам, но сега би зела некоја професионална боја. Еволушн од дм или друга што може да ја најдам од дм? Да ја добијам приближно бојата што ја сакам ќе земам и шампони за осветлување и сѐ што треба. Еве ја сајос нијансата: Имаше една платинеста на рафтот во маркетот ама се зезнав, изгледа требаше таа, мада мислам дека општо прават жолто, само се доста квалитетни во однос на боја. Толку брзо фати сѐ... Дали да одам сега со платинеста боја накај сива и која би ми предложиле од дм? ако не успеам и со од дм, ќе се обидам со субрина да нарачам од кај некој салон што соработува со нив
Не сум користела никогаш бланш, само фарбата но природно сум светло смеѓа па сигурно затоа така испаѓа.
Здраво некој да ми каже како да го подготвам бланшот? Нема упатство а прв пат сакам да ја бланширам мајка ми а не знам кок соодност со хидроген да ставам.После бланшот планирам со кене 1517 да и ставам.Ама проблемот ми е бланшот како се прави
Devojki kazete dobra farba za krem- bez plava , sto pokriva sedi i ne se izmiva od edno dve mienja. Tamam dobiv ubava plava boja , sedive naglo pocnaai ko za inat epten dracat nisto ne gi pokriva. Se farbav so Garnier senzacional 111 ,kosata fakjase od korena i izednacena , no veke na sedive ne fakja ,promeniv mnogu boi i so sekoja sedite uste poveke se istaknuvaat ,a ostatokot zolt , ko babicka . Aj dur ne sum se premislila i da si stavam kafena .
So moe iskustvo od Syoss bojata ne izleguva onaka kako sto ocekuvas , so najsvetlata farba sto trebase da e platinesto izleze na zolto,so prethodno veke dobiena ubava boja. Taka da jas nabrzo po farbanjeto se ofarvav so druga farba. Ova e od pred 6-7 godini mozebi sega e podobren kvalitetot na farbata.
Ја бланширам со 2% хидроген и прелив на Ревлон. Точно кое бројче е преливот не знам, треба да го прашам фризерот. Инаку благодарам
Фарбава е преубава, ледено бела излегува кај што веќе бев плава, прв пат вака без жолти тонови. Е сега имам прашање за коренот. На коренот ми излегува медова боја, зошто имам ептен портокалов пигмент, на колку време го бланширате коренот? Секој месец или на повеќе месеци?
Од кај ја зедовте фарбата? Инаку јас само ја фарбам на 3 недели, не ја бланширам.Еднаш годишно на прамени одам.