Може слика од бојата на твојата коса.. јас имам прамени ама се мислам да се исфарбам цела но за боја се мислам ...
Спојлер Јас бев омбре перетходно, па со бланширање, бустери и фарба од еволушн се направив плава. А оваа нијанса ми е од фарбата вчера што ја постирав. Само коренот ми е медово портокалов
Девојки знам дека темата не е наменета за маски ама тука ќе добијам најдобар одговор. Кажете ми некоја маска за фарбана бланширана што ви опоравила многу оштетена коса.Може да биде и поскапа. Фала однапред.
Ниедна маска на светот нема да ти ја опорави косата. Не се лажи ниту фрлај пари. Може моментално да ти ја замазни ама измиј ја и пак е исто.
Редовно шишање само за оштетена коса. И најскапата маска за жал не спасува, моментално ќе ти биде мека косата и се ама ништо не опоравува оштетени врвови. Може треба да внимаваш по шишањето на некои др работи, да не користиш бланш зошто што и да ставаш бланшот оштетува , да не користиш фен/пегла и др..
Девојки ми треба помош. Се фарбав последно пред 2 месеци кога бев на одмор во Македонија. Позадоволна сум од нашите фризери одколку тука во Германија. (повеќе пати ми ја зафркнале бојата). Мојот фризер ме советува да земам кеуне 8 и да ја смешам со 1517 со 6ка хидроген. Дома имам 9ка кеуне хидроген дали би можела сепак да го искористам? Што мислите како ќе испадне на коренот пошто ми е темен? Дали би било подобро да ставам само на коренот или на цела коса?
Зависи колкав ти е коренот, 9ка е појак хидроген од 6ка, така да поголеми се шансите си 9ка да ти испадне посветла, отколку со 6ка. Мајка ми цел живот се фарба со 1517, ама коренот никогаш повеќе од две недели не ѝ бил поголем. Така испаѓа преубава бојата, ако ти е поголем, малку ќе ти биде на жолто, ама па кога ќе видиш од таа фарба, следна посветла е таа со бланш што е, така да 1517 со 9ка е најдоброто што можеш да го направиш. Откако ќе го офарбаш коренот, додади во преостаната фарба маска за коса, за да ја разредиш малку и стави ја надоле. Така ко прелив ќе ти дојде да не ја гориш многу, бидејќи сепак Кене се јаки фарби.
Фалаа на советот.. Моментално ми е темна плава, фризерот вика мешал 1517 и кеуне број #8 со хидроген 6ка. Само ми е страв со 9ка да не испадни многу светла кон бело?
Можеш и со 9% ама чувај ја помалку време фарбата на косата за да не ти ја оштети премногу. Од тие фарби на кене многу се суши и оштетува косата. Ако останатиот дел од косата ти е светол можеш тој дел од фарбата што ќе остане да го изматиш со миксер и ќе дојде смесата во поголем волумен, па 10-15 минути пред да ја измиеш косата да ставиш со рацете (со ракавици) и да ја измасираш цела коса.
Ќе може ли да постираш слика од интернет каква ти е бојата на коса моментално? Немам замисла каква ти испаднала мешана 1517 со 8. Кој ти го кажал ова? Со тоа што ја мешаш фарбата со миксер, само ја оксидираш смесата и правиш помало дејство. Воопшто не е препорачливо.
Се имам фарбано со кене 1517 боја на фарба и никогаш не изгледала како да нема доволно дејство, пребела ми била косата.
Zdr, jas sum nova plavusa haah pa me interesira se farbav pred 4-5 meseci i mnogu brzi mi raste kosata, i do ushite mi dojde skoroo bojatq, sega ne znam dali moze blansh gore da mi stavat? Ili da pocekam nekoj mesec pa pak da i staam niz cela kosa? ILI PAK ima nekoja farba so fakja od prva sama doma da se sredamm Falaa mnn